Haziran Ayında Gidilecek En İyi Şehirler

Türkiye'de yaşayanlar turist olarak yabancı bir ülkeye gitmek istediklerinde genelde soğukta seyahat etmeyi istemezler. Çünkü soğuk ülkemizde özellikle kuzey ülkelerindeki kadar sert geçmediği için çok alışkın olduğumuz bir hava değildir. Bu nedenle de genellikle sıcak olan bir ay tercih edilir. Bu konuda da ağırlıklı olarak Haziran ayını tercih ederiz. Özellikle bu dönemin yaz tatili olması sebebiyle de yurt dışında gezilecek yerler konusunda bu ay oldukça önemli ve güzel bir aydır. Aynı zamanda bu ay, genelde soğuk olan şehirleri de rahatça gezebilmek için ideal bir dönem. Çünkü çok istesek de soğuğundan dolayı gidemediğimiz ülkeler ve şehirler, bu aylarda her ne kadar yine zaman zaman yağış gösterse de oldukça gezilebilir bir hal alır.

 

St. Petersburg - Rusya

Rusya, oldukça ilgi çekici tarihi, önemli ve gösterişli yapıları ve kendine has tarzı ile herkesin mutlaka gitmeyi istediği bir ülke. Ancak bilindiği üzere Rusya oldukça soğuk. Hatta kimi aylarda sürekli yağış nedeniyle hayat oldukça zor bir şekilde akıyor. Bu nedenle de Rusya'yı gezme hayalini yaz aylarına ertelemek gerekiyor. Rusya hem ülkeyi iyice gezebilmek için hem de Beyaz Geceler'e tanıklık etmek için Haziran ayında gidilmesi gereken bir şehir. Beyaz Geceler'e şahit olmak için Rusya'da da St. Petersburg'u tercih etmek gerekiyor. Çünkü şehir, kuzey kutbuna oldukça yakın olduğu için, Mayıs ayının ortalarından Temmuz ayının ortalarına kadar gece ve gündüz haliyle ilgili oldukça enteresan bir doğa olayı yaşıyor. Bu dönemde güneş 03.00'de doğuyor ve saat ancak gece 00.00'da batıyor. Yani orada yaşayanlar tüm geceyi aydınlık bir havada geçiriyorlar. Güneş battıktan sonra da uzun süre karanlık olmasa da saat 01.00 ile 02.00 arasında tam karanlık haline geliyor. Sonra yeniden döngü başlıyor. Bu dönemi görmek için hem şehir hem de bu ay muhteşem bir ikili diyebiliriz.

 

Singapur

Haziran ayında tatil için Singapur da oldukça ideal olabilir. Aslında bunun için birden fazla sebebiniz var. İlk olarak, bu ayda Singapur'un muhteşem deniz, kum ve güneşinin tadını çıkarmak harika bir deneyim olacaktır. Aynı zamanda Singapur'da Haziran ayını içine alan aylar boyunca Asya'nın en büyük alışveriş festivali gerçekleşir. Hem ülkenin tadını çıkarmak, hem denizin keyfini sürmek hem de doyasıya alışveriş yapmak için bu dönemin ideal olduğunu söylemek mümkün. Zaten halihazırda Singapur, Asya'nın alışveriş merkezi olarak görülüyor. Bu algıda da bu büyük alışveriş festivalinin katkısı çok fazla. Ayrıca bu alışveriş festivali için ülkenin dört bir yanından perakende satıcıları festival alanına geliyor. Burada oyuncaktan elektroniğe, kıyafetten mücevhere, dekorasyon malzemelerine kadar oldukça çeşitli ürünü büyük indirimlerle satın almak mümkün oluyor. Hatta bu dönemde geç saatlere kadar alışveriş de yapılabilir. Aynı zamanda restoranlar da festival için pek çok indirim uyguluyorlar.

 

Londra - İngiltere

İngiltere Avrupa'daki en güzel şehirlerden biri elbette ki. Ancak ülke maalesef yoğun yağmurları ile biliniyor. Hatta sırf bu yüzden ülkeye kasvetli yakıştırması yapılıyor. Ancak ne olursa olsun burayı da gezmekten imtina etmemek gerekir çünkü Haziran ayında buraya gitmek de oldukça ideal. Özellikle Haziran ayında ülkede yağmurların büyük oranda azaldığını, az olarak yağan yağmurların ise nemi aldığını biliyoruz. Bu nedenle de tarihi, kültürü ve eşsiz yapılarıyla ünlü İngiltere'yi ve en önemlisi Londra'yı Haziran ayında gezmek oldukça keyifli olacaktır. Üstelik inanması güç ama bu ayda İngilizler ilk olarak da denize koşuyorlar. Bunu yapmasanız da ülkeyi ve Londra'yı doyasıya keyifle gezebilirsiniz. En güzel yanı da ne üşüyeceksiniz, ne de sıcaktan bunalacaksınız.

 

 

Yunan Adaları - Yunanistan

Yunanistan'ı gezmek için yaz ayları güzel olsa da Haziran dışındaki ayların fazla sıcak olacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle özellikle Haziran ayı, Yunan adalarına gitmek için en ideal tarih olarak görülüyor. Bu tarihlerde hem adaların doğal güzelliklerinin tadını doyasıya çıkarabilir hem de deniz, kum ve güneş üçlüsüyle oldukça keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Üstelik adalara günübirlik olarak vizesiz gitmenin yolları da bulunuyor. Dolayısıyla, Mikonos, Rodos, Sakız Adası, Limni, Midilli, Kos, Santorini ve Simi gibi giden herkesin aşık olduğu bu Yunan Adaları'nın mevsimi kesinlikle Haziran.

 

Prag - Çek Cumhuriyeti

 

Prag bilindiği üzere Çek Cumhuriyeti'nin turist akınına uğrayan şehri. Müthiş bir tarihi ve tarihi güzellikleri olan bu şehir, savaşlardan da fazla etkilenmediği için gösterişli tarihi yapılarını günümüze kadar koruyor ve şehre gelen turistlere sunuyor. Prag aynı zamanda düzenlenen festivalleri ile de çok meşhur. Özellikle bu festivaller, Haziran ayında gerçekleşiyor. Önceden bilgi alarak gittiğinizde şehirde festival coşkusunu sonuna kadar yaşamanız mümkün. Hava da bu dönemde oldukça güzel oluyor. Her ne kadar sıcak olsa da kesinlikle boğucu olduğunu söyleyemeyiz.

 

 

Amsterdam - Hollanda

Amsterdam da genel olarak oldukça soğuk bir şehir. Çok keyifli ve çok hareketli bir yapısı olan bu ülkeye es kaza kış aylarında ya da geçiş aylarında gidilirse oldukça dondurucu soğuklarla karşılaşılabilir. Ancak Hollanda'nın en popüler şehirlerinden olan Amsterdam'a mutlaka Haziran ayında gitmek gerekir. Soğukların etkisini yitirdiği bu dönemde her ne kadar zaman zaman yağmura yakalanma riski olsa da, en azından ne bunaltıcı sıcak ne de dondurucu soğuk görülür. Üstelik Amsterdam, tarihi ve müzeleriyle ünlü olmasının yanı sıra kanalları ve parklarıyla da fazlaca meşhurdur. Haziran ayında şehre gittiğinizde hem kanallarındaki teknelerle keyifli turlar atarak şehrin tadını çıkarabilir, hem de birbirinden güzel parklarında tüm gün keyif sürebilirsiniz. Ayrıca bu ayda zaman zaman yağmura yakalanmak bile keyifli olacaktır, çünkü Amsterdam zaten yağmurun sürekli olduğu bir şehir. Şehri daha iyi tanımak adına bu yönünü de görmekte fayda var.

 

 

Berlin - Almanya

Haziran ayında normalde çok soğuk olan şehirlere gitmekte fayda var. İşte bunlardan bir tanesi de Almanya'nın başkenti Berlin. Berlin'i hem soğuğu hem de yağmurlarıyla biliyoruz. Ancak Haziran ayında şehir gerçekten de çok keyifli bir hal oluyor. Kış halinin tamamen rafa kaldırıldığı, sokakların ve parkların cıvıl cıvıl olduğu bu dönemde eğer Berlin'e giderseniz şehri sevme olasılığınız çok daha yüksek. Aynı zamanda bu dönemde şehrin önemli tarihi yapıları ve müzeleri de çok daha rahat bir şekilde gezilecektir. Yine de hatırlatmak gerekir ki, Berlin bu dönemde bile yağış alabiliyor. Yine de aşırı olmayan bu yağışlar, havayı da fazla bir şekilde soğutmuyor. Üstelik güzel bir havada, her türlü halini ve rengini görmek de büyük keyif verici bir olay olmalı.

 

 

Nice, Cannes ve Monaco - Fransa

Fransa oldukça farklı bir ülke. Çünkü üst taraflarında bulunan Paris ile kıyı taraflarında bulunan Nice, Cannes ve Monaco arasında büyük farklılıklar oluyor. Her ne kadar Paris'e de Haziran ayında gidebileceğinizi önersek de kesinlikle Haziran ayı için Fransa'da en iyi destinasyon; Nice, Cannes ve Monako. Ülkenin yaz turizmi için ideal olan bu yerleri, muhteşem doğası, pırıl pırıl denizi, eşsiz kumsalları ve eğlenceli ortamıyla çok keyifli bir hal alıyor.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder