Sıradışı bir Balayı için 7 Alternatif Güzergah

balayında gidilecek yerler

Çiftlerin çoğu evlilik kararını aldıktan sonra düğün planından önce balayı planları yapmaya başlar. Balayı bir ilişki için günümüzde artık çok önemli. Öyle ki daha önceden balayına ya da tatile gitmiş arkadaşlarının önerilerini dikkate alarak yola çıkarlar. Bazılarımız da bu önerileri sıkıcı bulur ve kesinlikle kimsenin gitmediği, görmediği yerleri tecrübe etmeyi severler. Eğer siz de daha önce arkadaşlarınızın keşfetmediği yerleri arıyorsanız sanırım size birkaç harika önerimiz olabilir. Hemen ilkiyle başlayalım.

 

 

Plitvice Gölleri / Hırvatistan

Dünyanın en şaşırtıcı şelalelerinden olan Plitvice’de bulunan bu göllerin en büyük özelliği birinden diğerine doğru akan toplam 16 doğal göl oluşudur. Doğayı, kamp yapmayı ve sessiz sakin bir balayını düşleyen çılgın çiftlerdenseniz Plitvice sizin ilk durağınız olmalı. Bu şelale dizisi sizi büyülemekle kalmayacak ölümsüzleştirdiğiniz her an ise arkadaşlarınıza anlatacağınız bir hikaye olacak.

 

 

 

Kakslauttanen Hotel /Finlandiya

Kışın bembeyaz manzarasına aşık olanlardansanız bu otel tam size göre. Cam igloolar la dolu bir orman düşünün. Sıcak romantik bir atmosferde soğuğu hissetmeden bir yandan manzaranın tadını çıkarırken bir yandan da sevdiğinizle başbaşa duygusal anlar yaşayabilirsiniz. Tabiki sadece sıradan cam igloolar değil bunlar. Odanızın tavanından dışarıyı seyrettiğinizde Kuzey Işıkları’nın o mükemmel dansını seyredebilirsiniz. 

 

 

 

Ithaa Undersea Restaurant / Maldivler 

Düğünü bitirdiniz, akrabaları evlerine gönderdiniz o yorgunlukla kendinizi Maldivler’e attınız. Güzel ve romantik bir akşam yemeğini hakettiniz. Size farklı bir yemek deneyimi sunan bu sualtı restoranı Hint Okyanusu’nun altında kurulu. Rengarenk balıkların muazzam görüntüsü altında lezzetli dakikalar yaşayabilirsiniz. Ayrıca türüne az rastlanan zarif köpek balıklarının da size yaşatacağı adrenalin dolu bir yemek olabilir. 

 

 

 

Smoo Mağarası / İskoçya

Jurrassic Park’ı andıran görüntüsü ile Smoo Mağarası’nda derinlere doğru bir yolculuğa ne dersiniz? Doğanın el değmemiş ve gizli kalmış yerlerini keşfetmeye hazır olun. Macera tutkunu çiftler, burda görmeniz gereken birşey daha var! Mağaranın derinlerine indikçe sizi büyüleyecek yaklaşık 24 metre uzunluğunda gizli bir şelale sizleri bekliyor. Daha fazla anlatmayalım en iyisi siz keşfedin.

 

 

 

 

Kış boyu vadinin geneli küçük göle sahip olan bu doğa parkı ilkbahar sıcaklığını hissettirmeye başladığında kısa süreli eşsiz bir görüntüye bürünüyor. Suyun altında yemyeşil bitkileri ve dünyanın en berrak suyunu görmeye hazır olun. Kısa süreli diyoruz çünkü sadece birkaç ay bu görüntüyü görmeniz mümkün. Geri kalan kış aylarında ise sade kendi halinde bir göl imajı çizmekte.

 

 

 

Sark Adası / İngiltere

Birleşik Krallığın Guernsey Eyaletine  bağlı olan bu küçük ada Manş Adaları’ndan birisidir. Bu adayı diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise size zamanda yolculuk yapmış hissi uyandırmasıdır. Nasıl mı? Hiç bir araba, sanayi ya da sistemin getirdiği yeniliklerin olmadığı bu adada basit ve sade bir yaşam sürmektedir. Hatta eski tarz şömineleri olan evlerle küçük bir de köy bulunmakta. Modern hayatın teleşından biraz olsun kaçmak istiyorsanız listenizde en üste alabilirsiniz.

 

 

 

Faroe Adaları / Danimarka

Keçileri ile meşhur Faroe Adaları’na hoş geldiniz. İskandinav kültürünün zenginliğini ve doğasını en iyi bu adalarda görebilirsiniz. 18 adadan oluşan Faroe, dış işlerinde Danimarka’ya bağlıdır. İskoçya ve İzlanda’nın arasında bulunan bu adalar, tamamen doğal görüntüsüyle yıllardır el değmeden şekillenmektedir. Kuzey Atlantik sularında bulunan bu adaların görülmeye değer yemyeşil bir doğası bulunmakta.

 


Bu sıradışı balayını yaşamadan önce kameranız için yedek bataryalar almayı unutmayın. Hiç bir anı kaçırmak istemezsiniz değil mi? Bu sıradışı güzergahlar için en uygun uçak biletiniz bizden artık unutulmaz anılar biriktirmek ve paylaşmak sizden… İyi uçuşlar.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder