
Bu içecekler kendi ülkelerinin onur ve eğlencelerini sağlıyor. Sorumlu bir şekilde tüketeceğimize söz verdikten sonra hepsini tanımaya başlayabiliriz;
Caipirinha – Brezilya
Brezilya’nın en çok tüketilen ve geleneksel olarak içilen Caipirinha’sı şeker kamışı, likör, şeker ve limon ile yapılıyor. Oldukça ferahlatıcı olan içecek, Brezilya sıcağında oldukça cezbedici bir hal alıyor.
Sake – Japonya
Fermante pirinç ile yapılan Sake, pirinç şarabı olarak da biliniyor. Fakat şarabın aksine Sake, bira gibi demlenerek hazırlanıyor. Japonya’nın milli içkisi ve tabii ki de Suşi ile oldukça lezzetli oluyor! Eğer Japonya’ya gidiyorsanız, Sake denemeden dönmeyin!
Votka – Rusya
En popüler içkilerden olan Votka, Rusya’nın gurur ve eğlencesi! Meyve aromaları da içeren votka, ağırlıklı olarak etanol ve sudan oluşuyor. Birçok kokteylin ana malzemesi olarak kullanılan votka, Rusya’da saf olarak tüketiliyor.
Uzo – Yunanistan
Rakı gibi Ouza da anason aromalı ve su ile karıştığı zaman beyaza dönüşüyor. Rakı ile benzer özellikler taşıyan Ouzo, ilk yudumda sizi Yunan kültürüyle tanıştırıyor.
Becherovka – Çek Cumhuriyeti
Çek Cumhuriyeti’nde sindirim yardımcısı olarak tüketilen Becherovka, tarçın ve zencefil tadına sahip bir içki. Baharat tarifi gizli tutulur ve %38 ABV içerir. Genel olarak tonik ile tüketilir. Karlovy Vary’de kendine ait bir müzesi bile bulunan Becherovka’yı tatmak için tavsiyeye ihtiyacınız yok. Çünkü Çek Cumhuriyeti’ne gittiğiniz zaman mutlaka içmek zorunda kalacaksınız!
Rakia – Bulgaristan
Bulgaristan’ın geleneksel içkisi olarak kabul edilen Rakia tüm Güneydoğu Avrupa’da popüler. Erik, kayısı, elma, kiraz, incir ya da kayısı gibi meyvelerin karışımıyla yapılıyor. Alkol oranı genellikle 40% olan Rakia, Güney Avrupa ülkelerinde oldukça tüketilse de birincilik Bulgaristan’ın!
Viski – İskoçya
Viski hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok. İskoçya’nın asil, geleneksel ve tarihi içkisi viski, malt arpalardan yapılır ve meşe ağaçlarında üç yıl bekletildikten sonra içilir. Birçok viskinin içinde İskoçya viskisi kral olarak anılır ve sahip olduğu bu ünü de sonuna kadar hak eder.
Guinness – İrlanda
Guinness’e bira demek haksızlık olacaktı bu nedenle onu ayrı olarak tanıtıyoruz. Sahip olduğu efsanevi siyah rengi diğer hiçbir birada bulunmuyor ve kalın ve kremalı bir kıvamı bulunuyor.
Sangria – İspanya
İspanya’nın en meşhur içkisi olan Sangria, meyve, kırmızı şarap, soda ve rom ile yapılıyor. Bu harika lezzetin adı İspanyolcada “Sangre” olarak bilinen kandan geliyor. İspanyol ruhunu Sangria’dan daha iyi aşılayan başka bir içecek bulmak imkansız.
Tekila – Meksika
Tekiila aslında Meksika’da bir kasaba adıdır ve bu heyecanlı içki de adını oradan almaktadır. Agave bitkisinin öz suyundan üretilir ve tek bardakta shot olarak içilir. Tekila aynı zamanda ağır kokteyllerin de başrolünde yer alır.
Limoncello – İtalya
30%’u etanolden oluşan limon likörü Limoncello adını duyduğunuz anda kalkıp oynamak isteyeceksiniz çünkü hem görüntüsü hem de tadıyla içinizde mutluluğa dokunacak.
Black Balsam – Letonya
Riga’da eşsiz bir lezzete ulaşan Black Balsam, genellikle sağlık sorunlarında tüketiliyor. Baharatlar ve bitkiler sayesinde sindirim sistemine iyi gelen Black Balsam, acı ama tatlı bir tada sahip.
Aquavit – Norveç
5.yüzyıldan beri içilen Aquavit, sadece Norveç’te değil tüm İskandinavya’da meşhur. Baharatlı içki %40 ABV içeriyor ve yoğun tat genelde dereotu ve kimyondan oluşuyor.
Pisco – Peru ve Şili
400 yıldan daha uzun bir tarihi olan Pisco, bir çeşit üzüm konyağı ve hem Şili’nin hem de Peru’nun milli içkisi. Gerçekten hangi ülkeye ait olduğuna dair bir tartışma hala devam ediyor.
Bira – Almanya
Bira için çok fazla şey söylemeye gerek yok. Bira, alkollü içki dünyasını yönetiyor.