
Telefonlar daha zeki hale geldikçe, seyahat etmek de kolaylaşıyor.
Çoğu insan akıllı telefonuyla ilgili karışık hislere sahip… Kolay kolay içinden çıkamayacağınız bir ikilem olduğunun farkındayız!
Gerçekten bazı sihirli anlar çok seviliyor. Süper markette çalan şarkıyı Shazam üzerinden öğrendiğiniz veya sabahın köründe yatağınızdan bile çıkmadan, üç basit dokunuş ile elektrik faturanızı ödediğiniz zamanlar çok değerli ve eşsiz.
Bir diğer tarafta da kalıcı şekilde “Online” olmak ve ulaşılır halde olmak korkutucu olabiliyor. Ayda iki kez iPhone’larınızı kapatabilirsiniz ama bu sefer de karşınıza cevaplanmayı bekleyen binlerce mail çıkacaktır.
Ama itiraf etmek gerekiyor; akıllı telefonlar bir gezginin en yakın arkadaşları! Sizi sürekli olarak iletişime açık tutmalarının yanında, riskleri ve bilinmezliğin yarattığı şüpheleri en aza indiriyorlar.
En iyi 13 seyahat uygulamasını sizler için sıraladık;
Viber
Arkadaşlarınız ve ailenizle iletişimde kalmak için Viber oldukça kullanışlı bir uygulama. Sabit bir internet bağlantınız olduğu sürece, direkt online aramalar yapabiliyorsunuz. Gezi dönüşü şok edici faturalardan kaçınmak için de güzel bir yöntem!
Tripit
Bir seyahat uygulamasının hepsi bir arada konseptinde olmasını istiyorsanız, Tripit aradığınız uygulama. Hem telefonunuzdan hem de bilgisayarlardan ulaşım sağlayabilirsiniz. Küçük detayları ve rezervasyon numaralarını ezberlemek zorunda değilsiniz. TripIt sizin için tüm bilgileri toparlıyor!
XE Currency
XE Currency ile kafanızı karıştıran kur hesaplamaları ve para birimi problemlerinden sonsuza dek kurtulacaksınız. Uygulama 180 farklı para biriminde döviz hesaplaması yapabiliyor.
Expensify
Siz doyasıya gezerken Expensify cüzdanınızı kontrol ediyor. Tüm harcama ve giderlerinizin izini tutan uygulama sayesinde “Tüm para nereye gitti?” gibi sorular sormaktan kurtulacaksınız. Para yine gidecek ama en azından nereye gittiğini bileceksiniz.
Word Lens
Word Lens bir çevirmen… Bilmediğiniz sokaklarda ve bilmediğiniz dilde yazılar yüzünden kafanız karıştığı zaman devreye giriyor. Bazen hayat kurtarıcı etkileri olabiliyor!
Postagram
Postagram en sevdiğiniz tatil fotoğrafınızı kartpostal haline getirip sevdiklerinizle paylaşmanızı sağlıyor. En sevdiğiniz uygulamalardan biri haline gelebilir çünkü önünde sizin durduğunuz bir Eiffel kartpostalı ile sadece Eiffel kartpostalı arasında dağlar kadar fark var.
My Fitness Pal
Gittiğiniz ülkenin lezzetli yiyeceklerini tadarken, My Fitness Pal sayesinde kalori hesabınızı da takip edebilirsiniz. Bununla beraber, sunduğu egzersizler sayesinde rutin spor programınızı seyahatte de sürdürebilirsiniz.
Mynd Calender
Mynd’e bir takvim demek çok az kalıyor çünkü sunduğu şeyler bir takvimin çok daha ötesinde. Güncel trafik bilgisi sayesinde toplantılarınıza gecikmiyorsunuz ve aynı zamanda LinkedIn ve Evernote gibi diğer uygulamalar arasında da aktarım yapabiliyorsunuz.
CardMunch
İş gezilerinde çok fazla kişiyle tanışıyorsunuz ve hepsinden de kart alıyorsunuz. Tüm bu kartları kaybetmeden ülkenize geri dönmeniz de çoğu zaman zorlayıcı olabiliyor. Kartların fotoğraflarını çekerek telefon hafızasına atmanız daha sonra kimlerle tanıştığınızı kolayca hatırlamak için yapmanız gereken tek işlem.
GateGuru
Eğer Amerika Birleşik devletleri veya Kanada’ya seyahat ediyorsanız GateGuru havaalanında size çok iyi bir rehber olacaktır. En yakın ATM bilgisinden en yüksek puanlı restoranlara kadar GateGuru ihtiyacınız olan tüm bilgiyi sağlıyor.
Quick Office
Quick Office iş seyahatine çıkanlar ve Microsoft Word kullananlar için oldukça önemli bir uygulama. Son dakika değişiklikleri için Quick Office cebinizde!
Award Wallet
Programlarınızın ve planlamalarınızın kontrolü Award Wallet’a ait. Onun sayesinde bir sonraki geziniz için ne kadar mile ihtiyacınız olduğu gibi bilgileri her şey için çok geç olmadan öğrenebileceksiniz.
Evernote
En yakın arkadaşımız, her şeyi hatırlayan Evernote, organize hareket etmek isteyen herkesin en sevdiği uygulama! Çeşitli platformlarda aldığınız notlara ulaşan Evernote, diğer uygulamalarla da senkronize hareket edebiliyor.