Huzur İsteyenler için En Sessiz Tatil Mekanları

Huzurlu bir tatil

Dinlediğimiz müzikler, izlemek istediğimiz filmler, TV programları. Günümüz teknolojisi ve dünyası her şeye anında erişebileceğimiz bir düzen sunuyor. Belki de huzuru bulabilmek, günlük hayatın koşuşturmacalarından uzakta kalmak, bütün bunları geride bırakmak mümkündür? En azından güzel bir tatil için! Deniz kıyısına vuran dalga sesleri, bir çift deniz kaplumbağasıyla beraber yüzmek, martılar. Kalabalıklardan uzakta bir tatil için göz atmanız gereken birkaç mekan sizlerle.

 

İthaka Adası, Yunanistan

Listenin belki de en güzel yerlerinden biri Yunanistan'da yer almakta olan İthaka Adası. İthaka Adası adeta yavaşlığın üzerine kurulmuş bir ada desek yanılmış olmayız. Yavaş bir tatil, fastfooda karşı yavaş yemekler ve bütün bu yavaşlığın içinde geride bıraktığınız koşuşturmacalardan bir süreliğine sıyrılmak sizin elinizde. Organik bahçelerin çevrelediği lüks villalarda geçirebileceğiniz bu muhteşem tatilde yemek kursu alabilir, piknik yapabilir ya da sizin için taze taze dalından koparılmış meyvelerle yapılmış bir meyve salatasını afiyetle yiyebilirsiniz. Adada bulunan sessiz sakin birçok tesiste pilates, havuz, aromaterapi masajı, at binme dersleri, yat turları ve bisiklet gezileri gibi birçok imkana sahipsiniz. Bu muhteşem Akdeniz adasını kaçırmamalısınız.

 

Çıralı, Türkiye

Sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil için aslında çok da uzağa gitmenize gerek yok. Hemen her şehirden rahatlıkla ulaşabileceğiniz Çıralı, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı ve Olimpos Beydağları Milli Parkı'nın sınırları içinde yer alıyor. Çıralı, bir hayli geniş bir kumsala sahip ve bu geniş kumsalda caretta caretta olarak bilinen deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapıyor ve onların doğal üreme alanlarından birisi. Sahili incecik kumlarla dolu Çıralı aynı zamanda Likya Yolu'nun içinde kalan bir bölge. Doğal ve tarihi sit alanı koruma statüsüne sahip olması sayesinde yöredeki diğer bölgelerdeki gibi büyük turizm tesisleri ve kentleşmeden uzak kalmıştır. Bütün bu özellikleriyle, Çıralı'da bungalov çadırlarda konaklayabilir ve yemyeşil bahçelerde gezebilirsiniz. Akşamları sahilde mum ışığında romantik vakit geçirebilir ya da muhteşem doğasıyla Likya Yolu turu yapabilirsiniz. Yolu Çıralı'ya düşecek herkese önemli bir not; deniz kaplumbağalarını rahatsız etmeyin.

 


Castara, Trinidad ve Tobago

Sessizlik ve huzur arıyorsanız Castara sizin için biçilmiş kaftan. Kıyılarına vuran dalgaların seslerine papağan ötüşlerinin eşlik ettiği; deniz kıyısında ava çıkmış balıkçıların sessiz bekleyişini izleyebileceğiniz muhteşem deniz manzarasıyla kendinizi cennette hissedeceksiniz. Modern dünyadan gerçek bir kaçış vaad eden Castara'da ister bir yamaçta uzanın, ister iki ağaç arasına bir hamak gerin. Karayiplerin cıvıl cıvıl doğası Castara'da sizleri bekliyor.

 


Seyşeller

Doğu Afrika'da yer alan Seyşeller'de otuz tanesi hiç el değmemiş 115 ada yer alıyor. Geleneksel sazlardan yapılmış kabin tipi evleri sakin bir ortam arayanlar için oldukça uygun. Bu sessiz sakinlik içinde bir hayli lüks imkanlar sunan Seyşeller'de tamamen organik tarım yöntemiyle elde edilen ürünleri lezzetle yiyebilirsiniz. Seyşeller de Çıralı gibi deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapan bir bölge. Ayrıca Seyşeller'de birçok farklı çeşitte deniz kuşları ve dev kaplumbağalar da yaşamaktadır.

 


Malezya

Güneydoğu Asya'da sakin bir deniz kenarı tatili istiyorsanız Malezya için yola çıkmalısınız. Özellikle çok iyi korunan yaban hayatı, nesli tükenmekte olan 45 tür memeli, 138 tür kuş ve muhteşem bir floraya sahip olan Malezya'da yerel halkın yaşamakta olduğu köyleri de ziyaret ederek doğal tarım yöntemlerini yerinde gözlemleyebilirsiniz. Konakladığınız yere dönerken deniz kenarındaki restaurantlardan birinde geleneksel Malezya yemeklerinden tatmayı da unutmayın.

 


Lanzarote, İspanya

Volkanik bir arazide yer alan Lanzarote, 850 kilometre karelik bir alan kaplıyor. Özellikle 18. yüzyılda gerçekleşen yanardağ patlamaları adanın günümüzdeki görünümünün öncelikli sebebidir. Adada en son volkanik faaliyet 1824 yılında gerçekleşmiştir. Bütün bu volkanik faaliyetler sizi korkutmasın çünkü Lanzarote Kanarya Takım Adaları'na bağlı muhteşem bir gizli tatil yöresi. Bu volkanik ve esrarengiz geçmişiyle beraber geleneksel tarzda inşa edilmiş Kanarya balkonları ve mimarinin getirdiği ahşap kullanımı muhtemelen konaklayacağınız tesisin de belirleyici tarzı olacaktır. Ada genelinde birçok yüzme havuzu, özel tasarlanmış peyzaj bahçeleri ve size geride bıraktığınız tüm karmaşayı unutturacak muhteşem plajı Lanzarote adasının başlıca ilgi çekici imkanları arasında. Ayrıca yakınlarındaki balıkçı köylerini mutlaka ziyaret edip, lezzetli bir akşam yemeğini bu otantik ortamda yemelisiniz.

 


Bali, Endonezya

Endonezya'ya bağlı bulunan Bali adası, çok uzun zamandır maneviyat, sanat, kültür ve tarih için olağanüstü güzelliklere sahip bir ada olarak biliniyor. Turizmindeki artışa rağmen doğasında hiçbir aksama ya da tahribat bulunmayan Bali'de palmiye ağaçları sizi bir hayli şaşırtacak. Ahşap oymacılığı ve işçiliğinin de oldukça gelişmiş olduğu Bali'de, çok değişik tekstil ürünleri satın alabilir, tropikal bitki örtüsünün en iyi şekilde sergilendiği tropik bahçeleri gezebilir, yerel halkın geçimini sürdürdüğü pirinç tarlalarını ziyaret edebilirsiniz. Başlarken belirttiğimiz gibi maneviyat konusunda da birçok tarihi tapınak, Bali dağlarında sizlerin ziyaretini bekliyor.

 


Mauritius

Mauritius, ülkesiyle aynı adı taşıyan muhteşem bir tatil adası! Ülkenin muhteşem doğal güzellikleri arasında 160 kilometrelik uçsuz bucaksız sahili, tropikal iklimi fazlasıyla hissedeceğiniz plajları ve neredeyse yapabileceğiniz sınırsız aktivite imkanlarıyla tatilciler için harika bir alternatif. Özellikle su altına ilgi duyan gezginlerin oldukça ilgisini çeken ada, oldukça lüks tesislere sahip. Dünyanın en önemli otelleri arasında gösterilen otellerden birkaçı da bu adada yer alıyor. Mauritius'ta muhakkak ziyaret etmeniz gereken başlıca noktalar Chamarel Şelalesi ve Yedi Renkli Toprak adı verilen ilginç doğal oluşum.

 


Zanzibar, Tanzanya

Afrika'nın doğusunda yer alan ve Tanzanya'ya bağlı özerk bir yönetim olan Zanzibar, daha çok meşhur İngiliz müzik topluluğu Queen'in solitsi Freddie Mercury'nin doğum yeri olması ile ünlüdür. Genel ekonomisi baharat üretimine dayalı olan Zanzibar'da okyanus kıyısında denize girebilirsiniz. Mavinin her tonunu gözlemleyebileceğiniz bu muhteşem sahilin plajındaki kumlar da neredeyse beyaz renkte! Zanzibar'da denize girerseniz çıkmak istemeyeceksiniz, bizden söylemesi! Denizin biraz açıklarında düzenlenen su altı ve su üstü turlarında yunuslarla beraber yüzebilirsiniz. Ayrıca bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olan baharatçılıkla alakalı da baharatların yetiştirildiği doğal ortamı bir bölgede park haline getirmişler, orayı da gezmenizi şiddetle öneriyoruz.

 


Campos, İspanya

Küçük ve sessiz bir yer olan Campos, Perşembe ve Cumartesi günleri merkezinde kurulan bit pazarı dışında oldukça tenha bir şehir. Aynı zamanda bulunduğu bölgenin yönetim merkezi olan Campos'un en çok rağbet gören özelliklerinden biri Es Trenc adı verilen nefis sahili. Bu sahilin çevresinde yerleşmiş birçok güzel turizm tesisi ve lokanta yer alıyor. Es Trenc'in yanı sıra çok yakın mesafede bulunan Sa Rapita plajı da masmavi deniziyle oldukça popüler bir plaj. Özellikle Es Trenc plajında deniz bir hayli sığ, ne kadar açılsanız da yine de pek kolay boyunuzu geçmiyor, yine de dikkatli olmakta fayda var. Campos plajlarında deniz sporları ve aktiviteleri oldukça yaygın durumda. Ayrıca kendi başınıza ya da arkadaşınızla bir bot kiralayıp bu plajlarda da gezebilirsiniz.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder