İstanbul'daki Havalimanları

Atatürk Havalimanı
1900’lerin başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başlatıldığı yer olan Atatürk Havalimanı, 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmıştır. 29 Temmuz 1985 tarihinde adı Atatürk Uluslararası Havalimanı olarak değiştirilmiştir.
İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ana havalimanıdır. Yeşilköy mevkiinde bulunan havalimanı Türkiye'de sivil havacılığın başladığı havalimanıdır. 1953 senesinde uluslararası hava trafiğine açılmış olan havalimanı bugün Türkiye'nin en yoğun trafiğe sahip havalimanıdır.
2014 yılı istatistiklerine göre dünyanın 13. en yoğun yolcu trafiğinin olduğu havalimanıdır. Türkiye'deki istatistiklerine göre ise toplam yolcu trafiği bakımından birinci havalimanıdır. Günlük ortalama 1100 uçağın kullandığı havalimanı, Avrupa'nın en önemli transit yolcu havalimanları arasında bulunmaktadır. Meydana iniş yapan ve meydandan havalanan uçak sayısı, 14 Mayıs 2015'te 1375 ile (Her 62,83 saniyede bir uçak iniş ya da kalkışı) tüm zamanların rekorunu kırmıştır.
 
 
 
 
 
 
 
 
Atatürk Havalimanı Ulaşım
Havataş: Atatürk Havalimanından şehir merkezine veya Şehir merkezinden Atatürk Havalimanına ulaşım Havataş servisleri ile oldukça kolaydır. Taksim ve Yenikapı’dan kalkan veya Havalimanından Taksim ve Yenikapı’ya giden servislerin saatlerini ve detaylarını Havataş İstanbul web sayfasından öğrenebilirsiniz.
Havaş: Atatürk Havalimanından şehir merkezine veya Şehir merkezinden Atatürk Havalimanına ulaşım Havaş servisleri ile de mümkündür. Taksim, Bakırköy ve Kozyatağı’ndan Taksim, Bakırköy ve Kozyatağı’ndan kalkan veya Havalimanından Taksim, Bakırköy ve Kozyatağı’na giden servislerin saatlerini ve detaylarını Havaş İstanbul web sayfasından öğrenebilirsiniz.
Toplu Taşıma: İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin otobüsleri ile Atatürk Havalimanı'na ulaşabilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. 
Metro: Atatürk Havalimanı'ndan şehir merkezine metro ile ulaşmak da mümkündür. Havalimanı metro durağından bineceğiniz metro ile Avrupa yakasında pek çok merkeze, bunun yanında Anadolu yakası geçişlerinde kullanılan Marmaray'a aktarma için Yenikapı istasyonuna ulaşabilirsiniz.
Deniz Otobüsü: Deniz Otobüsü ile Atatürk Havalimanı ve İstanbul'un Anadolu yakası arasında ulaşım oldukça rahattır. Bakırköy'den kalkan deniz otobüslerini kullanarak Kadıköy'e veya Bostancı'ya ulaşabilirsiniz.

 

 

 


Sabiha Gökçen Havalimanı
İstanbul’un Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. Havalimanıdır. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış Ocak 2001 tarihinde bitirilmiştir. Türkiye'deki Havaalanları İstatistiklerinin 2015 verilerinde göre, toplam yolcu trafiği bakımından ikinci havalimanıdır.
Sabiha Gökçen Havalimanı stratejik konumu, fonksiyonel mimarisi, ulaşım olanakları ve kullanım alanlarıyla Türkiye’nin geleceğine bir köprü kuruyor. Teknolojinin son olanaklarına sahip modern donanımının yanı sıra ismiyle örtüşen zarif mimarisi de Sabiha Gökçen Havalimanı’nı benzerlerinden farklı kılıyor. Metal ve grinin farklı tonları yoğun gün ışığı ve gök mavisiyle farklı bir anlam buluyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı, tıpkı adını taşıdığı, Türkiye’nin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen gibi Türkiye’ye yeni ufuklar açıyor. Ülkeye ulaşım, dış ticaret, havacılık ve teknoloji gibi birçok alanda hizmet verecek “İleri Teknoloji Endüstri Parkı” projesinin ilk adımı olan Havalimanı, bölgenin gelecekte bir teknoloji üssüne dönüşmesine öncülük etmekte. 

 

 

 


Sabiha Gökçen Havalimanı Ulaşım
Havataş: Sabiha Gökçen Havalimanı'na Kadıköy, Taksim ve Yenisahra’dan kalkan Havataş otobüsleriyle direkt olarak ulaşabileceğiniz gibi Sabiha Gökçen Havalimanından kalkan Havataş otobüsleriyle yine Kadıköy, Taksim ve Yenisahra’ya ulaşabilmeniz mümkün.
Metrobüs: Avrupa Yakası'ndan gelecek yolcular, Metrobüs'ün Uzunçayır durağında inerek, Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yapabilir, Kartal'dan ise KM22 no'lu otobüsle Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabilirler.
Akmis Seyahat: Pegasus Havayolları yolcuları için hizmet veren Akmis Seyahat Bursa, Yalova, Gemlik, Sakarya, Kocaeli, Gebze ve Karamürsel arasında seferler düzenliyor. Detaylı bilgi için Akmis Seyahat'in sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Marmaray: Avrupa Yakası'ndan gelecek yolcular, Marmaray'a binerek Ayrılıkçeşme’de inebilir, Kartal-Kadıköy metrosuna aktarma yaparak, Kartal'dan kalkan KM22 no’lu otobüsle Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabilirler.
Toplu Taşıma: Kadıköy’den kalkan E10 ve E11 no’lu otobüsler ile de Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşmak mümkün.
 
Sırakadaki Şehir Rehberi

Diğer Türkiye Kalkışlı Uçuşlar

X
İstanbul Uçak Bİleti Ara
Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder