Başkent

Para Birimi

Ortadoğu ülkeleri arasında en büyük ülke olma unvanına sahip olan Mısır, bununla birlikte Kuzey Afrika ve Ortadoğu arasında da güçlü bir köprü görevi görüyor. Çok sayıda medeniyetin geçiş noktası olarak tarihe damga vurmayı başaran Mısır, tarihin arka odasına ve gizemli sırlarına sizleri de davet ediyor.
1922 yılında kazanılan bağımsızlık ve 1953’te ilan edilen Cumhuriyet ile birlikte yeni yönetim şekline de kavuşmuştur ve günümüzde de Cumhuriyet ile yönetilen ülkeler arasında yer almaktadır.
Ülkenin en önemli ekonomik kaynağı yıllardır olduğu gibi günümüzde de Nil Nehri’dir.
Ülkenin resmi para birimi Mısır Lirası’dır ve konuşulan resmi dil ise Arapça’dır. Bunun yanı sıra Bedevi Arapçası ve Suudi Arapçası da en çok konuşulan dillerden bazılarıdır.
Turizmin Ortadoğu’daki merkez ülkelerinden bir tanesi olan Mısır, birçoklarınızın bildiği gibi piramitler ile birlikte yerli ve yabancı turistleri de bünyesinde misafir etmeye devam ediyor ve bunu da kusursuz bir şekilde başarıyor.
Kuzey Afrika ve Ortadoğu esintilerinin hakim olduğu Mısır mutfağı da birçok lezzet ile birlikte damak tadınıza hitap etmeye devam ediyor. Kültürel lezzetlerin yanı sıra farklı coğrafyaların popüler lezzetlerini de yine Mısır mutfağında kolayca bulabiliyorsunuz.
Mısır’ı ziyaret etmek istiyorsanız eğer vize işlemlerinde nasıl bir yol izlemeniz gerektiği de aşağıda belirtilmiştir.
Ankara ve İstanbul Büyükelçiliği ile birlikte konsolosluğun izin verdiği aracı kurumlar aracılığı ile vize başvurularınızı yapmanız mümkündür.
2013 yılı ile birlikte Mısır kapı vizesi uygulaması kaldırılmıştır ve hali hazırda da kullanılmamaktadır.
Vize başvurularında, seyahat sonrası 6 ay gibi bir süre daha geçerliliğe sahip olan pasaportların kullanılması gerektiği belirtiliyor.
Ücret, tek ve çift girişli vize durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor ve an itibarı ile güncel bir rakam söz konusu değildir.
Vize işlemleri, beyanın eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi durumunda 10 ila 15 gün gibi bir sürede sonuçlanıyor. Eskiden olduğu gibi telefon yolu ile iletişime geçmenize gerek kalmıyor çünkü gerekli bilgi iletişim bilgilerinizde yer alan mail adresinize detaylı bir şekilde iletiliyor.
Vizelerinizin reddedilmesinin birçok nedeni olabilir ve bu nedenlerden bazıları da aşağıdaki gibidir;
Seyahat nedeninin detaylı bir şekilde iletilmemiş olması ya da eksiklerin bulunması
Evraklarda belirlenen sahtelik ya da eksiklik durumu.
Pasaport ve onaylı seyahat belgesinin olmaması ya da eksiklerin belirlenmesi
Mısır için konulan sınırlandırmaların olması. (Daha önceki seyahatinizde aldığınız sınır dışı ya da birtakım cezalar buna neden olabilmektedir)
Kamu düzenine uygun bir birey olmadığınızın ya da huzuru bozacak bir birey olduğunuzun düşünülmesi de vize red nedenlerinden bir tanesidir.
Seyahat sonrasında ülkeden ayrılacağınızı belirten belge ya da evrakların yer almaması da yine red nedenleri arasında belirtilmiş durumda…
Ek olarak sizlerden istenilen evraklarda gelir belgesinin yanı sıra çalışma durumu ve eğitim durumu gibi belgeler de isteniyor ve bu belgelerin eksik olması durumunda sizinle iletişime geçiliyor ancak verdiğiniz iletişim bilgileri doğrultusunda sizlere ulaşılamadığı takdirde vizeleriniz otomatik olarak red yanıtı alıyor.