Valiz Hazırlamanın Kolay Yolları

Valiz Hazırlamanın Kolay Yolları

Keyifli bir tatil planladınız. Vizeler, uçak biletleri, biyometrik fotoğraflar derken geriye tek bir şey kaldı. Sıkı durun, belki de seyahatinizin en sıkıntılı ve can sıkıcı kısımlardan bir tanesiyle karşı karşıyasınız. Seyahate çıkmadan önce valiz hazırlamak bir çoğumuz için her zaman kabus gibi olmuştur, sık seyahat edenden tutun ayda yılda bir tatile gidenine kadar. Bir yandan seyahatin heyecanı bir yandan valiz hazırlamanın karmaşası birleşince çoğu zaman olay içinden çıkılamaz bir hal almaktadır. Bu karmaşıklığa bir son vermek ve valiz hazırlamayı da adeta seyahatinizin keyifli bir parçası haline getirmek için vereceğimiz bazı püf noktalarıyla valiz hazırlamanın kolay yolları konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

1.Gideceğiniz yerin hava durumunu iyi kontrol edin

Bu madde pek de valizinizle ilgili gibi görünmese de valizin içine yerleştireceğiniz kıyafetlerinizle alakalı olduğu için aslında en önemli adımlardan biridir. Valizinize yağmurluk almanıza gerek var mı? Ya da acaba kar yağacak mı, bere ve atkıya ne dersiniz? Belki havuza girersiniz? Deniz şortunuzu ya da bikininizi de valize koymalı mısınız? Gideceğiniz yerin hava durumunu iyice kontrol ederek yanınıza almanız gerekenler hakkında kesin kararlar verin ve eşya listenizi hazırlayın.

 

2. Her şeyi götürmeniz gerçekten gerekiyor mu?

Bu yanınıza kaç parça kıyafet almanız gerektiği konusunda oldukça yardımcı olacak bir tüyo. Gideceğiniz yerden ucuza alabileceğiniz bir t-shirt ya da şortun daha ağır bir valiz taşımaktan daha az maliyetli olup olmadığına iyi karar vermek gerekiyor. Belki de 1-2 t-shirt eksik koysanız valizinizi taşıması da yerleştirmesi de hazırlaması da daha kolay olabilir. Üstelik gideceğiniz yerde muhtemelen kuru temizleme imkanınız da olacaktır.

 

3. Ağır ve çok yer kaplayan kıyafetlerinizi valizin en altına yerleştirin.

Her zaman ağır ve hacimli giysilerinizi valizinizin en alt kısmına yerleştirmeye çalışın. Bu diğer ufak eşyaları ve kıyafetleri üst kısımlarda daha kolay bulmanıza ve onlara daha kolay erişmenize yardımcı olacak.

 

4. Katlamak ya da rulo yapmak… İşte bütün mesele bu!

Eğer valizinizde daha fazla yere ihtiyacınız varsa ve ağırlık sizin için hayati önem taşımıyorsa kıyafetlerinizi rulo yapmak size her zaman daha fazla yer kazandıracaktır, bunu sakın unutmayın. Eğer fazla alana ihtiyacınız yoksa ve valizinizi hafif tutmak istiyorsanız kıyafetlerinizi katlamak sizin için daha uygun olacaktır. Kıyafetlerinizi rulo yaparken elinizden geldiği kadar sıkı rulolar yapmaya özen gösterin, bu size daha fazla yer kazandıracak. Bütün bu rulo yaparak alan kazanma tüyolarına sakın kırışmaması gereken kıyafetlerinizi dahil etmeyin ya da gittiğiniz yerde bir ütü bulabileceğinizden emin olun. Eğer ütü sorununu çözebiliyorsanız belki vakumlu kıyafet poşetlerini tercih edebilirsiniz. Böylece bir t-shirtünüz neredeyse kağıt inceliğinde bir yer kaplayacaktır.

 

5. Ayakkabınızın içini de bir depolama alanı olarak düşünün!

Çoraplar, iç çamaşırları, küçük aksesuarlar… Bunlara neden valizinizin içinde ekstra bir yer ayırmak zorunda kalasınız ki? Valizinizin içine güzelce yerleştirdiğiniz ayakkabılarınızın iç kısımlarına çorap, iç çamaşırı, kemer, uyku bandı, bandana, şapka gibi küçük hacimli eşya veya kıyafetlerinizi yerleştirerek alan kazanabilirsiniz.

 

6. Katlanmış t-shirtlerinizi bölümlemede kullanın!

Bu yöntem valizinizin içinde bölümleme yapmanıza yardımcı olacak ve ihtiyacınız olan kıyafetinizi ararken bütün valizi boşaltmaya ihtiyaç duymayacaksınız!

 

7. Kırılabilecek eşyalarınızı valizinizin orta bölümüne yerleştirin.

Her ne kadar valizinizin içine kırılabilecek bir eşya yerleştirmenizi pek tavsiye etmesek de eğer buna gerçekten ihtiyaç duyuyorsanız valizinizi güzelce hazırladıktan sonra, kırılacak eşyalarınız için valizinizin ortasındaki kıyafetlerinizi kullanarak kırılmayacakları bir alan ayarlayabilirsiniz.

 

8. Elbise ya da resmi kıyafetlerinizi valizin en üst kısmına yerleştirin.

Böylece bu kıyafetleriniz diğer kıyafetlere oranla daha az kırışacaktır. Ayrıca konaklayacağınız yere ulaştığınızda onları valizinizden çıkartıp askıya asmak daha kolay olacaktır.

 

9. Ayakkabılarınızı poşete koyun!

Diğer kıyafetlerinize ayakkabınızın tabanı değmeden taşıma imkanının yanı sıra bu yöntem size seyahat esnasında ayakkabınızın altını temizleyecek vaktiniz ve imkanınız olmadığında da hızır gibi yetişecek.

 

10. Çorap, iç çamaşırı, kemer gibi küçük ebatlı ve hacimli eşyalarınızı araya dereye sıkıştırın!

Çoraplarınızı ve iç çamaşırlarınızı da güzel güzel katlayıp onlara da hususi bir alan ayırmak valizinizi gereksiz yere şişirecektir. Onun için size tavsiyemiz çorap, iç çamaşırı, kemer gibi eşyalarınızı eğer ayakkabılarınızın içine sıkıştıramıyorsanız diğer eşyalarınızın yanındaki boşluklara yerleştirmeniz yönünde. Valizinizin içindeki ufak gözleri ve yuvaları da değerlendirmeyi unutmayın!

 

11. Üstünüze giyeceğiniz kıyafetleriniz için katmanlı bir yerleştirme sistemi düşünebilirsiniz.

Sweat shirt, kazak, mont gibi daha çok serin zamanlarda ihtiyaç duyabileceğiniz kıyafetleriniz için kullanış kolaylığı sağlaması adına katmanlı bir yerleşim tercih edebilirsiniz. Örneğin vardığınızda harika bir havanın karşıladığı bir şehirde havanın bir anda bozduğunu ve valizinizden acilen yağmurluğunuzu çıkarmanız gerektiğini düşünün. Bunun için valizinizde bir ince-bir kalın-bir ince-bir kalın şeklinde bir yerleşimle o an üzerinizde ne varsa valizinizin en üstünde her zaman ihtiyaç duyabileceğiniz bir kıyafetiniz sizi bekliyor olacak.

 

12. Dönüş yolculuğunu da şimdiden planlamak size bir hayli vakit kazandıracak!

Tatilinizin son gününde kirli çoraplarınızı toparlayıp eşlerini bulmaya uğraşmakla vakit geçirmek istemezsiniz değil mi? Tatilinizin son saatlerini de bu hengameyle geçirmemek adına yanınıza bir kirli poşeti ya da küçük bir çamaşır çantası alırsanız dönerken her kıyafet değiştirdiğinizde kirlilerinizi içine tıkıştırıp onları evinize dönüp de çamaşır makinasının karşısına geçene kadar unutabilirsiniz! Hem böylece belki de kirli kıyafetlerinizden kalan yerleri gittiğiniz şehrin simgesi, sevdiklerinize küçük hediyeler gibi sürprizlerle değerlendirmek isterseniz.

 

13. "Belki giyerim!" diyeceğiniz her şeyi evinizde bırakın!

 

Eğer bu maddeyi okumamış olsaydınız inanın valizinizin hiç de azımsanmayacak kadar büyük bir kısmı "Belki giyerim!" diyeceğiniz kıyafetlerle dolacaktı. Valiz hazırlamanın kolay yolları denildiğinde belki de en önemli ama bir o kadar da atlanan püf noktası bu olsa gerek. Zorunda olmadığınız ve gittiğiniz yerden rahatlıkla temin edebileceğiniz hiçbir şeyi valizinize koymayın. Örneğin bir erkek için ikinci bir tıraş bıçağı ya da bir kadın için nemlendiricisinin bir de vanilya aromalı olanı. Hangisi gerekliyse, hangisi olmazsa olmazsa onu valizinize güzelce yerleştirin ve bırakın fazlalıklar siz dönene kadar evinizde sizi beklesin.

 

14. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinizin küçük boyları.

 

Kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinin seyahat boylarını mutlaka düşünün. Kocaman bir krem kutusu, aile boyu şampuan, büyük boy diş macunu… Bunların da sizinle beraber seyahat etmesine hiç gerek yok. Çeşitli mağazalardan ister seyahat boy ürünler, isterseniz seyahatlerde kullanılmak üzere alabileceğiniz küçük boy boş kutular mevcut. Bu maddede size önerebileceğimiz eşyalar şu şekilde; seyahat boyu bir saç fırçası, küçük ebatlı diş macunu ve diş fırçası, ufak tefek eşyalarınızı, örneğin takılar, yerleştirebileceğiniz fermuarlı ufak bir poşet, şampuan, sabun gibi ihtiyaçlarınız için seyahat boyu ürünler, tırnak makası, cımbız. Bu ürünlerin bir kısmı valiziniz hava alanında x-ray görüntüleme cihazından geçtikten sonra görevliler tarafından kontrol edilebilir. Bu sebeple, hızlı bir şekilde kontrolden geçmek için bu tarz eşyalarınızı kolaylıkla gösterebilmeniz adına valizinizin kolay erişilebilir yerlerine koymanız yararınıza olacaktır.
 

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder