Hızlı Erişim

En Ucuz Kars Varışlı Uçak Biletleri

Tümünü Göster
Tümünü Gizle

En Ucuz Kars Kalkışlı Uçak Biletleri

Tümünü Göster
Tümünü Gizle

En Ucuz Kars Kalkışlı Yurt Dışı Uçak Biletleri

Tümünü Göster
Tümünü Gizle

Kars Şehri Hakkında Bilgi

Ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve en yüksek il merkezlerinden biri olan Kars, 2016 yılında TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre 8 ilçeye, 9 belediyeye, 56 mahalleye ve 380 köye sahiptir. Toplam yüzölçümü 10.093 kilometrekare olan Kars, 129.458 nüfusa sahiptir. Tarih boyunca birçok devletin ve medeniyetin ikamet ettiği Kars’ta, tarih öncesi kalıntı ve buluntuların bulunması şehirde yerleşimin oldukça köklü olduğunu göstermektedir. Özellikle Urartu ve Perslerin bölgede kültürel olarak izlerinin olması şehrin arkeolojik önemini artırmıştır. Ayrıca farklı dönemlerde Sasaniler gibi diğer farklı devletler de Kars’ı yerleşim yeri olarak kullanmışlardır. Selçuklu ve Osmanlı hâkimiyetinin ardından Kars, Türkiye sınırlarında kalmıştır. Savaş döneminde Rusya tarafından işgal edilmiş olan Kars’ta, Rus döneminde yapılan düzenlemeler ile şehir planı ve mimari dokuda değişiklik görülmektedir.


Karasal İklim tipinin görülmesi ve coğrafi konumunun da etkisiyle görülen iklim tipi iyice sert bir hâl almıştır. Kışları kurak, yazları ise yağışlı geçen Kars’ta, kış aylarında sıcaklık zaman zaman -39 dereceye kadar düşmektedir. Karla kaplı gün sayısı ortalama 120'den fazla olan şehirde, don vakalarına sıklıkla rastlanmaktadır. Karasal İklimin etkisiyle yaz ayları da sıcak ve kurak geçmektedir. Bitki örtüsü de bu duruma göre şekilenmiştir ve bu yüzden şehirde tarım faaliyetleri oldukça sınırlıdır. Kar yağışı da Anadolu ortalamalarına göre oldukça yüksek seyretmektedir.


Birçok devletin izlerini taşıyan Kars’ta; 1232 yılında Saltuklu Sultanı Mansur Ergin tarafından yaptırılmış olan ve Bizans, Roma, Selçuklu, Osmanlı devleti tarafından aktif şekilde kullanılmış olan İnkaya Micingirt Kalesi, tarihi milattan sonra 990 yıllarına dayanan ve Bagratlı Kralı 2. Sembat tarafından inşa ettirilmiş olan Kars Büyük Katedrali, 1579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan ve 1828 Osmanlı - Rus Savaşı sırasında hasar görmüş olan Beylerbeyi Sarayı, tarihi kesin olarak bilinmese de 13. yüzyıla ait olduğu düşünülen ve önemli bir kervan yolu üzerine kurulmuş olan Genç Kızlar Kilisesi, 1215 yılında bölgede tüccarlık yapan Tigran Honents tarafından yaptırılmış olan ve şehrin zengin tarihine ışık tutan önemli yapılardan biri olan Tigran Honents Kilisesi, Sultan Melik İzzet'in emriyle 1152 yılında veziri Firuz Akay'ın yaptırdığı ve 1386 yılında Timur tarafından yerle bir edilmesine rağmen 1579 yılında 3. Murat tarafından tekrar inşa edilmiş olan Kars Kalesi, tarihi açıdan görülmeye değer yapı ve mekanlar arasında yer almaktadır.


Kış turizmi açısından önemli merkezlerimizden biri olan Kars’ta; Sarıkamış'ta yer alan ve 5 etaplı piste sahip olan Cıbıltepe Kayak Merkezi, toplamda 13.800 metrekarelik bir alandan oluşan ve doğal su kaynaklarından meydana gelmiş olan Asboğa Gölü, 2004 yılında Allahuekber Dağları Milli Parkı olarak ilan edilerek koruma altına alınmış olan ve ülke tarihi açısından önemli bir yere sahip olan Allahuekber Dağları, 1965 rakıma sahip olan ve kışları 80 santimetreye kadar donarak hipnotik beyaz çöle dönen Çıldır Gölü doğa açısından görülmeye değer yerlerden yalnızca birkaçıdır.
 

Kars uçuşları, 1988 yılında hizmete açılmış olan ve şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Kars Harakani Havalimanı’ndan gerçekleşmektedir. 

Kars Harakani Havalimanı

Otobüs

Kars Belediyesi bünyesinde hizmet veren belediye otobüslerini kullanarak Kars Karakani Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir merkezinden, Kars Karakani Havalimanı’na hareket eden belediye otobüsleri, uçak seferlerine uygun olarak düzenlenmiştir. Uçuş saatlerinden iki saat önce ulaşım sağlamaktadır. Kars Karakani Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlamak için en uygun yöntemlerden biri olan belediye otobüsleri, Kars’a olan uçak seferlerinin yere inişinden 30 dakika sonra şehir merkezine ulaşım sağlamaktadır. Kars Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve Kars Karakani Havalimanı – Kars Şehir Merkezi güzergâhında ulaşım sağlayan belediye otobüslerinin ulaşım ücreti 5,00 TL’dir.

       
Ayrıca Türk Hava Yolları ve Sunexpress Havayolu şirketlerinin servis hizmeti de bulunmaktadır.

Taksi

Kars Karakani Havalimanı’na ulaşmak için diğer bir seçenek ise taksidir. Kars Harakani Havaalanı – Kars Şehir Merkezi güzergâhı taksi ücreti  30 - 35 TL, Kars Harakani Havalimanı – Kars Otobüs Terminali güzergâhı taksi ücreti 45 - 50 TL’dir. Taksimetre açılış ücreti, 2,75 TL, kilometre başına 5 TL ücretlendirme yapılmaktadır. (Not: Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)


Ayrıca, tüm bu ulaşım seçenekleri dışında, Kars’ta bulunan araç kiralama şirketlerinden de hizmet alabilirsiniz. En uygun Kars uçak bileti fırsatını yakalamak için ucakbileti.com üzerinden yapacağınız sorgulamayla tüm havayollarını karşılaştırabilir ve size en uygun bileti hemen satın alabilirsiniz. Ucakbileti.com olarak iyi uçuşlar dileriz.

 

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder