Köln’de Yapılabilecek 10 Güzel Aktivite

Köln nehir turu

Bir milyona yakın nüfusuyla Almanya’nın dördüncü büyük şehri olan Köln, ülkenin önemli sanat, kültür, ticaret ve eğlence merkezlerinden biri. Ren nehri üzerinde yer alan kent, birçok tarihi yapının yanı sıra sanata dair zengin bir çeşitlilik sunuyor. Yılın belirli dönemlerinde gerçekleşen sergi, opera, konser ve tiyatro etkinlikleriyle gezginlerin ilgi odağı oluyor.

Değerli kiliseleri, müzeleri, parkları, eğlence mekanları ve renkli alışveriş duraklarıyla ziyaretçilerini büyüleyen, Almanya’nın önemli şehirlerinden biri olan Köln’de yapılacak pek çok aktivite var. Sizler için şehirde yapabileceğiniz 10 keyifli aktiviteyi bir araya getirdik.

1.Nehir turuna çıkın
Ren nehri boyunca uzanan şehirde, birçok nehir turu alternatifleri bulunuyor. Nehirde tekne gezisi yaparak kentin birçok önemli yapısını ve kaleleriyle süslü müthiş manzarasını seyredebilirsiniz.

2.Phantasialand eğlence parkına gidin
Tatilinizi daha eğlenceli hale getirmek istiyorsanız, şehirden biraz uzakta bulunan Almanya’nın en büyük tema parkı Phantasialand’e gidebilirsiniz. Burada heyecan dolu etkinliklere katılarak ailece keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

3.Hohe Caddesi’ni görün
Şehrin işlek ve popüler duraklarından biri olan Hohe Caddesi, alışveriş severler için ideal bir yer. Dünyaca ünlü markaların mağazalarına ev sahipliği yapan caddede, aradığınız pek çok ürünü bulmanız mümkün. Buradaki dükkanlarda oldukça hoş hediyelik eşyalara rastlayabilirsiniz.

4. Etkileyici Müzelerini gezin
Tam bir kültür ve sanat şehri olan Köln’de birçok önemli müze bulunuyor. Museum Ludwig, Museum Schnütgen ve Chocolade Museum bunlar arasında öne çıkanları.
Sanat müzesi olan Museum Ludwig’de Dali’den Warhol’a birçok önemli sanatçının eserlerini görebilirsiniz. Picasso sevenlerin de buraya bayılacağına eminiz. Çünkü dünyanın en zengin Picasso koleksiyonlarından biri bu müzede sergilenmekte.

Museum Schnütgen ise Orta Çağ sanatına ilgi duyanlar için ideal bir adres. 1906 yılından beri açık olan müze dünyanın en geniş Orta Çağ koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor.

Şehrin en dikkat çeken müzesi ise Chocolade Museum . Çikolataya dair her bilgiye ulaşabileceğiniz müzede, renkli ve eğlenceli dakikalar geçirebilir, müze turunun ardından kafesinde sıcak çikolata veya leziz bir pastanın tadına varabilirsiniz.

Köln Noel Pazarı

Flickr: CGP Grey

5.Noel Pazarı’nda alışveriş yapın
24 Kasım ile 24 Aralık arasında yolunuz Köln’e düşerse, Eski meydan’da kurulan Noel Pazarı’na mutlaka uğrayın. Birbirinden güzel noel süsleriyle dolu pazarda, renkli ışıklandırmalar altında kendinizi harikalar diyarında hissedeceksiniz. Almanya’nın en büyük pazarı olan Christmas Pazarı’nda alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

6.Sualtı tüneli’ni gezin
Zoobrück semtinde bulunan Sea Life Königswinter, şehirdeki su altı dünyasını gözler önüne sermektedir. 360 derecelik bir su altı tüneli aracılığıyla Ren’den başlayan yolculuk Kuzey Denizi yerleşim alanları ve Atlantik Okyanusu’nun içlerine kadar devam eder. Bu su altı gezisinde, aralarında köpek balıklarının da yer aldığı çok sayıda deniz canlısı türünü görebilirsiniz.

7.Parklarda doğayla kucaklaşın
Kentte yemyeşil doğası ve dingin atmosferiyle huzur veren birçok park yer alıyor. Bu parklarda keyifli bir yürüyüşe çıkabilir, çimenlere uzanıp stresinizden arınabilirsiniz. Şehrin en ünlü parklarından Volksgarten, Stadgarten ve Hiroshima-Nagasaki’yi listenizin başına alın.

Ren nehrinin yanında bulunan Botanical Gardens Flora ise görülmeye değer yerlerden biri. 1800’lü yıllardan bugüne kalan bu güzel bahçede rengarenk çiçekler arasında keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

Köln Botanik Bahçe

Flickr: Aniket Mone

8.Belçika Mahallesini görün
Köln’ün günümüzde en popüler yerlerinden biri de Belçika Mahallesi. Burada plaklar, eski kayıt kasetler ve daha birçok şeyi bulabileceğiniz lüks butikler yer alıyor. Sokaklarını gezerken yerlilerin ve farklı ülkelerden sokak sanatçılarının resimleriyle süslü duvarlarına hayran kalacaksınız. Yoğun ve canlı bir bölge olması sessiz bir kaçamak durağı olmasına engel değil.

9. Bir Queen klasiği olan We Will Rock You müzikalini izleyin
Köln’e gitmişken kaçırmamanız gereken etkinliklerden biri de Queen’in hit olmuş şarkısı We Will Rock You müzikali. Almanca bilmiyorsanız oyundaki bazı esprileri anlamakta güçlük çekebilirsiniz. Ancak müziğin karşı konulamaz gücü ve seslendirilen harika şarkılar sayesinde müzikali keyifle izleyeceksiniz. Müzikalde, Oueen’in popüler parçaları eşliğinde tüm insanların benzer tarzda giyinip bir örnek olduğu, bilgisayarlar tarafından belirlenen müziği dinlediği ve tüm müzik aletlerinin yasaklandığı tamamen globalleşmiş bir dünyada, kendi müziğini yapabilmek isteyen asillerin mücadelesi anlatılıyor. Musical Dome’da sahnelenen bu müzikal queen hayranları başta olmak üzere herkesi kendine hayran bırakacak.

10.Ehrenfeld’ı keşfe çıkın
Köln’ün merkezinden biraz uzakta bulunan Ehrenfeld yoğun olarak yerlilerin yaşadığı renkli ve canlı bir yer. Çeşitli mağazalar, kafeler, tiyatrolar ve stüdyoların bulunduğu bölgede, keyifli vakit geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Buraya gitmişken Ehrenfeld İstasyonu ve çevresindeki duvar resimlerine, graffitilere bakmadan geçmeyin.

Dünyanın dört bir yanından Ehrenfeld’e ziyarete gelen sanatçılar muhakkak arkalarında bir iz bırakıp öyle gidiyorlar. Buraya kadar gelmişken bölgenin sanat eserleriyle dolu sokaklarını gezip Ehrenfeld İstasyonu’na uğramadan olmaz. Eğer Eylül ayında şehre gidecekseniz CityLeaks Festival’ine katılmayı unutmayın. Bu festivalde bu güzel sanat eserlerinin nasıl ortaya çıktığını görebilirsiniz.

Köln gezinizin keşif dolu, keyifli ve eğlenceli geçmesini istiyorsanız, bu önerilerimizi kulak arkası etmeyin.

Ana Görsel: Scenic Emerald

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder