Peri Masallarındaki Kalelere Yolculuk

Peri Masallarındaki Kaleler

Okuduğumuz ya da dinlediğimiz peri masallarındaki prenslerin ve prenseslerin yaşadığı o kaleler bizi daima büyülemiştir. Hatta bazı masal kitaplarında o kadar güzel resmedilir ve o kadar güzel anlatılır ki gerçek olamayacak kadar muhteşem olduklarını düşünürüz. Aslında gerçek olmadıkları o kadar da söylenemez. İşte o okuduğunuz peri masallarında bulunan mucizevi güzellikteki kalelerin bazılarını sizin için listeledik. Hepsini ziyaret edip, masallara doğru bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

 

1. Bran Kalesi - Romanya

Bran Kalesi Romanya
Romanya'da bulunan Bran Kalesi vampir efsaneleriyle ünlü bir yer aslında. Ancak kızıl renkteki kiremit çatıları ve çevresindeki ürkütücü orman ile gerçekten de esrarengiz bir yer olduğu söylenebilir. Transilvanya Bölgesi'nde bulunan bu kale Kont Drakula'nın yaşamış olduğu yer olarak biliniyor. Ortaçağdan günümüze kadar gelmiş olan önemli ve gösterişli bir yapı olan bu kale, turistlerin de bir hayli ilgisini çekiyor diyebiliriz. Yine de çok fazla korkmanıza gerek yok. Burası artık önemli bir turistik nokta ve burayı rahatça gezebilirsiniz.

 

2. Eilean Donan Kalesi - İskoçya

Eilean Donan Kalesi İskoçya
İskoçya'da bulunan Eilean Donan Kalesi aslında küçük bir kale. Ancak buna rağmen kale İskoçya'nın simgesi haline gelmiş durumda. Hatta kaleye de taş bir köprü üzerinden geçiş sağlanabiliyor. Zaten kendisi de minik bir adanın üzerinde bulunuyor. Hatta taş köprü, sular yükseldiğinde gölle aynı hizaya geliyor. Eğer kaleyi görmeye giderseniz, Cesur Yürek filmindeki kale olduğunu da anlayabilirsiniz.

 

3. Alcazar de Segovia / Segovia Kalesi - İspanya

Alcazar de Segovia / Segovia Kalesi - İspanya
İspanya'da belki çok fazla kale yok ama özellikle içlerinden bir tanesi efsane olmuş durumda. Bu muhteşem kale, Alcazar de Segovia olarak bilinen Segaovia Kalesi. Bir tepenin üstünde bulunan kale, kesinlikle heybetli bir görüntüye sahip. Zaten kaleyi eğer gidip görürseniz, ortaçağ döneminde kralların neden en çok ilgi gösterdiği kale olduğunu da anlarsınız. Kalenin dışı kadar içi de oldukça ihtişamlı. Kesinlikle içerisinde bulunan taht odası görülmeye değer bir yer.

 

4. Trakai Kalesi - Litvanya

Trakai Kalesi Litvanya
Herhalde bizi en çok peri masallarına yolculuğa çıkartan kaleler, suların üzerine kurulmuş olan kalelerdir. Çünkü gerçekten de görsel anlamda eşsiz ve büyüleyici bir görüntü oluşturuyorlar. İşte bunlardan bir tanesi de Litvanya'nın ünlü Trakai Kalesi. Göl üstündeki bir ormanda bulunan Trakai Kalesi, defalarca tahrip edilip yenilense de son restorasyondan sonra orijinal görüntüsüne kavuşmuş. Gerçekten de çok ihtişamlı ve ilgi çekici olduğunu söylemek mümkün.

 

5. Castillo de Belmonte - İspanya

Castillo de Belmonte İspanya
İspanya'da bulunan Castillo de Belmonte'nin en önemli özelliği 15. yüzyıldan kalma bir yapı olmasına rağmen neredeyse hiç tahribata uğramamış olması. Yani kale ilk günkü ihtişamıyla bizleri masallara doğru derin bir yolculuğa çıkarmak için varlığını koruyor. Kale tam olarak San Kristobal Tepesi'nin üstünde yer alıyor. Gerçekten çok sağlam bir kale olduğunu söylemek mümkün.

 

6. Bodiam Kalesi - İngiltere

Bodiam Kalesi İngiltere
İngiltere'nin zaten kasabalarında bulunan evleri bile mimari anlamda birer kaleye benziyor. Bu da İngiltere'nin masallarda okuduğumuz kadar büyüleyici kalelere sahip olduğunu kanıtlar nitelikte. Ülkede bulunan Bodiam Kalesi de çok sade ancak çok sağlam bir yapıya sahip. Zamanında hiçbir düşmana geçit vermemiş olmasıyla biliniyor. Kale uzun bir süre tahrip edilmiş ve terk edilmiş bir şekilde dururken, 1926'da geçirdiği restorasyonun ardından korumaya alınmış.

 

7. Ashford Kalesi - İrlanda

Ashford Kalesi İrlanda
İrlanda tüm dünyada muhteşem doğal güzellikleri ile bilinen bir ülke zaten. Aynı zamanda mimari eserlerinin de göz doldurduğunu söylemezsek güzelim ülkeye ayıp etmiş oluruz. Ancak peri masallarını andıran biricik kalesi Mayo ve Galway sınırında bulunan Ashford Kalesi. Kale, ortaçağ zamanında yapılmış. Bir süre sonra da saray halini almış. Kale uzun bir dönem biralarıyla bildiğimiz Guinness ailesinin sahipliğindeymiş. Sonrasında ise burası 5 yıldızlı bir otel haline getirilmiş ve halen daha bu şekilde hizmet veriyor. Ne dersiniz? Peri masallarındaki kadar güzel bir kalede konaklamak çok ilginç bir deneyim olmaz mıydı?

 

8. Hohenwerfen Kalesi - Avusturya

Hohenwerfen Kalesi Avusturya
Avusturya'nın Salzburg şehrinde bulunan Hohenwerfen Kalesi de bir tepede bulunuyor. Ayrıca eşsiz bir şehir manzarasına sahip. Buraya çıktığınızda dilediğiniz masaldan dilediğiniz karakteri seçerek tam da o olabilirsiniz. Kale neredeyse size bu gücü veriyor. Kale, 11. yüzyıldan kalma ve Salzach Nehri'nin yakınlarında yer alıyor. Fazlaca büyük olduğunu söyleyebiliriz. İlk başlarda savunma amaçlı olarak kullanılmış olan kale sonraları ise hapishane görevi üstlenmiş.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder