Başkent

Para Birimi

Cannes Film Festivali'yle de adını duyuran şehrin hemen hemen her köşesinde sinemaya dair özenli detaylar görmek mümkün. Cannes şehir rehberi ile tüm detayları buradan öğrenin.
Korsika Şehir Rehberi hakkında hazırladığımız rehber ile Korsika şehri hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
Marsilya, Fransa'nın güneydoğu bölgesinde yer alan bir şehirdir. Fransa'nın başkenti Paris'in arkasından en büyük 2. Fransız şehri olarak gelmektedir. Tüm detaylar şehir rehberinde...
Nantes'de yaşam, eğlence, tatil, gezilecek yerler, alışveriş ve dahası hakkında bilgi sahibi olmak için ucakbileti.com rehberlerine hemen göz atın.
Nice, Fransa'nın en çok turist çeken bölgelerinin başında gelmektedir. Nice'de yaşam, eğlence, tatil, gezilecek yerler, alışveriş ve dahası hakkında bilgi sahibi olmak için hemen rehberimize göz atın.
Paris, dünya çapında göz alıcı anıtları, etkin sanatsal hayatı ve eşsiz kültürel yaşamıyla biliniyor. Peki siz ne kadarını biliyorsunuz? Hepfly Paris Şehir Rehberinde hepsi...
Bayrağında sembolize ettiği; özgürlük, kardeşlik ve barış üçlüsü ile bu motto üzerinden kendini dünyaya tanıtmayı tercih eden Fransa, gerek siyaset gerekse kültür ve gerekse de ekonomi gibi birçok farklı kulvarda merkez ülkelerden bir tanesi olmayı da başarmış durumda.
Eyfel, Notre Dame Katedrali gibi önemli ve popüler yapılara sahip olan Fransa, Unesco tarafından koruma altına alınan dünya miraslarına sahiptir.
Başkent Paris, resmi dil ise Fransızca’dır. Para birimi ise bir dönem Fransız Frangı iken, daha sonraları birçok Avrupa ülkesi gibi Euro olmuştur.
Ülkede konuşulan dil ile ilgili garip bir milliyetçilik anlayışı söz konusu ve insanlar Fransızca dışında farklı bir dili bilse bile konuşmamayı tercih ediyor.
Çin’de olduğu gibi Fransızlarda da saygı en önemli unsurlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve henüz yeni tanıştığınız kimselere hanımefendi ya da beyefendi şeklinde hitap etmek durumundasınız. Aksi bir durum gereksiz samimiyeti işaret ediyor…
Kendine has bir mutfak kültürüne sahip olan Fransa, dünya lezzetlerini de geniş bir yelpazede sizinle buluşturuyor. Salyangoz ve at bacağı gibi ilginç lezzetler ise ilk kez tüketecek olan turistlerin ilgisini çok daha fazla çekiyor.;
Müzik, tiyatro, festivaller ve hareketli gece hayatı ile birlikte sosyal etkinliklerin yanı sıra eğlenceyi de bulabileceğiniz ülkelerden bir tanesidir.
Fransa’yı ziyaret etmek için gerçekleştirmeniz gereken vize işlemleri de aşağıdaki gibidir;
Schengen anlaşmasına taraf durumu nedeniyle bu ülkeye yapacağınız 90 günden daha az sürecek olan ziyaret ya da seyahatler için konsolosluğu ziyaret ederek Fransa vizesi için başvurularınızı yapabiliyorsunuz. Konsolosluk, bu başvuruları çok ekstrem bir durum söz konusu olmadığı takdirde aracı kurumlar bağlantısı ile yapmayı tercih ediyor ve süreç de genellikle bu şekilde işliyor.
Konsolosluk ve elçilik tarafından lisans verilmiş olan yani yetkilendirilmiş olan turizm ve seyahat acenteleri ile birlikte bağlantılı kurumları ziyaret ederek başvurularınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Schengen vizesi sahibi iseniz yine ülkeye ayak bastıktan sonra bu anlaşmaya sahip olan diğer ülkeleri de sorunsuz bir şekilde ziyaret etmeniz mümkündür.
İlk kez başvuru yapıyorsanız diğer schengen vizesi sahiplerine göre daha az haklara sahipsiniz ancak bir diğer ziyaretlerinizde bu kademeli olarak arttırılıyor ve sizler de diğer vize sahiplerinin haklarına sahip olabiliyorsunuz.
Kısa süreli ziyaret dışı bir planlama söz konusu ise yani eğitim ya da oturum gibi 90 gün süreden fazla bir ikamete ihtiyacınız varsa aracı kurumlar bu konuda sizlere yardımcı olamıyor ve başvurularınızı da konsolosluk ya da elçilik üzerinden yapmanız gerekiyor.
- Vizenin prosedür gereği işlenebilmesi adına sunduğunuz pasaportta mutlaka 2 boş sayfanın yer alması gerekiyor.
- vize işlemlerinde kullanacağınız pasaportun son 10 yıldan eski olmaması da yine aranan şartlardan bir tanesidir.
- Fransa ve Türkiye’nin resmi tatillerini hesaba katmanız sizlerin lehine olacaktır çünkü bu tarihler araya girdiği takdirde vize işlemleri uzayabiliyor.
- 18 yaşından küçük kimselerin başvuru için yasal varisleri ya da anne ve babaları ile birlikte başvuru işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor.
- Birçok ülkenin yaptığı gibi Fransa da parmak izi kimlik kaydını tercih ediyor ve bu uygulama ile birlikte kimlik sahteciliği gibi art niyetli eylemlerin önüne geçilmesi planlanıyor.
- Bu durum 12 yaşından küçük çocuklar için geçerli değildir ve biyometri(Parmak izi kimlik) uygulamasından muaf tutulduklarını da belirtmekte fayda var.