En Ucuz Kanada Varışlı Uçak Biletleri

Tümünü Göster
Tümünü Gizle

En Ucuz Kanada Kalkışlı Uçak Biletleri

Tümünü Göster
Tümünü Gizle

Başkent

seyehat mesafesi Ottawa

Para Birimi

seyehat zamanı Kanada doları

Kanada Hakkında Genel Bilgiler

Toprak bazında bir değerlendirme yapıldığında dünya ülkeleri arasında dördüncü büyük ülke unvanını almayı başaran Kanada; doğal güzellikleri, gelişmişlik, mimari ve birçok detay bakımından Amerika’ya benzetiliyor. 15. Yüzyıl ve sonrası ile birlikte ülkenin günümüz halini yavaş yavaş almaya başladığı belirtiliyor.


10 eyalet ve 3 bölge ile yapılanmasını tamamlayan Kanada’nın Başkenti Ottawa’dır. Resmi dil olarak İngilizce ve Fransızca belirlenmiştir ve iki çift dili resmi dil kabul eden ender ülkelerden bir tanesidir. Ülke nüfusunun büyük bir kısmı İngilizce konuşurken geriye kalan kısım Fransızca ve Çince, İspanyolca, almanca dillerini konuşmaktadır.


Farklı kültürlere de ev sahipliği yapan bir ülke olan Kanada, huzurlu ülkeler arasında gösteriliyor. Ülkede %24’lük bir kesim kendini herhangi bir dine mensup görmüyor ve böyle bir baskı da söz konusu değildir.


Ülkenin para birimi Kanada Doları’dır. Ekonomik olarak iyi bir seviyede yer alan Kanada, çok sayıda iş merkezi ve büyük kurum ve kuruluşa da ev sahipliği yapmaktadır.


Ülkede sağlık hizmetleri ücretsizdir ve bununla birlikte eşcinsel evliliklerin serbest olması da bu ülkeyi daha modern ve daha gelişmiş bir kimliğe sahip hale getiriyor.


Sosyal yaşantı ve eğlencenin de merkezlerinden bir tanesi olan Kanada, canlı müzik ve bar kültürü ile birlikte pub kültürünü de benimsemiş durumda.


Kanada’yı ziyaret etmek için gerekli olan vize işlemleri ise aşağıdaki gibidir;


Kanada Vizesi Hakkında Genel Bilgiler

Kırmızı, gri ve yeşil pasaportların tamamına resmi olarak Kanada vizesi uygulanmaktadır.


Pasaportlarınızın, vize bitim tarihi baz alınarak minimum 6 aylık geçerlilik süresine sahip olması gerekiyor.


Kanada vizesi formu ile ilgili de önemli bir detay var… Farklı ülkelerin vize işlemlerinden yine farklı olarak formun hem İngilizce hem de Türkçe olarak eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekiyor ve fotoğraf konusunda da verilen ebatların dışına çıkılmaması şart koşuluyor.


Başvurularınızı elçilik üzerinden yapıyorsunuz ve yine bir farklılık ortaya çıkıyor ve randevu sisteminin olmadığını fark ediyorsunuz. Hafta içi her gün 9.30 ve 12 arası bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.


Ankara Kanada Büyükelçiliği odak noktanız olacaktır çünkü burası dışında herhangi bir başvuru merkezi yok ve tüm başvurular buradan yapılıyor.

Turist Vizesi

6 aylık maksimum ikamet süresi için ihtiyacınız olan vize türüdür. Bu süreyi dönüşte uzatmak isterseniz eğer elçilik ya da konsolosluğa başvurmanız şarttır. Aksi takdirde sürenin uzatılması mümkün değildir.

Öğrenci Vizesi

6 ay ve daha uzun bir süre Kanada’da ikamet edecek ve eğitim programları için ülke sınırları içerisinde yer alacaksanız eğer bu vizeye ihtiyacınız olacaktır. Ülkede iken vize süresini uzatma gibi bir avantajınız da vardır ve turist vizesinden ayrıldığı en önemli nokta da budur.


Vize başvurularınızda en çok dikkat edilen detaylardan bir tanesi gerçek kimlik bilgileri ve iletişim bilgileridir. Mülakat ya da eksik belge gibi bir durumda ilgili birim direkt olarak şahıslar ile irtibata geçmeyi tercih ediyor ve hızlı iletişim bakımından da bu detay büyük önem taşıyor.

 

Yalan beyan ya da sahte kimlik gibi bir durum söz konusu olduğu anda ya da bu suç Kanada sınırları içerisinde iken işlendiğinde 14 yıla kadar hapis cezası karşınıza çıkıyor. Belge saklama gibi durumlarda ise 2 yıl gibi bir süre boyunca yeniden başvuru yapma hakkınız da sınırlandırılıyor. 

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.

Sizi fırsatlar için bilgilendirelim!

KAYIT OL
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder