Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Yaklaşık Seyahat Süresi

Batum'da yaşam, eğlence, tatil, gezilecek yerler, alışveriş ve dahası hakkında bilgi sahibi olmak için ucakbileti.com rehberlerine göz atın.
Batum denilince akla ilk gelen Batum gece hayatı olur. Bu şehrin avantajlı yanı ise pasaport olmadan ülkeye giriş sağlayabilmenizdir. Peki, Batum Gece Hayatı nasıldır? Detaylı bilgi için hemen tıklayın.
Batum iklimi her ne kadar şehir Karadeniz kıyısında da yer almış olsa da şehirde daha çok subtropikal iklim etkilidir. Bu iklimle birlikte Şehirde sıcak ve ılıman bir iklim tipi etki göstermektedir. Batum'a Ne Zaman Gidilir? Detaylı bilgi için hemen tıklayın.
Batum, alışveriş konusunda ülkemizden oldukça ziyaretçi ağırlamaktadır. Batum'da Alışveriş nasıl olmalıdır, Batum'dan ne alınmaldır? Detaylı bilgi için tıklayın.
Batum yemekleri birbirinden harika çeşitleri ile karşınızda olacaktır. Enfes yemeklerin tadına bakmadan şehri Terk etmemenizi öneririz. Şimdi sizlerle birlikte şehrin yemek kültürüne de bir göz gezdirelim. Böylece Batum şehrine geldiğinizde hangi yemeklerin tadına bakmanız gerektiğini öğrenmiş olun.
Batum'da Neler Yapılır? Batum'da yaşam, eğlence, tatil, gezilecek yerler, alışveriş ve dahası hakkında bilgi sahibi olmak için ucakbileti.com rehberine göz atın.
Batum şehrinde herkesin bütçesine uygun otelleri bulmak mümkün. Lüks, orta ve öğrencilere de hitap eden pek çok uygun konaklama yeri şehir içerisinde mevcut ve sizleri bekliyor. Batum'da Nerede Kalınır? Daha detaylı bilgiler için hemen tıklayın.
Şehir merkezinin güneyinde yer alan ve 9 km uzaklığa sahip olan havalimanı, 2007 yılına kadar çok da aktif ve kullanışlı değildi ancak 2007 yılı ile başlayan çalışmalar ile birlikte günümüzdeki modern haline kavuşmayı başarmıştır.
Otobüsler terminal önünden hareket ediyor ve esnek sefer saatleri ile birlikte sizlere herhangi bir şekilde zaman kaybı yaşatmayacaktır. Ziyaretçilerin en çok tercih ettikleri ulaşım araçlarından bir tanesi olan otobüsler, şehir merkezine 20 dakika gibi kısa bir sürede ulaşımı gerçekleştiriyor. Güvenli ve ucuz olması bakımından daha fazla tercih edilen ulaşım aracı için ödeyeceğiniz rakam ise 0.40 GEL olarak karşınıza çıkıyor.
Terminal çıkışından konumlanmış olan taksiler de yine şehir merkezine ulaşmak için tercih edilebilecek alternatiflerden bir tanesi olarak sizlere sunuluyor. Fiyat konusunda net bir rakam belirtilmemiş ancak şehirde ulaşım oldukça ucuz ve bu konuda sıkıntı yaşamayacağınızı da belirtmek gerekiyor. Yaklaşık olarak 10 ila 20 dakika gibi bir sürede şehir merkezine ulaşmanız mümkündür. Taksi sayısı çok fazla ve aynı şekilde işletmeyi üstlenen firmaların sayısı da çok fazla olduğu için daha uygun fiyata taksi bulmanız da söz konusu olabilir.
Havalimanında stantları bulunan firmalar ile ilgili net bir bilgi yok ancak erken rezervasyon şeklinde hizmet alabiliyor ve havalimanına indiğinizde firmalar tarafından karşılanıyorsunuz. Servis aracılığı ile aracınızı kiralayacağınız noktalara ulaşım gerçekleştiriliyor ve bu alternatifi de kullanabiliyorsunuz.
Özel ücretli servisler hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Havayolu şirketiniz ya da ilgili personel aracılığı ile konu hakkında detaylı bilgi almanız mümkündür.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren TH-1 Taksim – Atatürk Havalimanı ve YH-1 Yenikapı İDO – Atatürk Havalimanı güzergâhını izleyen özel halk otobüslerine binerek Atatürk Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. TH-1 numaralı otobüs, her yarım saatte bir Abdülhak Hamit Caddesi üzerinden kalkış yapmakta ve Şişhane, Unkapanı, Zeytinburnu, Yeşilyurt güzergâhını izleyerek Atatürk Havalimanı’na ulaşmaktadır. Hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte; ortalama 1 saat 45 dakika gibi bir sürede havalimanına ulaşım sağlanmaktadır. TH-1 numaralı otobüsün ulaşım ücreti 11 TL’dir.
YH-1 numaralı otobüs ise Yenikapı Sahil durağından kalkarak; Aksaray, Ulubatlı, İncirli, Şirinevler güzergâhını izleyerek Atatürk Havalimanı’na ulaşmaktadır. Hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte; ortalama 1 saat 30 dakika gibi bir sürede havalimanına ulaşım sağlamaktadır. YH-1 numaralı otobüsün ulaşım ücreti 5,50 TL’dir.
Atatürk Havalimanı’na ulaşım için bir diğer seçenek de HAVABUS servisleridir. Taksim Divan Otel’in karşısında yer alan kalkış noktasından hareket eden servisler, Taksim-Aksaray Sahil Yolu-Atatürk Havalimanı güzergâhını izleyerek Atatürk Havalimanı’na her yarım saatte bir ulaşım sağlamaktadır. Sefer süresi ortalama 40 dakika olup, trafik ve hava durumuna göre değişiklik gösterebilir. HAVABUS Atatürk Havalimanı servis bilet ücreti 12 TL’dir.
Anadolu Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na ulaşım sağlamak istiyorsanız;
Kadıköy’den hareket eden 500A numaralı otobüse binerek, Ulubatlı durağında iniş yapıp YH-1 otobüsüne aktarma yapabilirsiniz. 10,10 TL ücretle, ortalama 3 saat gibi bir süreyle Atatürk Havalimanı’na ulaşmış sağlayabilirsiniz.
İstanbul’un her yerine ulaşım sağlayan metro seçeneği ile Atatürk Havalimanı’na ulaşım oldukça kolay. Avrupa yakasından; M2 Hacıosman – Yenikapı Metro Hattı üzerinden herhangi bir durakta metroya geçiş yaparak son istasyon olan Yenikapı Metro İstasyonu’ndan M1A Yenikapı - Atatürk Havalimanı Metro Hattı’na aktarma yapabilirsiniz. M1A hattına aktarma yaptıktan sonra M1A kodlu metroya binerek Atatürk Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Metro seçeneğinde tam bilet kullananlara aktarma ücretiyle birlikte 3,95 TL, öğrencilere ise 1,65 TL’dir.
Anadolu Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na ulaşım sağlamak istiyorsanız;
M4 Kadıköy – Tavşantepe Metro Hattı üzerinde bulunan Ayrılık Çeşmesi İstasyonu’ndan Marmaray’a aktar yaparak Marmaray Yenikapı İstasyonu’ndan tekrar M1A Yenikapı – Atatürk Havalimanı Metro Hattı’na aktarma yaparak Atatürk Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.
Atatürk Havalimanı’na ulaşmak için bir diğer alternatif seçenek ise taksidir. Merkezi noktalardan taksiye bindiğinizde; Taksim’den Atatürk Havalimanı’na 50-55 TL ücretle ortalama 40 dakika içerisinde, Fatih’ten Atatürk Havalimanı’na 30-35 TL ücretle ortalama 25 dakika içerisinde, Kadıköy’den Atatürk Havalimanı’na 75-80 TL ücretle ortalama 50 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. (Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren E-3 4. Levent Metro - Sabiha Gökçen Havalimanı, E-9 Bostancı - Sabiha Gökçen Havalimanı, E-10 Kadıköy - Kurtköy - Sabiha Gökçen Havalimanı, SG-1 Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı, E-18 Altunizade – Ümraniye - Sabi ha Gökçen Havalimanı, SG-2 Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı ve 132 H Pendik YTH - Sabiha Gökçen Havalimanı güzergâhlarını izleyen özel halk otobüslerine binerek Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Ortalama ücret ve süre için lütfen İETT internet sayfasını kontrol ediniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için bir diğer seçenek de HAVABUS servisleridir. Taksim Divan Otel’in karşısında yer alan kalkış noktasından hareket ederek Taksim – Beşiktaş - Boğaziçi Köprüsü - Tem Bağlantı Yolu - Sabiha Gökçen Havalimanı güzergâhını izleyen servisler, Sabiha Gökçen Havalimanı’na her yarım saatte bir ulaşım sağlamaktadır. Sefer süresi ortalama 1 saat 30 dakika olup, trafik ve hava durumuna göre değişiklik gösterebilir. HAVABUS Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı servis bilet ücreti 15 TL’dir.
Anadolu Yakası’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na HAVABUS servisleriyle ulaşım sağlamak istiyorsanız;
Kadıköy Rıhtım İETT otobüs duraklarından hareket eden HAVUS servislerini kullanabilirsiniz. Kadıköy - Yeni Sahra - Tem Bağlantı Yolu - Sabiha Gökçen Havalimanı güzergâhını izleyen servisler, Sabiha Gökçen Havalimanı’na her yarım saatte bir ulaşım sağlamaktadır. Sefer süresi ortalama 1 saat olup, trafik ve hava duruma göre değişiklik gösterebilir. HAVABUS Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı servis bilet ücreti 10 TL’dir.
Avrupa Yakası’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmak için M2 Hacıosman – Yenikapı Metro Hattı’nı kullanarak Yenikapı İstasyonu’ndan Marmaray’a aktarma yapabilirsiniz. Marmaray Ayrılık Çeşmesi durağından M4 Kadıköy – Tavşantepe Metro Hattı’na aktarma yaparak Tavşantepe durağından inip E-9 Bostancı – Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca 2018 yılında tamamlanması planlanan M4 Kadıköy – Tavşantepe Hattı’na ek olarak yapılan Sabiha Gökçen Uzatması yakında metro ulaşımını daha da kolaylaştıracaktır.
Sabiha Gökçen Havalimanı’na bir diğer ulaşım seçeneği ise taksilerdir. Merkezi noktalardan taksiye bindiğinizde; Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na 75-80 TL ücretle ortalama 40 saat içerisinde, Maltepe’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na 50-55 TL ücretle ortalama 40 dakika içerisinde, Sultanbeyli’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na 30-35 TL ücretle ortalama 20 dakika içerisinde, Taksim’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na 90-95 TL ücretle ortalama 45 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. (Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)
Tüm bu ulaşım seçenekleri dışında, İstanbul’da bulunan araç kiralama şirketlerinden de hizmet alabilirsiniz.
En uygun İstanbul uçak bileti fırsatını yakalamak için ucakbileti.com üzerinden yapacağınız sorgulamayla tüm havayollarını karşılaştırabilir ve size en uygun bileti hemen satın alabilirsiniz. Ucakbileti.com olarak İyi uçuşlar dileriz.