Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Yaklaşık Seyahat Süresi

Kadim Anadolu uygarlıkları zamanında 300 yıl Urartuların ev sahipliğini yapan, toprakları verimli, bol akarsulu ve iklim koşulları da yaşama oldukça elverişli bir şehirdir Van. Van hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik. Hemen Van şehir rehberine göz atın.
Gerek kış turizmi, gerek doğası gerekse tarihi mekanları ile misafirlerine eşsiz bir deneyim sunan kentte, görülecek mekânlar oldukça çeşitlidir. Dolayısıyla Van’a gitmeden önce detaylı bir Van’da gezilecek yerler listesi yapmalısınız. Listenize yardımcı olabilecek mekânları sizin için derledik.
Yöresel mutfağıyla, kültürel hazinesiyle ve doğal kaynaklarıyla Van, Doğu Anadolu'nun turistik anlamda en aktif şehirlerinden birisidir. Bundan dolayı Van’da kalınacak yerler de bir o kadar fazladır. Sizin için derlediğimiz Van’da kalınacak yerler listemize bakmadan, tatilinizi organize etmeyin.
Coğrafi konumu itibariyle Anadolu ve Pers bölgesi arasında bir köprü oluşturan Van, şahsına münhasır yemekleri ile coğrafyası kadar mutfağıyla da çeşitlilik arz ediyor. Biz de Van’a gittiğinizde mideniz boş dönmeyeceğiniz, Van’da ne yenilir ne içilir listesini sizler için oluşturduk.
Halk otobüsleri ile havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz. Her saat başı ring sistem ile hareket eden otobüsler yolcu sayısına bakılmaksızın şehir merkezi otogar istikametinde yol almaktadır. Aynı şekilde havalimanından dönüşlerde de terminal binasına 300 metre uzaklıkta bulunan durak üzerinden halk otobüsleri ile şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ticari taksiler ile ulaşım yöntemini de bütçeniz için sorun yaratmıyorsa kullanabilirsiniz. Şehir merkezi ile havalimanı arası çok uzak olmadığı için uygun ücretlere gidiş-dönüş sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde havalimanı terminal binası önünden taksiler ile dilediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz.
Van Ferit Melen Havalimanı’na bir diğer erişim türü de minibüstür. Fakat duraklar terminal binasına yaklaşık 900 metre uzaklıkta kaldığı için nadir tercih edilmektedir.
Merkezi bir konumda olduğu için özel araç ile de ulaşım mümkündür. Dilerseniz kendi şahsi aracınız ya da araç kiralama imkanlarından faydalanarak da erişim sağlayabilirsiniz. Araç kiralama ve diğer alternatif seçenekler için firmalarla görüşmenizi tavsiye ederiz.
Kars Belediyesi bünyesinde hizmet veren belediye otobüslerini kullanarak Kars Karakani Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir merkezinden, Kars Karakani Havalimanı’na hareket eden belediye otobüsleri, uçak seferlerine uygun olarak düzenlenmiştir. Uçuş saatlerinden iki saat önce ulaşım sağlamaktadır. Kars Karakani Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlamak için en uygun yöntemlerden biri olan belediye otobüsleri, Kars’a olan uçak seferlerinin yere inişinden 30 dakika sonra şehir merkezine ulaşım sağlamaktadır. Kars Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve Kars Karakani Havalimanı – Kars Şehir Merkezi güzergâhında ulaşım sağlayan belediye otobüslerinin ulaşım ücreti 5,00 TL’dir.
Ayrıca Türk Hava Yolları ve Sunexpress Havayolu şirketlerinin servis hizmeti de bulunmaktadır.
Kars Karakani Havalimanı’na ulaşmak için diğer bir seçenek ise taksidir. Kars Harakani Havaalanı – Kars Şehir Merkezi güzergâhı taksi ücreti 30 - 35 TL, Kars Harakani Havalimanı – Kars Otobüs Terminali güzergâhı taksi ücreti 45 - 50 TL’dir. Taksimetre açılış ücreti, 2,75 TL, kilometre başına 5 TL ücretlendirme yapılmaktadır. (Not: Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)
Ayrıca, tüm bu ulaşım seçenekleri dışında, Kars’ta bulunan araç kiralama şirketlerinden de hizmet alabilirsiniz. En uygun Kars uçak bileti fırsatını yakalamak için ucakbileti.com üzerinden yapacağınız sorgulamayla tüm havayollarını karşılaştırabilir ve size en uygun bileti hemen satın alabilirsiniz. Ucakbileti.com olarak iyi uçuşlar dileriz.