Sonbaharda Yurt İçinde Gidilebilecek En İyi Yerler

sonbaharda-yurt-icinde-gidilebilecek-en-iyi-yerler

Sonbaharda Yurt İçinde Gidilebilecek En İyi Yerler

Sıcak yaz günlerine veda ederken doğanın tüm çıplaklığı ve bin bir tonuyla bizleri selamladığı sonbaharı birçoğumuz çok severiz. Yaz tatilini bekleyenler kadar serin sonbahar aylarında yapılan tatili de sene boyu iple çekenlerimiz ise muhakkak vardır. 4 mevsimin en güzel renk tonları ve muhteşem manzaralarının yaşandığı ülkemizde sonbahar tatiliniz için gidilecek birçok yer bulunmaktadır. Sonbahar sevenler için hazırladığımız, Sonbaharda yurt içinde gidilecek en iyi yerler sizinle…

 

Cunda Adası

Ege bölgesi ülkemizde sonbaharın en güzel tonlarının yaşandığı yerlerin başında gelmektedir. Yazın sıcak ve zaman zaman boğucu havasını asla hissetmeyeceğiniz bir yer olan Cunda Adası Ayvalık sınırları içerisinde. Rengârenk sokakları, büyüleyici günbatımı ve sakinliği ile Cunda Adası’nı listenize eklemek isteyebilirsiniz.

 

Yedigöller

Yedigöller Milli Parkı Bolu il sınırları içerisinde bulunuyor. Adeta masallardan fırlamış görüntüsüyle sizi büyüleyen Yedigöller bölgesinde dilerseniz otellerde konaklayabilir, dilerseniz de kamp alanlarında kamp yapabilirsiniz. Doğayla iç içe bir tatil imkânı sunan Yedigöller’de birçok doğa canlısıyla karşılaşmanız da çok mümkün.

 

Karagöl

Türkiye’nin en yeşil bölgesi hiç kuşkusuz Karadeniz bölgesidir. Artvin’de bulunan Karagöl, bu yeşilliğin içerisinden sizlere adeta selam veriyor. Fotoğraf çekmeye doyamayacağınız bir yer olan Karagöl; çam, ladin ve köknar ağaçları ile çevrili bir oksijen deposu.

 

Abant Gölü

Bolu merkeze 34 kilometre mesafede bulunan Abant Gölü, sonbaharda yurt içinde gidebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesidir. Abant Gölü’nü ve çevresinde yürüyüş yapabilir, sonbaharın birçok tonunu resmedebilir ve Abant Gölü ve çevresindeki konaklama imkânlarından yararlanarak doğayla iç içe olduğunuz harika bir tatil geçirebilirsiniz.

 

Kerpe

İstanbul’a yakınlığı ile cezbeden bir rota olan Kerpe, İzmit’te bulunuyor. Eski bir balıkçı kasabası olan Kerpe, dalgalar tarafından aşındırılmış kayalar ve sonbaharın büyülü atmosferi ile birleşince misafirlerine görsel bir şölenin kapılarını aralıyor.

 

Polonezköy

Rotamızı İstanbul’a çevirdiğimizde ise karşımıza Polonezköy çıkıyor. Doğanın yavaş yavaş tüm çıplaklığı ile kaldığı zaman dilimlerinde muhakkak ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri olan Polonezköy İstanbul’dan fazla uzaklaşamayacak seyahat severler için de oldukça iyi bir alternatif.

 

Atatürk Arboretumu

Son zamanlarda oldukça popüler bir mekân olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Atatürk Arboretumu İstanbul Sarıyer’de bulunuyor. Genellikle dış çekimler için kullanılan bir mekân olsa da Arboretum’da doğayla iç içe olmanızı da tavsiye ederiz. Belki de ilk defa göreceğiniz ağaç çeşitleri, minik gölleri ve oksijeniyle muhteşem bir güne imza atabilirsiniz.

 

Alaçatı

Yaz aylarının vazgeçilmez yerlerinden biri olan Alaçatı, sonbahar sevenlerin de vazgeçilmez adresi. Sezonun bitmesi ile birlikte sakin bir yere dönüşen Alaçatı’nın bembeyaz sokaklarını ve muhteşem Ege mutfağını deneyimlemek için sonbahardan daha iyi bir zamanın olmayacağını düşünüyoruz.

 

Bozcaada

Bozcaada, sonbaharda gidilecek hem en sakin hem de bir o kadar aktivitesi bol bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Bozcaada’yı aktivite yönünden hareketli kılan ise  bağ bozumu şenlikleri. Her sene Eylül ayında gerçekleştirilen festivalde misafirler, traktörler ile üzüm bağlarına götürülerek üzüm toplamanın ayrıntıları öğretiliyor  Bunun yanı sıra bağ bozumu evlerinde de konaklayabilir, çevredeki restoranlarda eşsiz Ege mutfağını deneyimleyebilirsiniz.

 

Kapadokya

Unesco’nun dünya mirası listesinde bulunan Kapadokya güz zamanı ziyaretçilerine eşsiz anlar sunuyor. Göreme, Ürgüp, Ihlara Vadisi ve Ala Dağlar Milli Parkı’nda yürüyüşler yapabilir, tarihi dokuyu ziyaret edebilir ve sonbaharın güzel atmosferinin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Sırakadaki Blog
Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder