Adana'da Neler Yapılır?

Adana'da Neler Yapılır?

Yaz tatilinizi, boş olduğunuz bir zaman tatil planınızı yurt içi olarak belirlediyseniz veya yurt içinde görmek istediğiniz yerler listesinde Adana bulunuyorsa görmeniz gereken yerlerin listesini sizler için derledik. Adana ülkemizin en mizahi ve sıcakkanlı insanlarının olduğu aynı zamanda görülmesi gereken yerlerin de çoğunluğuyla insanları kendine çeken şehirlerinden biridir. Adana tarihi mekânları, turistik yerleri ve festivalleriyle ülkemizde görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

Adana gezisi yapacaksanız öncelikle tarihi mekânları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Birçok güzide şehrimizde olduğu gibi Adana’da da Anadolu topraklarında bulunan geçmişin bir sürü izlerini ve tarihi eserleri bünyesinde toplamıştır. İlk olarak Adana’nın en ünlü yerlerinden biri olan tarihi Taş Köprüyü görmemek olmaz. Bu köprünün geçmişi Roma İmparatorluğuna kadar dayanmaktadır. Köprünün altından geçen nehir suyunun, barajı beslemesi nedeniyle zaman zaman kuruduğu oluyor. Ancak nehrin kuruduğu zaman aralığına dikkat ederek tatil zamanınızı ona göre ayarlarsanız altından akan suyla birlikte kartpostal tadında bir Taş Köprü manzarası görebilirsiniz. Bu köprü araçlara kapalıdır, bu nedenle eğer bir araçla yolculuk ediyorsanız Taş Köprüyü ziyaret etmeden önce bir yere park etmenizi tavsiye ederiz. Taş Köprü Seyhan ve Yüregir’i birbirine bağlamaktadır. 

 

 

Adana’da köprü gezisine devam edecek olursak Varda(Alman) Köprüsü de görülmesi gereken yerlerden biridir. Doğal güzellikler, yeşillikler arasında kurulmuş olan Varda Köprüsü, Adanalılar tarafından Alman Köprüsü olarak anılmaktadır. Bu köprü Adana merkezinin biraz dışında kalmaktadır. Bir diğer merkez dışında; ancak görülmesi gereken yerlerden biri olan Anavarza Kalesi ve Antik Kenti, Adana’nın tarihi mekânları konusundaki en iyi örneklerinden biri olarak görülmektedir. Anavarza Ören Yeri, Ceyhan ilçe sınırlarının içerisinde bulunmakta ve giriş ücreti bulunmamaktadır. Şahmeran Kalesi, bir diğer bilinen adıyla Yılankale Misis, Ceyhan arasındaki ovaya hâkim olan bir tepenin üzerinde konumlanmış tarihi kalelerden biridir. İpek Yolu’na uzun zaman bekçilik yapmış kalenin biçimi yılan gibidir. Bu nedenle yöre halkı tarafından Şahmeran olarak bilinmektedir. 12. Yüzyıldan günümüze kadar gelmiştir. Feke Kalesi’ de diğer kaleler gibi tarihin uzun zamanı boyunca İpek Yolu’nun koruculuğunu yapmıştır. Feke Kalesi’nin hem kendisi hem de manzarası etkileyicidir ve sizleri de geçmişin izleriyle etkileyecektir.

Kalelerin yanında antik şehirleriyle de Adana, görülmesi gereken yerleri bünyesinde barındırmaktadır. Ayaş Antik Kenti, Büyük İskender ve Pers Kralının savaşı sonunda, Büyük İskender’in savaştan zaferle ayrılması sonucu Makedon komutanların bölgeye yerleşip bir liman kenti kurmaları sonucu oluşmuştur. Bu nedenle ayrı bir vakit ayırıp görmeniz gereken yerlerden biri olmalıdır. Şar Antik Kenti’nde Hitit, Roma ve Bizans eserleri bulunmaktadır ve giriş ücretsizdir. Misis Antik Kenti de Adana civarında bulunan ve görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu yer tarihi ipek yolunun bir parçası olarak bulunmaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve Adana gezinizde görülecek listesine almanız gereken yerlerden biridir.

 

 

Adana'da gezilip görülecek daha modern yapılara gelecek olursak öncelikle  Adana Merkez Cami’yi görmenizi tavsiye ederiz. Adana’nın en çok bilinen ve en çok turist çeken camilerinden biridir. Adana Ulu Cami, diğer adıyla Ramazanoğluları Cami Adana’nın sembolleşmiş yapılarından biridir. Ramazanoğluları beyliği tarafından yapılmış bir camidir. Büyüklük konusunda Adana Merkez Cami’den önce gelmektedir. Külliyesi Selçuk, Memluk ve Osmanlı mimari yapılarının etkisini barındırmaktadırAdana Merkez Sabancı Camii Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük camisi olarak geçmektedir. Hasan Ağa Cami, klasik Osmanlı dönemi mimarisinin Anadolu’daki tek örneği olmasıyla önemi artan bir camidir. Ağca Mescit, Adana’da bilinen en eski Türk yapıtıdır. Ağca Bey adıyla bilinen bir Türkmen tarafından yapılmıştır. Eski (Yağ) Cami ve Medresesi, Adana’nın merkezinde bulunan bu cami Ramazanoğluları tarafından yapılmış ve Osmanlı döneminde de ciddi anlamda bir bakım görmüştür. Görülmesi gereken diğer camilere Alemdar Mescidi, Mestanzade Cami, Şeyhoğlu Camii, Şefika Hatun Cami, Memiş Paşa Cami, Cuma Fakih Cami, Ali Dede Mescidi, Ceyhan-Ulu Cami, Ceyhan Kurt Kulağı Cami ve Kozan Hoşkadem Cami olarak örnek verebiliriz.

Adana’da tarihi kentler, kaleler ve camilerin yanında ziyaret etmeniz gereken müzeler de bulunmaktadır. Roma döneminden Türk beyliklerine, oradan da Osmanlı dönemine ait birçok tarihi eseri bünyesinde barındıran Adana’nın müzeleri de görülmesi gereken bir sürü antik eserlerle doludur. Adana Bölge Müzesi birçok etnografik eser bulunmaktadır. Bunun yanında sikke, Osmanlı dönemine ait mahkeme kararları gibi tarihi geçmişimizin izlerini görebileceğiniz eserler mevcuttur. Misis Mozaik Müzesi Seyhan Irmağı’nın kenarında bulunmaktadır. Müze içinde Hitit, Roma, Bizans, Arap, Selçuk ve Osmanlı dönemlerine ait birçok tarihi eser bulunmaktadır. Adana - Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi, Etnografya Müzesi görülmesi gereken ve geçmişinizden izler bulabileceğiniz yerlerden biridir.

 

 

Adana'da gezilecek yerler arasında tarihin izlerinden çıkıp günümüze dönmek isterseniz gidebileceğiniz yerler de mevcuttur. Adana Merkez Parkı, oldukça temiz, bakımlı ve yeşilliği sayesinde Avrupa tarzına sahip parklara örnek olabilecek niteliktedir. Dilberler Sekisi yeni kullanılmaya sunulmuş, bisiklet ve yürüyüş alanları da bulunan rahatlatıcı bir atmosfere sahip olan Seyhan Nehri kıyısındaki alandır. Adana’da bulunan ve Türkiye’nin en büyük saat kulesi unvanına sahip Büyük Saat’i de mutlaka görmelisiniz. Büyük Saat’i gördükten sonra hemen yanında bulunan Tarihi Kazancılar Çarşısı’na uğramayı ihmal etmeyin.  Tarihi Kazancılar Çarşısı, geleneksel Anadolu Kapalıçarşı kültürünün en güzel örneklerinden biridir. Tarihi Kazancılar Çarşısı’nda gündelik ihtiyaçlarınızı da karşılayabileceğiniz ürünleri bulabilirisiniz. Adana Çarşı Hamamı da, Ramazanoğluları döneminden kalma, yarım gün kadınlara, yarım gün erkeklere hizmet veren tarihi bir hamamdır. Büyük Saat’in karşısında bulunmaktadır. Ramazanoğlu Konağı, Adana’nın en ünlü konağı olma unvanına sahiptir. Ve son olarak Tepebağ Eski Adana Evleri de Adana’ya geldiyseniz mutlaka görmeniz gereken yerlerden olmalıdır.

Adana görülecek tarihi mekân, müze, park ve çarşıların yanında festivalleriyle bilinen yerdir. Özellikle Adana Portakal Çiçeği Festivali en çok bilinen festivaldir. Portakal Çiçeği Festivali Nisan ayında düzenlenmektedir. Bir diğer iç açıcı festival Kiraz Festivali’dir. Bu festival Haziran ayında gerçekleşmektedir. İmamoğlu Şeftali Festivali Adana’da gitmeniz gereken festivallerden biridir. Sinema dünyasının en iyi festivallerinden biri olan Altın Koza Film Festivali, her yıl Eylül ayında düzenlenmektedir. Ağustos ayında gerçekleşen Kızıldağ Yayla Şenliği’ne de mutlaka gitmelisiniz. Ek olarak Karakucak Güreş Festivali Mayıs ayında, Horzum Yayla Şenliği ise Ağustos ayında gerçekleştirilmektedir.

 

 

Adana’nın yaz sıcağından kurtulmak için gidebileceğiniz yerler de mevcuttur. Adana’nın yaylaları, tarihi eserleri kadar ünlüdür. Kozan-Horzum Yaylası ve Çulluuşağı Yayla Koyu; çam ağaçları, meyve ağaçları, çınar ağaçları ile ünlü yayladır. Pozantı - Tekir Yaylası, Pozantı - Armutoluğu Yaylası, Aladağ (Karsantı) - Meydan Yaylası, Aladağ Ağcakise - Başpınar - Bıcı ve Kosurga Yaylaları, Karaisalı - Kızıldağ Yaylası, Feke - İnderesi Yaylası, Tufanbeyli - Kürebeli Yaylası, Pozantı - Fındıklı Yaylası, Saimbeyli - Çatak Yaylası, Saimbeyli - Tufanbeyli - Obruk Yaylası, Kozan - Göller Yaylası ve Pozantı - Belemedik Yaylası mutlaka gitmeniz gereken yaylalardır. Adana sıcağından kurtulup doğayla bütünleşebileceğiniz bu yaylaların dışında Seyhan Barajı’na da gitmeyi unutmayın

Yazımızın sonuna gelirken  Adana'yı gezmek için ise 3 günün yeterli olacağını da ekleyelim. Bu eğlenceli şehri tatil planınıza eklemek isterseniz, ulaşımınızda ekonomik fiyatlarımızdan sitemizi ziyaret ederek yararlanabilir, Adana uçak biletinizi uygun fiyata edinebilirsiniz.

İyi tatiller dileriz!

Sırakadaki Şehir Rehberi

Diğer Türkiye Kalkışlı Uçuşlar

X
Adana Uçak Bİleti Ara
Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder