Madrid’in Gözde Lezzet Durakları

Madrid yemek ve meze marketi

Madrid’de yerel lezzetleri dışında dünya mutfağından örnekler sunan pek çok restoran bulunmaktadır. Sopa de Ajo (sarımsak çorbası), Caracoles (salyangoz türleri), Tapas, Paella şehrin popüler yemekleri arasındadır. Ayrıca deniz ürünleri ve et yemekleri de en çok tercih edilen lezzetlerdir. Madrid’e gitmişken Paella tatmadan, iyi bir Sangria içmeden, birkaç güzel Tapas’ın tadına bakmadan, patatesli güzel bir İspanyol Omleti yemeden şehirden ayrılmayın. Sizler için Madrid’deki en güzel yeme-içme mekanlarını bir araya getirdik:

Mama Framboise

Flickr: Gala Saviotti

Mama Framboise
Chueca bölgesinde bulunan ve oldukça methedilen mekanlardan biri olan Mama Framboise, kahvaltı, çay/kahve ve tatlı keyfi için ideal duraklardan. O kadar övgüye rağmen kahvaltısının çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Ancak tatlıları ve çayları oldukça başarılı. Burada tatlılar mini, porsiyon ve paylaşımlık olarak üç seçenekte sunuluyor. Mekan her daim kalabalık olduğundan masaları paylaşmanız gerekebilir. Colon ya da Chueca metro duraklarından birinde inerek kolayca ulaşabilirsiniz.

http://www.mamaframboise.com/

Harina
Madrid’de öğle yemeği için güzel bir mekan arıyorsanız, Harina iyi bir seçim olabilir. Hamburger ve sandviçleri oldukça lezzetli. Ayrıca buraya gelmişken nefis Sangria’larını denemenizi şiddetle öneriyoruz. Calle de Serrano’nun başlangıcında bulunan mekan, konumu itibariyle alışveriş severleri de memnun ediyor. Alışveriş yapmayı düşünüyorsanız, öncesinde burada bir şeyler atıştırabilir veya zevkli bir alışveriş turunun ardından soluğu burada alabilirsiniz. Retiro Park’a yakın olması da bir diğer artısı. Yemeğinizi yedikten sonra Retiro Park’da keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Retiro metrosunda inip kısa bir mesafe yürüyerek ulaşabilirsiniz.

http://www.harinamadrid.com/

Toma
Türkiye’de son derece popüler olan “cold brew coffee” trendinin Madrid’deki temslicisi Toma, sıcak ortamı ve leziz kahveleriyle şehrin güzel mekanlarından. Bu küçük ve sevimli kafe, nefis içecekleri ile bizden tam not aldı.

http://www.tomacafe.es/

Mercado San Miguel
Calle Mayor üzerinde bulunan Mercado San Miguel, Pazar yeri tadında bir lezzet durağı. İçerisinde envai çeşit deniz ürünü, tapas, tatlı, yemek, meyve, içecek, kısacası yemeğe dair ne ararsanız bulabilirsiniz. Bizim pazarlardan farkı, etrafı kapalı olması ve dışında oturulabilecek yerler bulunması. Tabağınıza dilediğiniz yiyeceği koyup her birinin tadına bakın. Kesinlikle damak tadınıza hitap eden bir şeyler bulacaksınız. Özellikle Hafta sonları akşam saatlerinde burası oldukça kalabalıklaşıyor. Böyle zamanlarda uzun sıralar beklemeniz olası. Özellikle dışarıda oturmak istiyorsanız mekana erken gitmenizde fayda var.

http://www.mercadodesanmiguel.es/

Vinoteca
Leziz İspanyol şaraplarının tadına bakıp nefis tapaslar yiyebileceğiniz bir mekan arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Yerel halkın ve turistlerin uğrak noktası olan Vinoteca, şehirdeki en güzel lezzet duraklarından. Plaza Santa Ana’da bulunan bu mekanı daha çok keyifli bir öğle yemeği için tercih edebilirsiniz.

Vinoteca Madrid

Flickr: Salomé Chaussure

Casa Lucio
La Latina semtinin en ünlü tapas barlarından biri olan Casa Lucio, tarihi atmosferi ve geleneksel lezzetleri ile yerel halkın olduğu kadar turistlerin de uğrak mekanları arasında yer alıyor. Kendine özgü, otantik bir dekora sahip mekan her daim kalabalık. Bu nedenle rezervasyon yapmadan yer bulmanız zor olabilir. Bill Clinton ve Charlize Theron gibi ünlü isimleri de ağırlamış olan Casa Lucio, Madrid mutfağının geleneksel tatlarını denemek için ideal bir adres. Casa Lucio’da birbirinden leziz seçenekler var. Bunlar arasında en ünlüsü; bir nevi sahanda patatesli yumurta olan “Huevos Estrellados”. Domuz eti sevenler ya da denemek isteyenler için ise “surtido de ibéricos” adlı soğuk et tabağını önerebiliriz. Deniz mahsülü sevenler “mejillones” (midye), sebze isteyenler ise ızgarada kuşkonmazı deneyebilir. Domuz eti yiyebiliyorsanız, sadece çarşambaları yapılan Madrid’in klasik yemeklerinden “Cocido Madrileno” yu tadabilirsiniz. Madrid usulü domuz, dana, tavuk eti ve sebzeli nohuttan oluşan bu yemek ilginç olabilir.

http://www.casalucio.es/

La Mallorquina Pastanesi
Calle Mayor üzerinde bulunan La Mallorquina, şehrin en eski pastanelerinden biri. Puerto Del Sol Meydanı’na yakın olan mekanda yiyeceğiniz tatlıların, kruvasanların tadına doyamayacaksınız. Günün her saati yoğun olan mekana mutlaka uğrayıp bu enfes tatları deneyin.

http://www.pastelerialamallorquina.es/

Iroco

Madrid gezinizde öğleden sonrayı bahçe içinde keyifli bir ortamda, hem dinlenerek hem de leziz yemekler eşliğinde geçirmek istiyorsanız, Iroco doğru adres. Moda haftası boyunca mankenlerin salata yemek için tercih ettiği Iroco, genelde Madrid’li erkeklerin uğrak mekanı.

http://www.restauranteiroco.es/

La Bicicleta
Şehrin sokaklarını gezerken karşınıza çıkabilecek bir diğer mekan ise La Bicicleta. Adından da anlaşılacağı üzere burası bisiklet konseptli bir kafe. Kahveleri fena değil, renkli ve değişik dekoru, güzel müzikleri ve samimi ortamıyla gönlünüzü çalıyor. Plaza de San Ildefonso yakınlarında bulunan bu hoş kafe, kahvenizi içip kitabınızı okuyabileceğiniz, kimsenin sizi rahatsız etmeyeceği nadir mekanlardan.

http://www.labicicletacafe.com/

Le Petit Bistro
Madrid’de iki şubesi bulunan Le Petit Bistro adından anlaşılacağı üzere tam bir Fransız bistrosu. Plaza Matute’de olanı daha çok Fransız havasını yansıtıyor. Menüsünde Fransızların tipik lezzetleri soğan çorbası, istiridye ve av etlerinin bulunduğu mekan, Pazar günleri ve diğer tatillerde ise brunch’larıyla dikkat çekiyor.

Sergi Arola Gastro
Madrid’in sakin bölgelerinden biri olan Chamberi’de yer alan iki Michelin yıldızlı restoran akşam yemeği için ideal. Modern ve yalın çizgide bir bistro havasında olan mekanda fiks tapas menüleri bulunuyor. Bunlardan birini seçip yetenekli şeflerin leziz mezelerinin tadını çıkarabilirsiniz.

http://www.sergiarola.es/

Ana Görsel: Yukino Miyazawa

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Blog ile ilgili Şehirler

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder