Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

 

Euro, dolar, sterlin gibi para birimlerinin kullanıldığı ülkelere gittiğimiz zaman para harcamada oldukça zorlanıyoruz. Hatta artık 5-10 Euro dediğimiz rakamların az bir tutar olmadığına tanık oluyoruz. Bu açıdan Türk parasının diğer para birimlerine göre değeri önem arz etmektedir. Fakat TL karşılığı neredeyse bir tomar para alabileceğiniz ülkeler bulunmaktadır. Özellikle Asya ve Afrika’da öyle ülkeler var ki, 100 TL ile desteyle para alabiliyorsunuz. Sahip olduğunuz az para ile doya doya tatil yapabileceğiniz, Türk lirasının değerli olduğu bu ülkelere göz atalım.

 

Ukrayna


Avrupa’da yer alıp yalnızca kimlik kartı ile gezme şansına sahip olunan Ukrayna da fiyatlar açısından yüzleri güldürmektedir. Paramızın değerli olduğu ülkelerin başında gelen Ukrayna, Unesco listesindeki eserleri, parkları, festivalleri, tarih ve kültürü ile gezginlerin ilgisini oldukça çekmektedir. Yeme içme anlamında da konuklarına geniş bir yelpaze sunan ülkede 1 Türk Lirası, 7.36 Ukrayna Grivnasına denk gelmektedir. Ukrayna uçak bileti alarak ucuz bir tatil yapabilirsiniz.

✈  En Uygun Ukrayna Uçak Bileti İçin Tıklayın  ✈ 

 

Malezya

Uzakdoğu’da Tayland ile yarışmakta olan Malezya senede 10 milyondan fazla turisti ağırlayan ve turistlerin yeni oda noktası olan muhteşem ülkelerdendir. Tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve harika doğasıyla beklenenden çok daha fazlasını sunmakta olan Malezya’da kültürel turizmden eğlence turizmine kadar geniş yelpazede seçenekler sunulmaktadır. Üstelik ekonomi açısından da ülkemizin para birimi daha yüksek değerlere ulaşmaktadır. Malezya’da ne kadar harcanır sorusunun cevabı yüzleri güldürmektedir. Türk lirasının diğer para birimlerine göre değeri açısından oldukça iyi durumdadır.

✈  En Uygun Malezya Uçak Bileti İçin Tıklayın  

 

Tayland


Tropikal adaları, binlerce turistin akın ettiği tapınakları ve dünyaca ünlü ‘Thai Masajı’yla hem ucuz hem de unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz. Modern ve kültürel mimariyle süslü başkent Bangkok gitmeniz gereken ilk adrestir. Eğlence aktiviteleri ve plajları iler ünlü Pattaya ve Phuket’e de mutlaka uğramalısınız. Türk lirasının değerli olduğu güzel ülkelerden birisidir.

✈  En Uygun Tayland Uçak Bileti İçin Tıklayın  

 

Vietnam


Amerikan filmlerinden tanınan Vietnam aslında çok güzel ve bakir doğal güzelliklere sahip bir ülkedir. Vietnam yeşiliği bol bir ülkedir. Ha Long Körfezi ve başkent Hanoi görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır. Üstelik Vietnam’da gezmek bize göre oldukça ucuzdur. Bir Türk Lirası 7 binden fazla Vietnam lirasına eşittir. Türk lirası Vietnam’da değerlidir.

✈  En Uygun Vietnam Uçak Bileti İçin Tıklayın  

 

Arjantin


Güney Amerika’nın turistik ülkelerinden Arjantin’in para birimi Türk parasına göre değeri daha düşüktür. 1 TL 4,5 Arjantin pesosuna eşittir. Üstelik Arjantin gezenlerin çok beğendiği bir ülkedir. Başkent Buenos Aires, samba, deniz, güneş, tango ve ucuz yemek ne ararsanız vardır. THY’nin Arjantin’e direkt uçuşları da bulunmaktadır. Arjantin uçak bileti alarak ucuz ve unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz. Arjantin TL’nin değerli olduğu ülkelerdendir. 

✈  En Uygun Arjantin Uçak Bileti İçin Tıklayın  

 

Sırbistan


Sırbistan’da bol sıfırlı dinar kullanılmaktadır. Zaman zaman değeri değişse de örneğin 1.000 dinar yaklaşık 30 TL yapmaktadır. Son yıllarda fiyatlar biraz artsa da yine de yeme içme konusunda özellikle İstanbul’daki mekanlara göre fiyatlar oldukça ucuzdur. Gece hayatı ve gurme seyahati yapmak isteyenler için Belgrad iyi bir seçenektir. Üstelik Sırbistan’da turistik seyahat için Türk vatandaşlarından vize istenmemektedir. Sırbistan uçak bileti alarak ucuz bir tatil yapabilirsiniz. Türk parasının en değerli olduğu ülkelerden biridir Sırbistan. 

✈  En Uygun Sırbistan Uçak Bileti İçin Tıklayın  

 

Endonezya


Adalar topluluğu olan Endonezya, Bali gibi önemli turistik yerlere de sahiptir. Üstelik bu ülkede yeme, içme ve alışveriş konusunda da şanslısınız. Türk Lirası'nı ülkenin para birimine çevirdiğiniz zaman önemli oranda avantaj elde ediyorsunuz. Üstelik Endonezya Türk vatandaşlarından kısa süren turistik seyahatler için vize istememektedir. Endonezya uçak biletine olan talep bu sebepten artmaktadır. Türk lirasının değerli olduğu ülkeler listemize devam ediyoruz.

✈  En Uygun Endonezya Uçak Bileti İçin Tıklayın  

 

Filipinler


Kendine has doğası ve bitki örtüsü olan Filipinler tam anlamıyla bir tezatlar ülkesidir. Çünkü ülkede hem çok zengin bir kesim hem de oldukça fakir kesim vardır. Bir Türk Lirası ise 16 Filipin pesosuna denk gelmektedir. Türk vatandaşlarından 30 güne kadar turistik seyahatlerde vize istenmemektedir. Filipinler uçak bileti alarak Türk parasının değerli olduğu bir ülkeye seyahat edebilirsiniz.

✈  En Uygun Filipinler Uçak Bileti İçin Tıklayın  

 

Gürcistan


Karadeniz’in kıyısında bulunan Gürcistan’a Türk vatandaşları sadece kimlik kartlarıyla seyahat edebilmektedir. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle oldukça turizm potansiyeline sahip olan Gürcistan seyahatlerinizde çok para harcamayacaksınız. Yaşamın ucuz olduğu ülkede yeme içmeden ulaşıma kadar her şey hesaplıdır. Zengin bir yemek kültürüne olan bu ülkede fiyatlar Türkiye ile yaklaşık olarak yarı yarıyadır. 1 TL’nin 0.67 GEL’e denk geldiği ülkede rahatça para harcayabileceksiniz. Ucuza tatil yapılan ülkeler listesine ekleyebileceğimiz Gürcistan Türkiye’ye yakın olmasıyla da avantajlıdır.

✈  En Uygun Gürcistan Uçak Bileti İçin Tıklayın  

 

Sırakadaki Blog
Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder