İnterrail Nedir, Nasıl Yapılır?

İnterrail Nedir, Nasıl Yapılır?

İnterrail Nedir? İnterrail Nasıl Yapılır?

 

Interrail her sene pek çok gezgin tarafından tercih edilen bir seyahat biçimi, bir seyahat programıdır. Bu yazımızda Interrail nedir, Interrail şartları ve İnterrail nasıl yapılır gibi konulardan bahsedeceğiz.

İnterRail, Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafınca uygulanan, gezginler için ekonomik bir ulaşım olanağı sunan bir göster-geç (pass) bilet türüdür. Aynı bilet ile, istediğiniz yerde ve zamanda, istediğiniz trene binme imkanınız vardır. Güzel yanıysa herhangi bir kişi sınırlaması olmadan tüm gezgin kişilerin farklı fiyat uygulamasıyla birlikte İnterRail Pass bileti alabiliyor olması ve başlangıç tarihini sizin belirleyerek, yılın herhangi bir zamanında seyahatinize başlayabilmenizdir. Interrail yapmanızı pek çok sebepten dolayı tavsiye ediyoruz fakat dikkat etmeniz gereken noktalar vardır bu yazımızda bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi detaylardan bahsedelim.

 

 

İnterrail Global Pass & İnterrail Bir Ülke Pass

InterRail pass biletiyle Avrupa’nın 30 ülkesine 5 gün ile 1 ay arasında InterRail bir ülke pass ise seçmiş olduğunuz 30 Avrupa ülkesinden birine 3 ve 8 gün arasında sınırsız in-bin imkanıyla serbest dolaşım hakkı tanımaktadır.

İnterrail Bir Ülke Pass biletiyse 1 aylık sürede 3, 4, 6 ve 8 günlük olarak düzenlenmektedir. Bu kısımda dikkat edilmesi gereken şey İnterrail Bir Ülke Pass biletiyle yalnızca seçtiğiniz 1 ülkenin sınırları içinde seyahat edebilmektesiniz. Gezi planınızda başka ülkeleri de görmek varsa İnterrail Global Pass biletini tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

 

İnterrail Biletini Kimler Alabilir?

İnterrail biletini Avrupa'da yaşayan tüm bireyler satın alabilmektedir. Diğer ülke vatandaşları ise son 6 ayını Avrupa'da geçirmek şartı ile İnterrail bileti satın alabilrler. Vatandaşlık durumu pasaport/kimlik kartı ile ikamet durumu ise resmi makamlarca verilen ikametgah belgesiyle kanıtlanmak zorundadır.

 

İnterrail Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Her iki tür Pass bilet 30 Avrupa ülkesinde geçmektedir ve bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek*, Bulgaristan, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, Finlandiya, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti, Norveç, Polonya, Portekiz, İrlanda Cumhuriyeti, Romanya, Slovakya, Slovenya, Sırbistan, Türkiye ve Yunanistan’dır.  (*) Bir Ülke Pass uygulamasına katılmamaktadır.

 

İnterrail Bileti Nerden Ve Nasıl Alınır?

InterRail Pass kartları TCDD’nin uluslararası bilet satışı yapılan tüm açık garlarıyla İstanbul’da bulunmakta olan Gençtur, Gemini Turizm, Cosmopolitan, Global Vizyon, Viking Turizm, Ankara’da bulunmakta olan Ray Tur, Uygar Tours, Alemara Turizm ve Simetri Turizm seyahat acentelerinden satın alınabilmektedir. Avrupa’da yaşamaktaysanız gideceğiniz tren garındaki bilgi gişelerinden temin edebilirsiniz. Bilet almak için yapmanız gerekense yalnızca bilet ücretini ödemek ve pasaportunuzu yanınızda bulundurmaktır.

 

İnterrail Biletim Hangi Trenlerde Kullanılır?

Interrail’da hangi trenleri kullanabilirim derseniz InterRail biletinizi hangi trenlerde kullanabileceğinize dair bilgileri, biletinizi aldığınızda size verilecek İnterRail Klavuzundan takip edebiliyorsunuz. Ayrıca, ek ücret ödeyip yataklı/kuşetli vagonlarda seyahat etme imkanınız da bulunmaktadır.

 

 

İnterrail Süresi Ne Kadardır?

İNTERRAİL GLOBAL PASS biletleri yolcunun isteğine bağlı olarak

15 günlük geçerlilik süresi içinde 5 günlük (Flexi)

1 ay geçerlilik süresi içinde 7 günlük (Flexi)

1 ay geçerlilik süresi içinde 10 günlük (Flexi)

1 ay geçerlilik süresi içinde 15 günlük (Flexi)

15 gün sürekli geçerli,

22 gün sürekli geçerli ve 1 ay sürekli geçerli olmak üzere 7 farklı şekilde,

İNTERRAİL BİR ÜLKE PASS biletleri ise 1 aylık süre içersinde 3, 4, 6 ve 8 günlük olarak düzenlenebilmektedir.

 

İnterrail Biletlerinde Konaklama Dahil mi, İnterrail Ne Zaman Başlıyor?

Hayır, İnterrail biletine konaklama ve rehberlik dahil değildir. İnterrail sizin istediğiniz herhangi bir zamanda başlamaktadır. 

 

İnterrail ve Vize

Yolculuk öncesi geçeceğiniz ve Türk vatandaşlarına vize uygulayan tüm ülkelerden vizelerinizi almış olmanız gerekiyor. Başka ülkelerde ve sınırlarda vize için başvurmanız mümkün değildir. Vize başvurunuzda İnterRail biletinizi göstermeniz, vize almanızı kolaylaştırmaktadır. Shengen vizesiyle bütün Shengen üyesi ülkeleri aynı vizeyle gezebilmektesiniz. Interrail için vize almak konusunda ise vize alırken dikkat etmeniz gereken konu, tek girişli Shengen vizesiyle sadece Shengen ülkelerini gezebiliyorken, Shengen’e dahil olmayan ülkeleri de gezmeyi planlıyorsanız çok girişli (multi entry) vize almak faydalı olacaktır. Önemli bir diğer konuysa, vizenizi hangi Shengen ülkesi konsolosluğundan aldıysanz, ilk girişinizi o ülkeden yapmanız gerekmektedir. Havalimanından geri çevrilme durumuyla karşılaşmamanız için bu kurala dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

Bu yazımızda size Interrail nedir, Interrail ne zaman yapılır, Interrail için ne gerekir ve InterRail şartlarından bahsetmeye çalıştık. Farklı ülkeleri görmek, farklı kültürleri deneyimlemek ve en önemlisi özgür bir ruhla pek çok güzel anı biriktirmek için Interrail güzel bir seçenektir. Uygun fiyata farklı bir deneyim sunmaktadır. Siz de Interrail ile pek çok ülkeyi gezebilir ve keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Interrail öncesinde belirttiğimiz konularda bilgi almayı, seyahatinizi resmi işlemler açısından planlamayı ve gerekli web sitelerini ziyaret etmeyi unutmayın. Hoşça vakit geçirebileceğiniz ve keşfetmenin keyfine varabileceğiniz bir Interrail yapmanız dileğiyle.

İyi tatiller.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder