Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Yaklaşık Seyahat Süresi

Hamburg, Almanya'nın en büyük ikinci şehri konumundadır. Hamburg'da yaşam, eğlence, tatil, gezilecek yerler, alışveriş ve dahası hakkında bilgi sahibi olmak için hemen rehberimize göz atın.
Hamburg alışveriş tutkunları için bir cennettir demek yanlış olmayacaktır çünkü şehir; çok yönlü, herkese hitap edebilecek çeşitlilikte ve büyüleyici bir alışveriş dünyasına sahiptir. Hamburg'da Alışveriş hakkında daha detaylı bilgi için rehberimize göz atın.
Hamburg’un önemli kültürel ögelerinden biri olan gece hayatında, Schanze ve St. Pauli en önemli iki merkezdir. Hareketli caddeleriyle St. Pauli civarında kaliteli gece kulüpleri, canlı müzik mekanları ve birçok bar bulunur. Hamburg gece hayatı hakkında daha fazla bilgi için rehbere göz atın.
Bir liman şehri olan Hamburg’da restoran menülerinde ön plana çıkan, deniz ürünleri oluyor. Hamburg yeme içme rehberi hakkında detaylı bilgi için hemen rehberimize göz atmalısınız.
Hamburg iklimi Almanya’nın kuzeyine özgü ılık ve yağışlı okyanus iklimidir. Peki Hamburg'a ne zaman gidilmelidir? Daha detaylı bilgi için hemen rehberimize göz atın.
Mimarisi, kültür sanat etkinlikleri, eğlence hayatı ve muhteşem doğasıyla Hamburg mutlaka gezilecek şehirler arasındadır. Hamburg’a gittiğinizde rehber yardımı ile Hamburg turu yapabilir ya da gitmeden önce bir Hamburg gezilecek yerler listesi yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için rehberimize göz atın.
Almanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Hamburg, konaklama açısından herkese uygun bir seçenek sunabiliyor. Hamburg hostel ve pansiyonları, büyük ve şık otelleri, butik ve tasarım otellerinden bir tanesi mutlaka size ve bütçenize uygun olacaktır. Detaylı bilgi için rehberimize hemen göz atın.
Hamburg şehri ve havalimanı arasında hizmet veren toplu taşıma araçları ile dilerseniz ulaşım sağlayabilirsiniz. 606 hat numaralı otobüsler ile Langenhorn, Ochs, Hauptbahnhof, Rathausmarkt istasyonları ve duraklarından geçerek havalimanı ve şehir merkezi arasında ulaşım sağlayabilirsiniz. Direk olarak şehir merkezi ve havalimanı arasında ulaşım sağlamak istiyorsanız express otobüsler de bulunmaktadır. 606 hat numaralı otobüsler gece de hizmet sağlamaktadır. Güncel ücretler ve sefer saatleri için duraklarda bulunan sefer programlarını incelemeniz gerekmektedir.
Hamburg Havalimanı’na hızlı, rahat ve en çok tercih edilen ulaşım şekli metrodur. S-Bahn U1 metro hattı ile 25 dakika gibi kısa bir sürede havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz. U1 hattı S-Bahn ve Ohlsdorf istasyonlarında durarak yolcu almaktadır. S1 hattı ise doğrudan havalimanına gitmektedir. Ohlsdorf üzerinden binecekseniz U1 şehir merkezine yakın bir yerden direkt havalimanına erişim istiyorsanız S1 hattını kullanmanızı öneririz. Güncel ücretlendirme ve sefer bilgileri için metro istasyonlarında bulunan programları incelemeniz gerekmektedir.
Hamburg Havalimanı’nın ticari taksiler ile kaliteli hizmet ve belirli kriterleri sağlamaya yönelik özel anlaşmaları vardır. Bu anlaşmaları kabul eden taksi firmaları ile havalimanı terminal çıkışlarında uygun fiyatlara şehir merkezine ve havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz. Anlaşması olmayan taksilerle yolculuk yapacaksanız şoför ile sabit bir fiyat için pazarlık yapabilirsiniz. Güncel ücretlendirme ve taksi tarifeleri için firmalar ile görüşmeniz gerekmektedir.
Araç kiralama, bisiklet ve motorsiklet kiralama hizmetleri ile de havalimanına keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Otopark imkanları il gidiş-dönüş uçuşlarınızda şahsi aracınızı da gönül rahatlığı ile park edebilirsiniz. Araç kiralama hizmeti marka ve model bilgisine dayalı ücretlendirmeleri değiştiği için firma yetkilileri ile görüşerek bütçenize uygun şekilde hareket edebilirsiniz.
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 200, 202 ve 204 numaralı belediye otobüslerine binerek İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Merkezi noktalardan otobüsler her saat başı hareket etmektedir. 200 numaralı belediye otobüsü Mavişehir Aktarma, 202 numaralı belediye otobüsü Cumhuriyet Meydanı’ndan ve 204 numaralı belediye otobüsü ise Bornova Metro güzergahından hareket etmektedir. Hava durumu, trafik yoğunluğu hareket şartlarını olumsuz etkileyen nedenler de göz önünde bulundurulursa ortalama bir saat süren yolculukla ulaşabilirsiniz.
Havalimanına bir diğer erişim seçeneğiniz de HAVAŞ otobüsleridir. Çeşme, Alsancak, Karşıyaka-Mavişehir, Aydın, Kuşadası-Söke HAVAŞ otobüslerinin merkez kalkış güzergahlarıdır. Çeşme Otogar hareketli otobüsler trafik yoğunluğu ve hava şartları değişkeni olmadığı takdirde ortalama 90 dakikada havalimanına ulaşmanızı sağlıyor. İki saatte bir kalkan servislerle 25 TL ücret karşılığında Çeşme’den hareket edebilirsiniz. Alsancak’dan havalimanına ulaşacaksanız Büyük Efes Oteli yakınında bulunan hareket noktasından binebilirsiniz. Alsancak’ta kalkış noktası harici yolcu alınmadığı için lütfen bu bilgiyi göz önünde bulundurun. Trafik ve hava şartlarına bağlı olarak ortalama bir saatlik sürede 10 TL karşılığında havalimanına ulaşabilirsiniz.
Karşıyaka-Mavişehir üzernden havalimanına ulaşmak istiyorsanız Ege Park AVM hareket nokrasından binmeniz gerekmektedir. Bu kalkış noktası haricinde yine yolcu alınmadığı için dikkat etmenizde fayda var. Saat başı kalkan servislere trafik ve hava şartlarını da göz önünde bulundurarak ortalama bir saat sürede 10 TL ödeyerek havalimanına ulaşabilirsiniz. Aydın ilçesinden havalimanına erişmek için HAVAŞ servislerinin iki kalkış noktası bulunmaktadır. Şehir merkezi Otogar 1 nolu peron ve Shell Benzin İstasyonu – Osman Tur önünden servislere binebilirsiniz. İki saatte bir hareket eden servislere 25 TL ödeyerek binebilirsiniz. Trafik ve hava şartları göz önünde bulundurulduğunda ortalama 90 dakikada ulaşabilirsiniz.
uşadası-Söke’den havalimanına ulaşmak istiyorsanız, Söke hareket noktaları; Didim Seyahat önü ve Davutlar Kavşağı Bellona Mağazası önünden binebilirsiniz. Ayrıca Kuşadası Otogar istikametinden de binebilirsiniz. Söke’den gelen servisler yarım saatte bir Söke Otogar’dan geçerek yolcu almaktadır. Yolculuk süreleri Söke’den ortalama 135 dakika, Kuşadası’ndan 90 dakikayı bulmaktadır. Yine belirtelim trafik ve hava şartları durumunda bu süreler değişebilir. Söke’den 27 TL, Kuşadası’ndan 25 TL ücret ödeyerek Adnan Menderes Havalimanına ulaşabilirsiniz.
İzmir’de ülkemizin havalimanı bağlantılı en büyük kent içi toplu taşıma sistemlerinden biri olan İZBAN ile Adnan Menderes Havalimanına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Aliağa’dan başlayan raylı sistem İç Hatlar Terminali önünde bulunan istasyondan geçerek Torbalı’da son bulur. Tam bilet ücreti 2,45 TL, öğrenci 1,35 TL’dir. İzmirim Kart ile ya da nakit ile binilmemektedir. Sefer saatleri hakkında detaylı bilgi için İZBAN çağrı merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
Adnan Menderes Havalimanı’na bir başka ulaşım şekli de taksi iledir. Merkezi noktalardan hareketle taksiye bindiğinizde ortalama olarak; Otogar – Havalimanı arası 85-90 TL, Konak – Havalimanı arası 50-60 TL, Saat Kulesi – Havalimanı arası 50 – 55 TL ödersiniz. (Fiyatlar ortalama rakamlardır referans almayınız.)
Tüm bunlara ek olarak İzmir’de dilerseniz transfer ve araç kiralama hizmetlerinden de faydalanabileceğiniz özel şirketler bulunmaktadır.
En uygun İzmir uçak bileti fırsatını yakalamak için ucakbileti.com üzerinden yapacağınız sorgulamayla tüm havayollarını karşılaştırabilir ve size en uygun bileti hemen alabilirsiniz. İyi uçuşlar dileriz.