Tatilinizin Acıya Dönmemesi İçin Güneşten Korunma Yolları

Güneşten Korunma Yolları

Tatil, deniz, kum, güneş. Hepsi harika şeyler. Ah bir de acılar olmasa. Yaz deyince tatil, tatil deyince de güneş geliyor aklımıza. Fakat güneş sandığımız kadar sevimli olmuyor bazı durumlarda. Onu, siz küçükken sizi seven teyzeler gibi düşünebilirsiniz. Yani siz dikkat etmezseniz (kaçmazsanız) canınızı çok acıtabilir. Bu yüzden tatile gittiğinizde acılarla baş başa kalmamanız için güneşten korunma yollarını listeledik.

 


1. Güneş kremini yüksek faktörlü almaktan çekinmeyin.


Evet, bizler güneşlenmeyi severiz ve güneş gördük mü kıpkırmızı olana kadar yatarız. Sonra da gelsin yoğurtlar, gitsin nemlendiriciler. Bu yüzden elbette güneşlenin ancak yüksek faktörlü güneş kremi kullanmaktan çekinmeyin. Eğer doğru şekilde güneşlenirseniz, onunla bile ten renginizi değiştirebilirsiniz. Hem de acı çekmeden.

 


2. Bir kere sürmek yetmez, güneş kremini sürekli yenileyin.


Güneş kremi sabah sürüp, otele ya da eve girene kadar sizi koruyabilecek bir madde değil. Nitekim denize ve havuza girdikçe vücudunuzdan akıp gidiyor kendisi. Bu nedenle düzenli aralıklarla vücudunuzdaki güneş kremini yenilemeyi ihmal etmeyin.

 


3. Cool görünmekten ziyade koruyuculuğu önemli; şapka takın.


Şapka güneşten korunmak için çok etkili yöntemlerden bir tanesi. Çünkü cildinize verdiğiniz zarar kadar bünyenize verdiğiniz zarar da tehlikeli olabiliyor. Başınıza güneş geçmesin, takın şapkalarınızı.

 


4. Gözler de zarar görür, koruyun onları: Güneş Gözlüğü ve Deniz Gözlüğü


Tatile gittik mi tüm tatil boyunca kıpkırmızı gözlerle dolaşırız, suçu da hep o klora ve tuza atarız. Ama sağlık bu; suçun kimde olduğunu dinlemez, üzer sizi tatil tatil. O yüzden dışarıda dolaşırken güneş gözlüğünüzü, suya girerken de deniz gözlüğünüzü ihmal etmeyin.

 


5. En can alıcı saatler belli. Herkes filikalara! Pardon; şemsiye altlarına!


Güneşin tam tepede olduğu saatler, sizi en çok yakacağı saatler. Aman diyelim, o saatlerde güneşle münakaşaya girmeyin. Çekilin şemsiyenizin altına, plajdan da ayrılın demiyoruz sonuçta. Hani o çantanızdaki kitap var ya, işte onu okumanın tam sırası şimdi.

 


6. Beyaz in, Siyah out!


Yaz aylarında siyah renkli kıyafetler giymekten kaçının. Siyah tüm güneşi üzerine çekmekte tam bir usta. Ee, tabii çok karizmatik renk kendisi şimdi canım. Ona diyecek laf yok ama güneşten korunmak için beyaz renkleri tercih etmenizde fayda var.

 


7. Kendinize deniz kızı ya da balık adam muamelesi yapmayın; suda uzun süre kalmayın.


Aslında en tehlikelisi havuzda veya denizde güneşe maruz kalmak. Çünkü vücudunuza nasıl etki ettiğini sudayken maalesef anlayamıyorsunuz. Bu da haliyle akşamları bir şok ile karşılaşmanıza neden oluyor. O yüzden suda kaldığınız saatlere dikkat edin ve fazla durmayın. (Böyle yapınca anne gibi mi olduk?)

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder