Maceraperestlerin İlgisini Çekecek 10 Gezi Tavsiyesi

Macera Perestlerin İlgisini Çekecek 10 Gezi Tavsiyesi

Seyahat etmek belki de dünyanın en keyifli aktivitesi. Yeni kültürler tanımak, ilginç lezzetler denemek ve bol bol fotoğraf çekmek insanların büyük bir çoğunluğu için inanılmaz eğlenceli olabilir. Ancak bazıları vardır ki sadece seyahat etmek ve bir yerleri gezmek onlara yeterli gelmez. Çünkü onlara göre seyahat dediğin şeyin içerisinde adrenalin, heyecan ve risk olmalıdır. Peki kimdir onlar? Elbette ki riske ve heyecana doymayan maceraperestler. Maceraperestlere herhangi bir ülkenin en çok turist alan şehrini tavsiye edemezsiniz, çünkü bu onlara asla ama asla yeterli gelmez. Bu nedenle biz de maceraya doymayanlar için adrenalini sonuna kadar yaşayacakları 10 gezi tavsiyesi listesi hazırladık. Eğer siz de uslanmaz bir maceraperestseniz bu liste tam size göre. Şimdi koltuğunuza iyice yaslanın ve maceranın küçük bir fragmanına ortak olun. Filmin devamı ise elbette sizin ellerinizde.

 

1. Costa Rica - Sörf

 

Maceraperestler, heyecan, eğlence ve adrenalin istediklerinde mutlaka ama mutlaka akıllarından Güney Amerika'ya gitmeyi geçirirler. Çünkü Güney Amerika, içerisinde birçok keşfedilmemiş ve sıradışı güzelliği barındırır. İşte bu güzelliklere sahip, keyfin ve aksiyonun hiç bitmediği ülkelerden bir tanesi Costa Rica. Özellikle iflah olmaz bir maceraperestseniz, Costa Rica, sörf yapmak (ya da öğrenmek) ve dalış yapmak için ideal bir ülke. Ancak önceden söylemeliyiz ki buradan ayrıldıktan sonra normal hayata dönmek oldukça zor olabilir, bizden söylemesi. Yine de siz kesinlikle kusursuz dalgalarla boğuşurken bunları kafanıza sakın takmayın. Bir maceraperest için en güzeli, daima anın tadını çıkarmaktır.

 


2. Avustralya - Dalış

 

Bir maceraperest, macerayı sadece karada, su üzerinde ya da havada aramamalı. Çünkü su altında da büyüleyici ve kesinlikle çok ama çok heyecan dolu bir dünya var. Eğer su altındaki heyecana inanıyorsanız size biraz Büyük Set Resifi'nden bahsetmeliyiz. Biz bahsederken, muhtemelen siz de nasıl gideceğinizin yollarını aramaya başlayacaksınız. Aslında burası en basit tabiriyle su altındaki derinliklere indikçe daha da kusursuzlaşan muazzam bir dünya diyebiliriz. Avustralya'nın Queensland Sahili derinliklerinde, Mercan Denizi'nde bulunan ve yaklaşık 344.400 kilometrekarelik bir alanı kapsayan, dünyanın en büyük resifi, canlı organizmalar tarafından oluşturulmuş en büyük yapı. Üstelik burası en geniş canlı çeşitliliğine sahip olan yer. Buraya gitmeden önce neden dalış konusunda profesyonel olmadım diye üzülebilirsiniz. Ancak amatör ruhla macera belki de çok daha keyiflidir.

 


3. Küba - Keşif

 

Küba başlı başına bir macera zaten. Ülkenin ismi bile ilk duyduğunuz anda macerayı çağrıştırıyor. Hatta oraya gitme fikri konuşulduğunda bile heyecana kapılabiliyorsunuz. Bu nedenle gezi tavsiyelerimizden bir tanesi doğal olarak Küba. Küba aynı zamanda keşfedilmesi en eğlenceli ülkelerden bir tanesi. Üstelik daha farklı bir heyecan yaşamak için ülkeyi bisiklet ile turlamanızı tavsiye ederiz. Bu keşif yolculuğu oldukça ilginç bir deneyim olacaktır. Aynı zamanda bu şekilde hayata gerçekten dokunduğunuzu hissedebilirsiniz. Hatta macerayı iliklerinize kadar hissedebileceğinizi bile söyleyebiliriz. Bu muhteşem iklime ve tropikal doğaya sahip olan ülkede bir süreliğine bambaşka bir dünyaya ışınlanmış gibi olacaksınız.

 

4. ABD - Yürüyüş


 

Amerika Birleşik Devletleri öyle filmlerde görüldüğü gibi alışverişten ve gece hayatından ibaret değil pek tabii. ABD'de maceraperestler için muazzam güzellikte ve heyecan dolu yerler de bulunuyor. İş aslında sadece biraz risk almaya bakıyor ama risk zaten maceraperestlerin ikinci adı. Özellikle Sierra Nevada dağları arasında bulunan Yosemite Ulusal Parkı, kusursuz bitki örtüsü, büyük ve büyüleyici şelaleleri ve granit kayalıklarıyla sizi bambaşka bir aleme taşıyacak bir yer. Burada fazlaca heyecanlanıp bir şelaleden atlamayı ya da dağa tırmanmayı denemelisiniz. Ancak bu muhteşem parkta, maceraya doyacak kadar keşif turuna çıkabilirsiniz. Her köşesindeki ayrı bir detay ve ayrı bir güzellik heyecanın tüm turunuz boyunca yerinde kalmasını sağlayacak.

 

5. Çin/Nepal - Everest Tırmanış

 

Eğer Amerika'da dağa tırmanmamak için kendinizi zor tuttuysanız sizi Everest dağına alabiliriz. Burası elbette normalde yaşadığınız riskten, adrenalinden, heyecandan ve maceradan birkaç tık daha fazla yaşatabilecek bir yer. Bununla birlikte tehlikenin de biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu gizemli ve esrarengiz tur için sabırsızlanmamak elde değil. Kesinlikle çok ama çok zorlu olacak bu gezi öncesinde uzun süre iyi bir şekilde hazırlık yapmanızda fayda var. Hatta profesyonel kişilerden de yardım alabilir ve profesyonel kişilerle birlikte Everest'i keşfetmeye gidebilirsiniz. Merak etmeyin, heyecanınızdan hiçbir şey azalmayacaktır.

 

6. Nepal - Rafting

 

Ekstrem sporların belki de en çok heyecan vereni ve adrenalini en tepede tutanı kesinlikle rafting. Maceraperestler için rafting yapılacak yer önerimiz Nepal. Hatta ülkedeki Sun Kosi Nehri'nde yapılacak rafting, hayatınız boyunca asla aklınızdan çıkmayacak bir deneyim olacaktır. Risk maceraperestlerin en çok sevdiği şey fakat biz yine de Nepal'de rafting yapmadan evvel iyi hazırlanmanızı, rafting konusunda kendinizi geliştirmenizi ve rehberlerin direktiflerine uymanızı tavsiye ederiz. Sonuçta risk bunlara uyulduğu sürece de var olur. Ancak bunlara uymamak risk değil, sadece hata olur. Nepal'de güvenli bir şekilde yapılan raftingden daha çok heyecan verecek ve macera yaşatacak bir başka aktivite olabilir mi, emin değiliz.

 

7. Tanzanya - Kilimanjaro Tırmanış

 

Eğer dağa tırmanmaya alıştıysanız ve hızınızı bir türlü alamıyorsanız, bir sonraki durağınızda da adı romanlara ve filmlere konu olmuş Kilimanjaro Dağı'nı tercih edebilirsiniz. Burası maceracılar için kesinlikle kusursuz bir durak. Üstelik tırmanış sırasında muhteşem doğal güzellikleri keşfetmekten daha heyecan verici ne olabilir ki?

 

8. Şili - Keşif

 

Aslında Güney Amerika'ya gidip maceraya iyice doyana kadar da geri dönmemek gerekir ama maalesef bu her zaman mümkün olmuyor. Macera yaşamak için önerebileceğimiz bir diğer Güney Amerika ülkesi kesinlikle Şili. Şili'de bulunan Torres del Paine Ulusal Parkı, kusursuz doğası, keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri ile her adımınızda heyecan duyacağınız bir yer. Özellikle Toro Gölü kıyısında sizi inanılmaz bir keşif rotası bekliyor olacak. Heyecanlanmaya başladıysanız ve imkanınız var ise, bir maceraperest için bu gezi tavsiyesi asla geri plana atılamaz diyebiliriz.

 

9. Myanmar - Keşif

 

Maceraperestlerin duyduğu heyecan ve adrenalinin kaynağı aslında biraz da belirsizlik ve keşfetme hissi. Bu nedenle Myanmar'ın da neredeyse tamamen bakir olan yapısı oldukça merak uyandıracak cinsten. Asya'da bulunan bu ülke, dünyada turistik bir ülke olarak fazla bilinmese de tarihi kalıntıları, eşsiz güzellikteki bahçeleri ve muhteşem balıkçı köyleriyle maceraperestlerin kusur bulamayacağı ve gitmek için inanılmaz heyecanlanacağı ülkelerden bir tanesi. Buraya gittiğinizde kendinizi heyecan dolu bir masalın içerisindeymiş gibi hissedebilirsiniz. Neredeyse el değmemiş güzelliklere sahip olan bu ülke, macera seven ve adrenaline ilgi duyan herkes için ideal bir rotadır diyebiliriz.

 

10. Moğolistan - Okçuluk

 

Moğolistan kitaplarda okurken bile inanılmaz heyecan verirken, nasıl olur da gidildiğinde adrenalini tavan yapacak bir ülke olmaz? Elbette ki olur. Çünkü ülke başlı başına bir macera. Bitip tükenmek bilmeyen ovalarında ve Terelj Ulusal Parkı'nda yapacağınız yürüyüşler sizi her anında heyecanlandıracak. Bunun yanı sıra ekstrem sporlardan olan okçuluk için de ülke harika bir yer. Ancak ilk kez deneyecekseniz, güvenli bir ortamda eğitim almanızda fayda var. Çok istiyorsanız kendinizi iyice geliştirdikten sonra da risk alabilirsiniz.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder