Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Yaklaşık Seyahat Süresi

Trabzon şehir rehberi ile Trabzon'a ait tüm detaylara bulabilirsiniz. Trabzon'da nereye gidilir, ne yenir, nasıl gidilir gibi sorunların cevapları yazımızda bulunmaktadır.
Trabzon’a ne zaman gidilir sorusu Trabzon gezisi öncesi aklımızı kurcalayabilir. Bu yazımızda Trabzon’a ne zaman nasıl gidilir sorularının cevaplarını sizler için veriyoruz. Trabzon’a ilkbahar ve yaz aylarında gitmek daha iyi bir seçenek olabilir. Fakat her mevsim Trabzon ayrı güzeldir.
Trabzon’da nerede kalınır sorusu için araştırma yaparken, gezilecek noktalara yakın konumdakileri ve yeme-içme olanakları açısından hizmet kalitesi yüksek olanları öncelikli olarak dikkate aldık. Yazımızdaki otellerde konaklayabilirsiniz.
Trabzon mutfağından nefis yemekleri sizin için listeledik. Ancak hatırlatmakta fayda var, Trabzon’da ne yenir sorusunun cevabı uzar gider. Mutlaka bu lezzetleri tatmalısınız.
Eşsiz doğal güzellikleri ile her köşesinde ayrı bir hazine barındıran Trabzon, Karadeniz bölgesinde görülmeye değer şehirlerden biridir. Siz de Trabzon'a bir gezi planlıyorsanız Trabzon gezilecek yerler yazımıza mutlaka göz atın.
Otobüs
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 13 Çimenli - 18 Kanuni Numune Hastanesi - 20 Konaklar - 32 Yomra belediye ve özel halk otobüslerini kullanarak Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine, şehir merkezinden Trabzon Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Sahil Peronu - Meydan - Tanjant - Değirmendere - Trabzon Havalimanı - Köy Hizmetleri – Çimenli güzergâhını izleyerek Trabzon Havalimanı’na ulaşım sağlayan 13 Çimenli otobüsü, Sahil Peron - Şenol Güneş Caddesi - Valilik - Atapark - Tanjant - Değirmendere - Trabzon Havalimanı - Kanuni Numune Hastanesi güzergâhını izleyerek Trabzon Havalimanı’na ulaşım sağlayan 18 Kanuni Numune Hastanesi otobüsü, Fatih Parkı - Trabzon Havalimanı - Kasaplar - Lale Sitesi güzergâhını izleyerek Trabzon Havalimanı’na ulaşım sağlayan 20 Konaklar otobüsü, Sahil Peronu - Sahil Yolu - Değirmendere - Trabzon Havalimanı - Köy Hizmetleri - Şana – Yomra güzergâhını izleyerek Trabzon Havalimanı’na ulaşım sağlayan 32 Yomra otobüsü ile Trabzon Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Trabzon Havalimanı’na ulaşım sağlayan otobüslerin ulaşım ücreti ortalama olarak tam 1.90 TL, indirimli 1.25 TL’dir.
Servis
Trabzon Havalimanı’na ulaşım için bir diğer alternatif seçenek ise HAVAŞ servisleridir. Beşirli Uzunkum Otel, Orhan Petrol Ofisi önünden hareket eden HAVAŞ servisleri; Beşirli - Uzunkum - Yavuz Selim Bulvarı - Tanjant Erdoğdu Kavşağı - Tanjant Yolu - Trabzon Havalimanı güzergâhını izleyerek Trabzon Havalimanı’na ulaşım sağlamaktadır. Trabzon şehir merkezinden Trabzon Havalimanı’na hava ve trafik koşullarına göre değişmekle birlikte yaklaşık 30 dakika içerisinde ulaşım sağlayan HAVAŞ servislerinin ulaşım ücreti 5,00 TL’dir.
Taksi
Trabzon Havalimanı’na ulaşmak için diğer bir seçenek ise taksidir. Havalimanına ulaşmak için merkezi noktalardan taksiye bindiğinizde; Trabzon Merkez’den Trabzon Havalimanı’na 15 - 20 TL ücretle ortalama 15 dakika içerisinde, Çukurçayır’dan Trabzon Havalimanı’na 15 - 20 TL ücretle ortalama 20 dakika içerisinde, Yomra’dan Trabzon Havalimanı’na 20 - 25 TL ücretle ortalama 20 dakika içerisinde, ulaşım sağlayabilirsiniz. (Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)
Tüm bu ulaşım seçenekleri dışında, diğer alternatif seçenekleri tercih edebilir ve Trabzon’da bulunan araç kiralama şirketlerinden hizmet alabilirsiniz. En uygun Trabzon uçak bileti fırsatını yakalamak için ucakbileti.com üzerinden yapacağınız sorgulamayla tüm havayollarını karşılaştırabilir ve size en uygun bileti hemen satın alabilirsiniz. Ucakbileti.com olarak şimdiden iyi uçuşlar dileriz.
Lynx adı ile de bilinen otobüsler, uygun fiyatları ve geniş güzergah haritası ile ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği alternatiflerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Güncel bilet fiyatlarını firmadan ya da şoförlerden öğrenebilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine ulaşımın yanı sıra şehrin ilgi çekici noktalarına da seferler düzenleniyor.
Günün her saati hizmet veren taksiler ne yazık ki oldukça pahalı ancak konforlu ve hızlı bir seyahati tercih eden turistler için en doğru tercih olacaktır.
19 Dolar ödeyerek hizmet alabileceğiniz bu servisler, terminaller arası ulaşımın yanı sıra havalimanı şehir merkezi ulaşımını da mümkün hale getiriyor.
111 ve 42 numaralı otobüsleri kullanarak şehir merkezine ulaşabilir ve ilgili istasyonlardan aktarma yaparak yine şehrin farklı noktalarına da seyahat edebilirsiniz. Otobüsler, çok fazla bagajı olan yolcular için tavsiye edilmiyor.
08:00-23:30 arası hizmet veren ve troleybüs olarak adlandırılan araçlar, modifiyeli otobüsler olarak da biliniyor. Diğer otobüslere nazaran daha hızlı ve daha geniş bir güzergaha sahip olması da bu alternatifi daha fazla tercih edilir hale getiriyor.
Şehir içinde tren hattı mevcut ancak henüz havalimanında bir tren hattı bulunmuyor.
Taksimetre uygulaması ile hizmet veren taksiler, sabahın ilk ışıklarına kadar aktif olarak çalışıyor. Bagajlarınız için ödeme yapıp yapmayacağınız konusunda taksi şoförlerinden bilgi alabilirsiniz.
Havalimanında hizmet veren çok sayıda yerli ve yabancı firma var. İhtiyacınıza en uygun araçları firmalar aracılığı ile kiralayabilir ve teslim etmek istediğinizde de şehir merkezindeki ofislere bırakabilirsiniz.
Şehir içine toplu taşıma hizmeti sunulmuyor ve turistik bölgelere uzak bir liman olduğu için çok fazla yolcu almıyor. Taksi ya da araç kiralama hizmeti alarak farklı noktalara seyahat edebilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir ulaşım alternatif söz konusu değildir.