Yeni Nesil Uçaklar Geliyor!

yeni nesil uçaklar havacılıkta devrim

Bilim insanlarının geliştirdiği yeni bir malzeme ile havacılıkta yeni bir dönem başlıyor. 3000 derece sıcaklığa kadar dayanabilen süper sert seramik malzeme ile tasarlanan uçakların saatte 6200 km hıza ulaşmaları hedefleniyor.

 

Kıtalar arası ulaşımı artık mümkün olan en kısa süreye indirmeyi hedefleyen yeni nesil uçaklar sayesinde havacılıkta yeni bir dönem başlıyor.

 

 

Londra’dan New York’a yaklaşık iki saatte ulaşım sağlamak mümkün görünüyor. Ortalama 9 saat süren mesafelerin yaklaşık olarak 2 saate kadar düşmesi beklenen bu gelişme sayesinde insanların havayolu taşımacılığına da olan ilgisinin artması bekleniyor.

 

İngiltere ve Çin’de bulunan iki üniversitenin ortak laboratuvar çalışması sonucunda ortaya çıkan bu materyal ile 3000 santigrat dereceye kadar sıcaklığa dayanan malzeme temelinde zirkonyum, titanyum, bor ve karbondan oluşuyor. Bu sayede yüksek sıcaklığa maruz kalmadan hipersonik yolculuk ile 5 mach hızında yani ses hızından 5 kat daha hızlı yolculuk yapılabilecek.

 

 

Normal uçuş yüksekliği ortalama 9000 iken bu yeni tasarım uçaklar ile 18000 metre yükseklikte seyir gerçekleştirilecek. Bu yükseklikte hareket eden uçakların maruz kaldığı ısıyı engelleyen uçaklar sayesinde yolcular, uzaya yakın bir seyahat deneyimi gerçekleştirecekler.

 

 

Yeni nesil havayolu taşımacılığı ile seyahat severler için yeni bir dönem başlıyor. Şimdilik net bir tarih açıklanmasa da ilerleyen yıllarda teknolojinin de gelişmesiyle bu deneyim yerini gerçekliğe bırakacak ve ulaşımda yüksek hızlara erişilmesi teknoloji çağı için büyük bir yenilik olacağa benziyor.

 
 
Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder