Başkent

Para Birimi

Unesco’nun koruması altında olan ülkelerden bir tanesi olan Tanzanya, 26 Nisan 1964’te bu isme sahip olmuştur. Resmi dil Shavili, Başkent Dodoma, para birimi ise Tanzanya Şilini’dir.
İklim bakımından tropikal geçiş alanı olarak bilinen Tanzanya, doğal parkları ve yeşil alanları da ile de çarpıcı bir güzelliğe sahiptir. Ülkede çok sayıda vahşi yaşam alanı da mevcut ve bu alanlara turistik olarak turlar ve geziler düzenlenmektedir.
126 farklı etnik grup ile ilginç bir kültürel yapılanma da söz konusu ve resmi dilin yanı sıra her etnik grubun kendine ait konuştuğu özel bir dil vardır.
Müslümanlık ve hristiyanlığın hakim olduğu ülkede dini baskı gibi bir durum söz konusu değildir ve inanç özgürlüğü hakimdir.
Toprağın zayıf olması tarım yapılmasına engel değil. %4’lük toprak diliminin elverişli olması, Tanzanya ekonomisini de tarıma bağlı hale getiriyor. Sanayi konusunda bir gelişmişlik söz konusu değil ancak yine de ülke ekonomisine bu bağlamda da bir katkı yapılıyor. Yerel halkın büyük bir kısmı tarım ile uğraşıyor ve ürettikleri ürünleri de kendilerine ait pazarlarda satışa sunuyorlar.
Saygı ve samimiyet Tanzanya halkı için büyük önem taşıyor ve hiç tanımadıkları bir insanın elini bile sıkmayı tercih ediyorlar. Sokaklar oldukça kalabalık ve sosyal hayat da fazlasıyla güçlü. Misafirperver ve samimi insanları ile dikkat çekici bir ülke olan Tanzanya’da kültürel etkinliklere çok fazla önem veriliyor ve festival tarzı etkinliklerin sayısı da oldukça fazla görünüyor.
Tropikal meyveler ile desteklenen özel bir mutfağa sahipler. Yemeklerinde yoğun bir baharat katkısı hakimdir ve mısır da yemeklerde çok fazla tüketilir.
Ülkeyi ziyaret etmek ve seyahatlerinizi gerçekleştirmek için vize sürecinde neler yapmanız gerektiği de aşağıdaki gibidir…
Ülkemizde resmi bir kurum hizmet vermiyor ancak fahri konsolosluklar aracılığı ile vize başvurularınızı kolayca yapabiliyorsunuz.
Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahibi iseniz 90 gün gibi bir süre için vize muafiyeti ayrıcalığından yararlanabileceğinizi de belirtmek gerekiyor.
Lome havalimanı ve Tanzanya sınır kapılarından da vizelerinizi temin etmeniz mümkündür.
Ülkeler arası iletişim ve etkileşimi arttırmak adına gerçekleştirilen anlaşma doğrultusunda kısa süreli seyahatleriniz için vize muafiyeti de sizlere sunulan en önemli ayrıcalıklardan bir tanesidir.
Tanzanya’ya gitmeden önce yapmanız gereken ve hatta şart koşulan en önemli detaylardan bir tanesi sarıhumma aşısıdır. Bu aşıyı olduğunuza dair bir belgeyi de sunmanız gerekiyor. Sarı humma aşısı hem bireylerin sağlık durumu hem de ülke vatandaşlarının korunması açısından alınan önlemlerden bir tanesidir. Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için uygulanan bir çalışma ya da prosedür değildir ve Tanzanya’ya giriş yapmak isteyen her yabancı ülke vatandaşının bu aşıyı yaptırma gibi bir zorunluluğu olduğunu da belirtmek gerekiyor.
Vize işlemleri için kullanacağınız pasaportlarınızın seyahat sonrası geçerliliğinin de en az 6 ay olması şarttır.
Yakın zamanda Tanzanya ile vizelerin kalkması ile birlikte Tanzanya’ya seyahat edecek vatandaşlarımız da bu güzel haber ile birlikte harekete geçti. Turistik ziyaretler için vize muafiyetinden faydalanabiliyorsunuz ancak 90 günden daha fazla ikamet ve yerleşim gibi bir durum söz konusu ise yine vize başvurusunda
bulunmanız gerekiyor.
Eğitim, çalışma, iş, uzun süreli konaklama durumunda tercih edeceğiniz vize türü de değişiyor ve muafiyetten faydalanamıyorsunuz.
Turistik, ticari ve ziyaret vizeleri hakkında detaylı bilgi almak ve bunun yanı sıra uzun süreli seyahatleriniz konusunda merak ettiklerinizi öğrenmek isterseniz fahri konsoloslukların iletişim bilgilerini kullanabilir ve sorularınızı da detaylı bir şekilde iletebilirsiniz.