Başkent

Para Birimi

2. Dünya Savaşı sonrası kendine yeni bir yol ve harita çizen ülke, işgalden kurtulduktan kısa bir süre sonra Güney ve Kuzey olmak üzere ikiye bölündü. 1948 yılında demokrasi ülkesi olarak haritadaki yerini alan Güney Kore, kısa sürede büyük bir gelişme kaydederek bugünkü görüntüsüne kavuşmuştur. Yaşam standartları her geçen gün yükseliyor ve ülke ekonomik anlamda da dünya sıralamasında oldukça önemli bir yere sahiptir.
Doğu Asya ve Apec kurucu üyelerinden olan güney Kore, birçok topluluğa da üye olan ülkelerden bir tanesidir. Ülke, teknoloji konusunda önemli bir yere sahiptir ve hali hazırda bünyesinde misafir ettiği dünyaca ünlü markalar da bunun en önemli göstergelerinden bir tanesidir. Lg ve Samsung da bu markalardan yalnızca bazılarıdır.
Ülkede güvenliğe büyük ölçüde önem veriliyor ve suç oranının yakın çevredeki ülkelere nazaran çok ama çok az olduğunu da belirtmek gerekiyor. Gece yarısı sokakta tek başınıza rahatça yürüyebileceğiniz ülkeler arasında yer alan Güney Kore, bu konuda bir hayli hassas davranıyor. Para birimi Güney Kore Wonu, resmi dili Korece ve Başkenti de Seul’dür. Seul, ülke için bu detayın yanı sıra ekonomik anlamda da büyük önem taşımaktadır. Ünlü markaların ana merkezleri bu şehirde yer alıyor ve ekonomik faaliyetlerin büyük bir kısmı da yine bu şehirde yürütülmektedir.
Asya ülkeleri arasında ekonomi anlamında bir liste yapıldığında Güney Kore bu listede dördüncü sırada yer alıyor. Her geçen gün biraz daha gelişen ve büyüyen ekonomisi ile de dikkatleri üzerine çeken Güney Kore, endüstri, otomotiv, teknoloji ve gemi yapımı konusunda oldukça ileri bir seviyededir ve ülkenin ekonomisi de genellikle bu alanlara kaymıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nden hareketle Güney Kore’yi ziyaret edecek olan vatandaşlarımızın vize sürecinde ne gibi detaylar ile karşılaşacağı ya da ne gibi hususları yerine getirmeleri gerektiği de aşağıdaki metinde yer almaktadır.
Güney Kore ve Türkiye arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşması doğrultusunda 180 gün içerisinde 90 günlük ikamet iznine sahipsiniz ve 30 günlük seyahat için de vize işlemlerine ihtiyaç duymuyorsunuz. Vizeden muaf olduğumuz ülkelerden bir tanesi olan Güney Kore, Türkiye’den en çok turist çeken ülkeler arasında yer almaktadır.
Türkiye, Güney Kore’yi, 1949 yılında resmi olarak tanımış ve ticari ilişkilerin yanı sıra iletişimi de daha güçlü hale getirmek adına çeşitli vize anlaşmaları da yapmayı tercih etmiştir. Vize muafiyet anlaşması da o anlaşmalardan bir tanesidir ve uzun süredir Güney Kore, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkelerden bir tanesi haline gelmiştir.
30 günlük seyahatleriniz için herhangi bir şekilde vize çalışması yapmanıza gerek yoktur ancak bu sürenin dışında daha uzun süreli geziler ya da ikamet durumu için vize başvurusu yapmak zorundasınız. Evraklar, rezervasyon belgesi, vize başvuru formu ve istenilen ek belgeler ile birlikte vize başvurularınızı yapabilir ve ülkede daha uzun süre ikamet edebilirsiniz.