İtalya’nın Gizli Hazinesi

Orvieto İtalya

Orvieto Merkez İstasyonu’nda iner inmez kendinize sorabilirsiniz; “Yazıda bahsedilen Orvieto burası mı?” Ama bir saniye bekleyin. Çıkışa doğru ilerleyin ve sizi doğanın en nefes kesici keşiflerinden birine çıkaracak finikülere doğru işaretleri takip ederek devam edin. Yol biraz bayır yukarı olduğu için, otobüse binmenizi tavsiye ediyoruz. En fazla 5-6 dakika süren otobüs yolculuğunun sonunda, yüzlerce yaşında olan devasa manolya ağacını görecek ve şehri hangi mevsimde geziyor olursanız olun, ağaca hayran kalacaksınız. Geziniz muhtemelen, inşa edildiği zamanı yansıtan Orvieto Katedrali’ni ziyaretle başlayacak. Orvieto’da yaşanan “Mucize”yi öğrenmek için katedralin içini de gezmeyi unutmayın. (Pardon, ipucu yok!)

Bu küçük şehirde ülkedeki en iyi el yapımı tahta eşyaların satıldığı bir sürü dükkan olduğunu hemen fark edeceksiniz. Dükkanlarda bir sürü farklı çeşit eşya bulunuyor (mutfak takımları oldukça iyi) ve fiyatlar mağazadan mağazaya değişmiyor. Deri eşya merakı olanlar için, Via Garibaldi 27’deki Federico Badia mağazasını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Mağazanın sahibi, oldukça yetenekli, detay meraklısı ve deriyi dilediğiniz herhangi bir şeye olabilecek en şık şekilde çeviren genç bir adam. Üstelik özel sipariş alıyor ve ürünü dilediğiniz yere gönderiyor.

Orvieto’da öğlen ya da akşam yemeği yemek istiyorsanız çok fazla seçeneğiniz var. Eğer birdenbire acıktıysanız, ama akşam yemeğine kadar da beklemek istemiyorsanız Galleria Del Pane isabetli bir tercih. İçeri dalın ve herhangi bir şeyin tadına bakın; sonuç mükemmel olacak.

Orvieto’da bir çeşit İtalyan restoranları olan osterialar ve trattorialardan bolca bulunuyor. Ne yemek istediğinize bağlı olarak dışarıya konulmuş menüleri inceleyebilirsiniz. Unutmayın, Orvieto’nun beyaz şarabı çok ünlüdür. Şehir yürüyerek rahatlıkla gezilebilir. Küçük, dar sokaklar da göz önüne alındığında, araba kiralamak pek mantıklı değil. Bir de, İtalyan hayatını en iyi şekilde yansıtan evler kaçırılmamalı. Orvieto’nun yerlilerini oldukça seveceksiniz. Balkona çamaşır asarken size kocaman gülümseyecek kadar samimiler. Eğer gezmek için sadece bir ya da iki gününüz varsa, Orvieto görülmeye değer.

İnsanların yaşam biçimine, kültürel hayatın bu kadar yakınında olmak insana unutulmaz anlar yaşatıyor. Orvieto sizin en muhteşem gezi deneyimlerinizden biri olacak.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder