Vize Maliyeti olmayan en iyi 10 ülke

Vizesiz yolculuk

Yurt dışına seyahate çıkma konusunda insanları en çok engelleyen ya da zora sokan konu genelde vize oluyor. Çünkü vize sürecinin belirsizliği, süresi, alınıp alınamayacağı, ödenecek ekstra paralar ve Türkiye'de sürekli yaşadığınızı ispat etme gerekliliği gibi şeyler, özellikle vize zorunluluğu olan ülkelere gitme konusunda insanlarda çekince yaratıyor. Gitmeye karar verirseniz de, vize sürecinin işlemesi için aldığınız uçak biletlerinin ve para ödediğiniz otel rezervasyonlarının yanma ihtimali ortaya çıkıyor. Bu durumda insanlar vize derdi yaşamamak için direkt olarak yurt dışına çıkmaktan vazgeçiyorlar. Elbette uzun süreli seyahat edecekler ya da zaruri nedenlerle gidecekler için vize süreci aşılabilir bir problem oluyor ama kısa süreli seyahatler için insanlar vizeyle uğraşmak istemiyor. Ancak bu problemin çözümü, direkt olarak yurt dışına çıkmaktan vazgeçmek değil. Çünkü ülkemizden gidecek turistlerden vize istemeyen pek çok ülke de var. Bu ülkelere sadece yanınıza pasaportunuzu alarak rahatça ve kolayca seyahat edebilirsiniz. Hatta o meşakkatli ön hazırlıkların olmadığı düşünüldüğünde bir hafta sonu gezisi için bile ideal yerler olabilir. Sizin için listemizde vize maliyeti olmayan en güzel noktaları derledik.

 

01. SIRBİSTAN

Sırbistan uçak bileti

Sırbistan vize konusunda ülkemize önemli kolaylıklar sağlayan bir ülke.Türkiye vatandaşlarının ülkeye ilk kez girişten 6 ay sonrasına kadar 90 gün vizesiz seyahat etme hakkı bulunuyor. Üstelik ülkenin çok ucuz bir ülke olduğu düşünüldüğünde, o muhteşem güzelliklerle dolu, dillere destan Belgrad'ı görmek için hafta sonu bile uçağa atlanıp ülkeye gidilebilir. Aynı zamanda Belgrad, eşsiz bir doğaya da sahip. Üstelik uçuş süresi 1,5 ya da 2 saat. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar haftanın her günü trafikte o saatten daha çok zaman harcıyorlar.

 

02. TAYLAND

Tayland Uçak Bileti

Uzak Doğu belki seyahat için fazla uzak bir lokasyon gibi gelebilir ama ülkemizden ne kadar çok uzaklaşılırsa o kadar eşsiz ve benzersiz kültürler görme ihtimali de artıyor. İşte Tayland da bunlardan bir tanesi. Üstelik oldukça düşük bütçeli bir seyahat için de ideal. Pattaya, Phuket ve Bangkok; tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir tatil deneyimi yaşamanıza yardımcı olacak. Üstelik Tayland da Türkiye vatandaşlarından 30 güne kadar vize istemeyen bir ülke. Eğer biraz uzun sürecek bir yolculuğu kaldırabilirim diyorsanız Tayland gerçekten de benzersiz bir tatil ve seyahat vaad ediyor.

 

03. UKRAYNA

Ukrayna Uçak Bileti

Ukrayna'yı çok fazla anlatmaya gerek yok, zaten insanları, doğası, tarihi, mimarisi, yemekleri, içkileri, gece hayatı ve kültürü herkes tarafından biliniyor ve elbette ki imreniliyor. Ülke, seyahat için ideal bir ülke ancak özellikle Kiev, Odessa, Lviv ve Simeperefol noktaları turistik açıdan her daim canlı yerler. Hatta bu ülkeye gitmek, Türkiye vatandaşları için öyle uzun bir süreç de içermiyor. Biletinizi alıyor, otel rezervasyonunuzu yaptırıyor ve bavulunuzu hazırlayıp gidiyorsunuz. Çünkü Ukrayna, Türkiye vatandaşlarından 60 güne kadar vize talebinde bulunmuyor.

 

04. MAKEDONYA

Makedonya Uçak Bileti

Kültürümüzdeki en çok aşina olduğumuz ve belki de en çok sempati beslediğimiz ülkelerden bir tanesi kesinlikle Makedonya. Ancak bu kadar çok severken gidip görmemek için de hiçbir sebep yok. Üstelik oldukça uygun fiyatlı bir seyahat yaşayabileceğiniz Makedonya'da, Üsküp'te bulunan Osmanlı izlerini görmek de harika bir deneyim olacaktır. Bu ülkenin belki de en güzel yanı, Anadolu'ya fazlaca benzemesi. Hatta ülkede, Türkçe bile çok geçerli bir dil. Bu nedenle 90 güne kadar vize muafiyeti uygulayan Makedonya, gidebileceğiniz en güzel noktalardan bir tanesi oluyor.

 

05. BREZİLYA

Brezilya Uçak Bileti

Her ne kadar Brezilya, uzun bir yolculuğu beraberinde getirse de, vize kolaylığı sayesinde ömürde en az bir kere gidip görülmesi gereken ülkelerden. Brezilya, ülkemize 90 günlük vize muafiyeti uyguluyor. Eğer uzun süreli ve maliyetli ulaşım problemini bu güzel ülke için gözardı ederseniz doğası, sokakları, kültürü, mimarisi, eğlencesi ve renkleriyle sizi muhteşem bir Brezilya seyahati bekliyor olacak. Özellikle Rio Karnavalı'nın olduğu döneme denk getirmekte fayda var ancak o dönemde hem uçak biletleri hem de konaklama masrafları biraz yüksek olabilir.

 

06. GÜNEY AFRİKA

Güney Afrika Uçak Bileti

Afrika kıtası başlı başına heyecan ve merak uyandırıcı, çok egzotik bir kıta. Güney Afrika Cumhuriyeti de bu özelliklere sahip bir ülke ancak burası aynı zamanda dünyanın en modern ve en gelişmiş ülkelerinden de bir tanesi. Bu yönü onu Afrika kıtasındaki en tercih edilir ülke kılıyor. Çünkü burada; Afrika kıtasındaki bakir toprakları görebilir, doğada serbest halde yaşayan hayvanları inceleyebilir, muhteşem ve modern bir tatil imkanı sunan şehirlerde keyifle seyahat edebilirsiniz. Üstelik Güney Afrika Cumhuriyeti, ülkemizden gidenler için sınır kapısında 30 günlük vize veriyor.

 

07. JAPONYA

Japonya Uçak Bileti

Japonya kültürüne her daim uzaktan uzağa hayran olduğumuz bir ülke. Tam bir teknoloji ve gelişmişlik ülkesi olan Japonya, gerçekten de ilk kez gidenler için bambaşka bir dünya hissi veriyor. Bunun yanı sıra ülke çok farklı ve sıkı sıkıya bağlı olduğu bir kültüre de sahip. Günlük hayatlarını, yemeklerini, mimarilerini ve eğlencelerini bu kültüre göre düzenleyen Japonya, kesinlikle görülmesi gereken özel lokasyonlardan. Üstelik bu ihtişamlı ülke 90 güne kadar da vizesiz gezme hakkı tanıyor. Tek sorun belki yüksek fiyatlı uçak biletleri olabilir. Bunun yanı sıra bir de Japonya'nın çok pahalı bir ülke olduğunu da unutmamak gerek.

 

08. FAS

Fas Uçak Bileti

Gerçekten benzersiz bir kültür ve benzersiz bir atmosfer için Fas'ın da bambaşka bir dünya olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle dillere destan Kazablanka için bile gidilebilir. Ancak yine de oraya kadar gitmişken Raban, Tanger, Marakeş ve Fez de mutlaka gezilmeli. Ülke muhteşem doğasıyla, görkemli mimarileriyle, hayran bırakacak kültürüyle, birbirinden güzel plajlarıyla ve vahalarıyla, sizi muhteşem bir seyahate çağırıyor. Üstelik bu ülkeye 90 güne kadar vizesiz bir şekilde seyahat etmek de mümkün. Bu kadar çok imkan varken, bu güzeller güzeli ülkeye gitmemek için bir neden de olamaz.

 

09. ARJANTİN

arjantin uçak bileti

Ülkemizden ne kadar uzağa gidersek, o kadar farklı ve o kadar ilgi çekici muhteşem kültürler görme olasılığımız da artar demiştik. Bu nedenle vize muafiyeti uygulayan ülkeler arasında uzak lokasyonları tercih etmekten geri durmamak gerekir. İşte bu yüzden Güney Amerika'nın muhteşem ülkesi, benzersiz kültürüyle göz dolduran ve kendine hayran bırakan Arjantin'i de görmemek için hiçbir neden yok. Çünkü Arjantin'de 90 güne kadar vizesiz bir şekilde seyahat etme olanağı bulunuyor. Özgürlüğün, müziğin, dansın ve eğlencenin ülkesi Arjantin gerçekten de vize derdi olmadan gidilebilecek ülkeler arasında belki de en iyi lokasyon. Bu güzel kültürü mutlaka deneyimlemek gerekiyor. Yalnızca belki uzun süreli uçak yolculuğu ve yüksek uçak fiyatları konusunda bir karara varmak gerekebilir. Yine de her şeye değeceğini söyleyebiliriz.

 

10. DOMİNİK CUMHURİYETİ

Survivor yarışmasına ev sahipliği de yapan masmavi denizin ortasında tam bir cennet Dominik Cumhuriyeti. Ülkenin genelinde tropik iklim hakimdir. Yaz aylarında tercihleriniz arasına eklemeniz gereken bir yer. Haziran-Temmuz gibi gitmeniz en doğru tercih olacaktır. Çünkü ağustos ayı bazen bunaltıcı derece sıcak olabiliyor. Son yıllarda ise Hispanyola adası en lüks tatil mekanlarından biri haline geldi. Ayrıca Dominik Cumhuriyeti için turizm ekonominin bel kemiğini oluşturmaktadır. Deniz, kum, güneş üçlüsü bu yaz tatili için tercihinizse hiç tereddüt etmeden bu ülkeyi görmeye gidebilirsiniz.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder