Seyşeller yemek kültürü olarak oldukça zengin bir ülkedir. Fransız, Arap, Afrika, Hint ve İngiliz yemek kültürleri bulunmaktadır. Fakat Seyşeller bir ada ülkesi olduğundan dolayı tabikii de Seyşeller yemekleri ve Seyşeller mutfağı büyük ölçüde deniz ürünlerinden olagelmektedir. Köri ve pilav da Seyşeller yemek kültürünün içerisinde yerini almıştır. Seyşeller’de dışarıda yemek yemek, egzotik ve romantik bir deneyim yaşatır. Seyşeller restaurant denildiğinde akla ilk gelen kuşkusuz, benzersiz ve eşsiz bir manzara ve tadı damakta kalan deniz ürünleridir. Fakat, bazı büyük otellerin bünyesindeki restaurantlarda yemek yemek baya pahalı olacaktır. İstenilen yerde, muhteşem ve unutulmayacak bir yemek yemek için pahalı bir hesabı da normal karşılamalısınız. Akşama doğru, akşam yemeği saatlerinde Seyşeller’in havası baharat ve sarımsak kokularına bürünür. Akdenizlilerin aksine Seyşeller’in yemek yeme saatleri farklılık gösterir. Kahvaltı erken saatte yapılır.
Öğle yemeği, öğlen saatleri iki gibi mutlaka yenmiş olur ve akşam yemeği hava kararmadan yenmektedir. Bunun nedeniyse, elektrik olmayan dönemlerden kalma bir alışkanlık olmasıdır. Fransız ve Hint geleneklerinin bir karışımı olan Seyşeller mutfağı, curry ve hindistan cevizini yemeklerde sık sık kullanmaktadır. Deniz ürünleri ve balık da diğer malzemelerdir. Meyveler, egzotik meyveler ve tavuk yemeklerde bolca görüşmektedir. Domates, popüler yemeklerde ana malzeme olarak kullanılır. Seyşeller mutfağında pek çok yemek pilavla birlikte ikram edilir. Kerevit ülke çapında yaygın olarak tüketilir. Diğer taraftan, pilav, deniz kabukluları ve ahtapot, körili balık da sıklıkla tercih edilir. Özellikle pilav ve deniz ürünlerinde köri bolca kullanılmaktadır.
Papaya, mango ve guave gibi egzotik meyveler kahvaltıda mutlaka eklenir. Öğle yemeğiyse genellikle iş yerinde yenilen ufak bir sandvic ya da hazır bir yemek olur. Sıklıkla öğle yemeği yenmez. Fakat akşam yemeği en önemli öğün olarak sayılır. Sahildeki restorantların pek çoğunun akşam saatlerinde açılmasının sebebi budur. Bazı restorantlar 18:30 civarı açılır ve açıldığı gibi hemen dolar. Fakat ülke çabında genel olarak restorantlar, akşam 19:00 gibi açılır ve 22:00 saatlerinde kapanırlar. Seyşellerde bulunan tüm restorantların sunduğu yemek kalitesi hemen hemen aynı ölçüdedir. Mahe, Praslin ve La Digue adalarında en iyi yemekler bulunur. Daha düşük ve uygun bir bütçeyle birşeyler yemek isterseniz eğer, seçenekler fast-food ve atıştırmalıklardır. Genellikle Hint ve zengin geleneksel yemekler menüsüyle karşılaşırsınız. Sahilde bir şeyler yeme tercihindeyse daha sıra dışı yemekler, papağan balığı biftek ve ahtapot gibi ürünlerle karşılaşırsınız. Seyşeller çevresi tamamen millerce okyanusla kaplı olduğundan her zaman en lezzetli ve en taze balıklar ülkede bulunur. Bir ton balığını alıp, acılı ızgarasından, egzotik bir körili balık spesiyaline çevirme konusunda çok yeteneklidirler.
Patatesin yanında genellikle egzotik papağan balığı tercih edilir. Pek çok restorant balık yemeklerinde ince bir yaklaşım sergilemektedir. Misket limonuyla tatlandırılmış çiğ balık ve ya tütsülenmiş yelken balığı buna bir örnektir. Bourgeois de denilen Bourzwa mercan balığı, misket limonu suyuyla haşlanmış beyaz etli sarımsak, soğan, acı biber ve de domatesle doldurularak ve sıcak kömür üzerinde ızgara yapılmış şekilde servis edilir. Uskumru tarzı balıklar da bu yöntem kullanılarak servis edilmektedir. Seyşeller yerel yengeçi ve karidesi tadı harika bir tattır ve ıstakoz ithal edilir. Küçük bir midye türü olan Palaurd sarımsak ve de yağla servis edilir. Tektek isimli midye türününse çorbası yapılır ve kabuklarıyla birlikte servis edilmektedir. Güveçte pişirilen yöresel sucuk, domuz eti, koyun eti, keçi eti ve tavukta menülerde her zaman bulunur. İthal edilen sığır etinin kalitesi çok yüksektir. Körili yerli domuz eti, yağlıdır. Lüks restorantlarda tavuk fileto yenilebilir. Turistlerin gittiği turistik restorantlarda acı az kullanılır. Seyşeller yöresel körisi çok acıdır. Acı biberin boyutları ne kadar küçükse, acısı da o kadar fazladır. Yağın ve sirkenin içinde servis edilen ve ince doğranmış acı biberler çok acıdır ve ciddi zararlar verebilir. O yüzden temkinli yaklaşılmalıdır. Hindistan cevizi sütüyle yapılan ve krem kıvamında olan özel spesiyal Kari Koko Seyşeller’in ünlü lezzetlerindendir. Aynı şekilde tavuk ve ahtapotta hindistan cevizi sütüyle birlikte yapılır ve çok lezzetli olur. Seyşeller kültüründe çok fazla sebze yemeği bulunmaz fakat, yöresel sipesiyal olarak, ince patlıcan dilimleri koyulan, yağda kızartılan ince bir hamurla birlikte yapılan patlıcanlı börek, biberli suteresi, çin pırasası, bred mourogn tarzı yapraklı sebzeler, havuç ve patates vardır.
Mistik bir inanışa sahip olan ekmek ağacı meyvesi, geleneksel bir yöntemle pişirilmektedir. Fırınlandıktan sonra tuz ve tereyağıyla birlike servis edilmektedir. Ada sakinlerinin cips de yaptığı bu meyveden eğer yerseniz, mutlaka tekrardan oraya tekrar geleceğiniz inanışı hakimdir. Eski zamanlarda yöreye özgü palmiyelerden bir tanesinin filizleri yenmekteydi, bu filizler milyoner salatası adı ve palmiste adı altında servis yapılırdı. Fakat daha sonradan bitkiler koruma altına alındı ve palmiye filizlerinin yerine hindistan cevizi palmiyesi çekirdeği kullanılmaya başlandı. Genel olarak misket limonu ve peynir sosuyla birlikte hazırlanmaktadır ve bu şekilde servis yapılır. Seyşeller’de meyve salatası, şerbet ve dondurma üçlüsü, tatlı seçenekleri arasındadır. Bu tatlılarda krema yerine hindistan cevizi sütü kullanılır ve çok lezzetlidirler. Guava, mango, çarkıfelek meyvesi ve jamalac egzotik meyvelerini bu tatlılarda deneyimlebilirsiniz. Meyve salatası bazı zamanlarda, karamelize edilmiş hindistan cevizi ve nugat eşliğinde birlikte yenir. Dondurmalar ve şerbetlerin limon otlu ve hindistan cevizli gibi leziz seçenekeri bulunur. Otantik bir tatlı daube, hindistan cevizi sütüyle kaynatılır ve muzlu ve ya ekmek ağacı meyvesinin yapılan sütlü bir tatlı sınıfındadır. Restorantlarda çok fazla tatlı çeşidi bulunmazken, bunun aksine otel menülerinde pek çok tatlıya yer verilmiştir. Tropik ada Seyşeller ne yenir sorusuna zengin ve lezzetli menüleriyle ve tadı damakta kalan tatlarıyla kesin bir cevap vermektedir.
Körili yemeğinizi sindirebilmek için Seybrew ve ya Eku yerli biralarından birini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda Guinness lisanslı olarak Seyşeller’de üretilmektedir. Aynı zamanda Seyşeller kültüründe lezzetli, taze sıkılmış meyve sularınında büyük yeri vardır. Suyu andıran ama benzersiz bir tada sahip olan kokotann yani hindistan cevizi suyunu içmeden Seyşeller’den ayrılmayın. Bunun yanı sıra misket limonunun tuz ve şekerle tatlandırılmış lezzeti de sizi çok şaşırtacaktır. Seyşeller’de alkollü içecekler ve şarap ithal edilmektedir. Genellikle restorant ve otellerde yüksek kar amaçlı satılmaktadır. Seyşeller’de hazır kahve pek lezzetli olmasa da filtre kahveleri oldukça lezzetlidir. Ayrıca dağlarda yetiştirilmekte olan Seyşeller organik çağı, çok fazla koyu olmamak suretiyle hafif ve can alıcı lezzete sahip bir çaydır. Yerel bir spesiyal olan vanilya çayı, yöresel çayın içerisine vanilya tohumları eklenerek hazırlanır ve lezzet konusunda hafif, paha biçilemez bir lezzete sahiptir. Lezzetli Seyşeller yemeklerinin sindirimini kolaylaştırabilmek içinse tercih etmeniz gereken, yerel adı sitronel olan yani, limon otu yaprağı olmalıdır. Bu çay oldukça ferahlatıcı ve sindirimi harekete geçiren bir özelliğe sahiptir. Çay konusunda seçenekler oldukça kısıtlı olsada, lezzetleri konusunda hiç bir tartışmaya yer yoktur.