İlk Kez Uçağa Bineceklere Tavsiyeler

ilk kez uçağa bineceklere tavsiyeler

Hayatında hiç uçakla seyahat etmeyenlerin genelde kafalarında birçok soru olur. Bu soruları çevrenize sormaktan çekinebilirsiniz. Gelin birlikte kafanızdaki bu soruların cevaplarını sıralayalım.

 

  1. İlk önce uçak biletinizi Hepfly.com üzerinden ya da firmaların satış ofislerinden temin etmekle başlayalım. Bileti satın alırken Ad Soyad, TC No, telefon ve email adresi gibi bilgileri boş bırakmadan girmelisiniz. Bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ettikten sonra onaylayarak biletimizi satın alıyoruz.
     
  2. Verdiğiniz telefon ve email adresine bilgilerinizin olduğu PNR numarası ile birlikte bilet detaylarınız iletilir. Bilgilerinizi kontrol edip hatalı ya da yanlış işlem olmadığını teyit etmelisiniz. Eğer olası bir yanlışlık yaptıysanız tarih, ad soyad vs gibi bu durumu firma yetkililerine ya da müşteri hizmetlerine bildirmeniz gerekmektedir.
     
  3. Biletimi satın aldım bilgileri de doğru peki şimdi ne yapmalıyım? Uçuş tarihi ve saati geldiğinde iç hatlar ya da dış hatlar üzerinde hangisinde seyahat ediyorsanız kontuar bölümüne giderek bilet işlemlerinizi yaptırmanız gerekmektedir. Bileti alırken girdiğiniz email adresinize gelen uçuş numarası ile hangi kontuar üzerinde işlem yapacağınızı bulabilirsiniz. Kontuarda kimliğiniz ve PNR numaranız ile biniş kartınızı çıkartırabilirsiniz. Biniş kartınızı aldıktan sonra üzerinde yazan uçağınızın kalkış kapısına ilerleyebilirsiniz.
     
  4. Online check-in işlemi eğer aktif bir internet kullanıcısı iseniz ve bagaj sorununuz yoksa size oldukça zaman kazandıracaktır. Online check in işlemi için PNR numaranızı firmanın web sitesinde bulunan online check-in bölümüne girdiğinizde size kare kodu olan bir mobil biniş kartı hazırlayacaktır.
     
  5. Kontuar, kiosk checkin işlemleri sırasında basılı olarak ya da mobil olarak aldığınız biniş kartınızı uçağın kalkış kapısında bulunan görevliyle paylaşmalısınız. Sonrasında ise uçağınıza doğru hareket ederek seyahatinize başlayabilirsiniz.

 

Dikkat etmeniz gereken birkaç küçük ayrıntı bulunmaktadır.

  1. Biletinizde yazan bilgileriniz doğruluğu
     
  2. Kimlik, pasaport ya da uçuşta istenen özel belge
     
  3. Yurtiçi uçuşlarınızda en az 2 saat önce havalimanında olmak
     
  4. Yurtışı uçuşlarınızda en az 3 saat önce havalimanında olmak
     
  5. El bagajınızın ölçüleri firmanın belirlediği ölçülere uyması
     
  6. Büyük bagajlarınızın ölçüleri firmanın belirlediği ücretsiz taşıma ölçülerine uyması
     
  7. Uçakta taşıyabileceğiniz bagajın içeriğinin uygunluğu
     

Güvenli ve sorunsuz bir seyahat istiyorsunuz ama kafanızda daha fazla soru var ise müşteri hizmetleri ile görüşmekten çekinmeyin. Tüm sorularınızın cevabını müşteri temsilcisi aracılığıyla arayabilirsiniz. Şimdiden iyi uçuşlar dileriz. 

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder