Vize Alması En Kolay Ülkeler

Vize Alması En Kolay Ülkeler

Vize Alması En Kolay Ülkeler

Yurt dışına gitmek özellikle Avrupa ülkeleri söz konusu olunca vize sorunu sebebiyle çoğunlukla sıkıntı olabilmektedir. Bununla beraber hem tarihi ve turistik güzellikleri ile ön planda hem de fazla zorlanmadan vize alabileceğiniz ülkeler vardır. Türk vatandaşlarının daha kolay bir şekilde vize alabildiği Avrupa ülkeleri hangileridir? Bu yazımızda sizin için bu ülkeleri listeledik.

 

Fransa

Dünyada turistlerce en çok ilgi görmekte olan ülkelerin başında gelen Fransa’nın başkenti Paris her sene en çok ziyaret edilen kentler arasında ilk sıralara girmeyi başarmaktadır. Başkentin dışında Akdeniz kıyıları boyunca uzanmış Fransız Rivierası ülkeye turistleri çekmekte olan bir diğer bölgelerdendir. Paris ya da Marsilya sokaklarında turlamak içinse gerekli olan Fransa vizesini almaktır ve başta Hollanda ve Almanya olmak üzere diğer ülkelerle kıyaslarsanız çok daha kolaydır. Fransa’ya tatil amacı ile seyahat ediyorsanız ve başvuru için evraklarınız tamamsa vize almamanız için bir sebep bulunmamaktadır. 

 

Portekiz

Akdeniz ülkesi ve yine vize konusunda bir rahatlık. Portekiz de kolay vize vermekte olan minik, şirin ve sıcak ülkelerdendir.

 

İtalya

Antik kalıntıları ile Roma, kanallar arasında gondolla gezilebilen Venedik ya da Avrupa sanatının merkezi olarak kabul edilen Floransa. İster birini isterseniz hepsini ziyaret edin ihtiyacınız olacak İtalya vizesi başvurunuzu tamamlayıp sadece birkaç günde vizenize kavuşabilirsiniz. İtalya, vize konularında en rahat ülkelerden biridir. Bu sebepten Avrupa’da birkaç ülkeyi görmek için yola çıkan gezginler de genelde Schengen başvurularını İtalya’dan yapmaktadırlar.

 

Slovakya

Pek çok kişinin Fransa, İtalya veya İspanya için olduğu gibi istekli olduğu, yanıp tutuştuğu bir ülke olmasa da Slovakya da güzel, sevimli bir ülkedir. Ve tabii ki de daha çok diğer ülkelere geçiş için kullanılmaktadır.

 

Norveç

Fiyortları, huzurlu ve sakin kentleri ve tabi ki de lezzetli somonu ile ünlü Norveç de vize konusunda misafirlerini pek zorlamayan ülkelerden biridir. Norveç’e giriş yapmak ve kolaylıkla gezmek için ihtiyaç duyduğunuz şeylerin başındaysa ülkede geçirdiğiniz zamanda masraflarınızı kolaylıkla karşılayabileceğinizi gösterdiğiniz bir banka hesabı gelmektedir. Bunun haricinde eğer tam zamanlı bir işte çalışıyorsanız maaş bordrosu ve yazı gibi belgeleri de geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan pasaportunuza eklerseniz kısa sürede Norveç vizenizi alabilmektesiniz. Yazın nerdeyse hiç kararmayan bir hava hakim olan bu şehri ziyaret etme fırsatını kaçırmamalısınız. Norveç en kolay vize alınan ülkeler arasındadır.

 

Macaristan

Ülkeye seyahat etmek için gerekli vizeyi almak oldukça kolaydır. Yalnızca Macaristan konsolosluklarından ya da internet adresinden başvuru için gerekli belgeleri öğrenip ve zaman kaybetmeyip bu belgeleri hazırlayarak ülkenin güzelliklerine doğru yolculuğa çıkın. Eğer vizenizin geçtiği sürede diğer Schengen ülkelerini de görmek istiyorsanız buradan kolaylıkla farklı yerlere de gidebilirsiniz. 

 

İspanya

Lezzetli tapas ve paellaların ülkesidir İspanya. Seyahat etmek içinse vize almak da fazla zor bir süreç değildir. Ülkeye turistik amaçlar ile seyahat edecekseniz İspanya vizesi için gerekli olan başvuru evrakları tamamlanması ve konsolosluğa gitmeniz yeterli olacaktır. İspanya’da görülecek pek çok tarihi ve doğal güzellikler bulunmaktadır.

 

Yunanistan

Avrupa’da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan gelmektedir. Başkent Atina antik çağların en önemli bazı kalıntıları ile pek çok kişiye göre İzmir’in bir kopyası gibi olan Selanikse Mustafa Kemal Atatürk’ün Evi, Beyaz Kule gibi eserleri ile mutlaka görülmelidir. Üstelik havaların sıcak olduğu zamanlarda giderseniz Mikanos, Santorini ve Girit gibi adalarda deniz ve güneşin tadını da çıkarabilirsiniz.

En kolay vize alınan ülkeler listemiz bu şekildeydi eğer yurtdışı tatil planları yapıyorsanız ve vize konusunda uğraşmak istemiyorsanız bu ülkeler tam size göre olacaktır. Şimdiden iyi tatiller.

Sırakadaki Blog
Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder