Hayatınızda Mutlaka Görmeniz Gereken 25 Şehir

dünyanın en harika şehirleri

İnsanın hayatında en büyük değişimler seyahate çıkmakla olur. Farklı kültürler, farklı insanlar görmek yeni yerler keşfetmek mutluluk hissi verir. Gezilecek müzeler, sokaklar, parklar dünyaya bakış açınızı değiştirir. Her gezdiğiniz yerde biriktirdiğiniz anılar arkadaşlarınıza, sevdiklerinize anlatacağınız güzelliklerdir. Eğer durduğunuz yerde çürümek, sıradanlaşmak istemiyorsanız harekete geçin. Bütçenize uygun birçok gezeceğiniz yer için erkenden rezervasyon yaparak daha uyguna yola çıkabilirsiniz. Ufkunuzu genişletmiş olarak döneceğiniz birbirinden güzel destinasyonları sizin için sıraladık. İşte hayatınız boyunca görmeniz gereken 25 muhteşem yer.

 

1. İstanbul

Seyahat etmeye ilk olarak Türkiye’nin güzellikleri ile başlamalısınız. Binlerce yıl birden fazla medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye doğal güzellikleri ve tarihi eserleri gezilmesi gereken yerlerden biri. Metropol olan İstanbul her mevsim dünyanın dört bir yanından binlerce turist çeken şehir.  Camileri, kiliseleri, müzeleri ile görülmesi gereken bir yer. Galata Kulesi’ne çıkıp İstanbul’a kuşbakışı bakın. Mısır Çarşısı’ndan mis kokulu baharatlar ve lokumlardan alın. Sultanahmet’e, Ayasofya’ya ve Topkapı Sarayı’na gidin. Anadolu yakasına geçip Kızkulesi’ne karşı çay yudumlayın. Taksim’de İstiklal Caddesi’ni boylu boyunca yürüyün. Başınızı döndürecek İstanbul seyahati için hazır olun.

 

2. Nevşehir

Doğanın elleriyle hazırladığı mistik yapıların bulunduğu şehir görülmesi gereken bir başka Türkiye güzelliği. Yeraltı kentleri, balonla yapacağınız peri bacaları turu, eşsiz manzaraları ile vadileri görmekten keyif alacaksınız.

 

3. Prag

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag. Her bir binanın, her yapının tarihi dokusunu koruyan şehirde sokaklarda dolaşmak size iyi gelecek.  Gece hayatının en iyi yaşandığı barlar ve tavernalar bu tarihi yapıdaki binaların bodrum katlarındadır. Prag Kalesi’ni, Astronomik Saat’i gezdikten sonra gece Çek tavernasında güzel bir yemek yiyebilir, eğlenceye katılabilirsiniz.

 

4. Roma

Roma eşittir tarih. Her yanı hala tarih kokan bu şehir sınırları içerisinde önemli yapılara, şehirlere sahip. Kolezyum ve Roma Forumu’nu gezerken antik Roma’yı hayranlıkla keşfedeceksiniz. Katolikler için önemli olan dünyanın en küçük devleti Vatikan’ı da ziyaret etmeden dönmeyin.

 

5. Mostar

Balkanlarda turistik olarak önemli bir yere sahip olan Bosna Hersek şehri. Yakın dönemde savaş yaşanan bu bölgede gezerken bunların restore edilmiş kalıntılarını göreceksiniz. Aşıkların cesaretlerini gösterdiği Mostar Köprüsü, Türk döneminden kalma Biscevia Evi, Eski Köprü Müzesi ve daha birçok mimari yapısıyla yakın geçmişe tanıklık edin.

 

6. Üsküp

Balkanlarda en çok Osmanlı eserine rastlayacağınız şehir olan Üsküp Makedonya’nın başkenti. Vardar Nehri ile ikiye ayrılan şehrin bir tarafı Osmanlı tadındayken diğer tarafı yeni yapılan binalar ve heykeller ile daha modern görünümdedir. 2011’de gerçekleştirilen Üsküp projesi ile yapılan yeni devasa heykelleri görüp, hanları gezmelisiniz.

 

7. Paris

Aşıklar şehri olarak bilinen Paris en önemli müze ve galerilerin kapılarını her yıl binlerce kişiye açar. Birbirinden güzel parklarını gezeceğiniz Paris’te zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Eyfel Kulesi’nde klas bir poz verdikten sonra  eğlencenin en tatlı hali olan Disneyland’da da gitmeden dönmeyin.

 

8. Venedik

Bir başka aşıklar şehri de Venedik. İtalya’nın sınırlarında yer alan şehir dünyanın en sıra dışı şehirlerinden biri. Sular altında kalan şehrin gondollarla gezerek keyfini çıkarabilirsiniz.

 

9. Floransa

İtalya’ya gitmişken uğramanız gereken bir önemli destinasyon Floransa. Tarihi yapıları, müzeleri ve mimarisi ile Arno Nehri etrafına kurulan bir açık hava müzesi özelliği taşıyan şehirde Giotto’nun Çan Kulesi ve Aziz Giovanni Vaftizhanesini mutlaka gezin.

 

10. Agra

En güzel mimari yapılar bir tek Avrupa’da yok. Hindistan’ın kuzey sınırında yer alan bu şehri özel kılan şey ise Taj Mahal. Dünyanın yedi harikasından biri olan bu yapı mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri.

 

11. Granada

İspanya’nın en büyülü şehri. Alhambra Sarayı’nın bulunduğu şehir sizi mest edecek güzellikte. Özellikle süs havuzları ve heykellerle dolu bahçesi ile Alhambra Sarayı’nı gezmelisiniz.

 

12. Marakeş

Sultanlar şehri Marakeş saraylarla dolu bir şehir. Çok sayıda caminin, bahçelerin yer aldığı şehirde dar sokaklarda dolaşarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Jamaa El Fna Meydanı’nda yılan oynatıcıları ile karşılaşmak ilginç bir deneyim olacak. Muhteşem mimarisi ile hayran kalacağınız camilerin içini gezmeden dönmeyin.

 

13. Dubai

Arap Yarımadası’ndan ayrı kefeye konması gereken bir yer Dubai. Yakaladığı Amerikansı hava ile diğer Arap ülkelerindeki karışıklığın yaşanmadığı ülkede her yapı modern mimariye sahip. O büyük rezidanslar içindeki deve ve hurma yerelliğini bir arada yürüten bu coğrafyanın en farklı ülkesini mutlaka görmelisiniz.

 

14. Sintra

Ben kalabalık şehirlerden bıktım, kafamı dinleyeceğim bir yer gezmek istiyorsanız Antik mimariye sahip Sintra’ya gitmelisiniz. Lizbon’a çok yakın olan bu şehir UNESCO tarafından korunma altındadır.

 

15. Trani

İtalya’nın en yüksek Şehri olan Trani mistik bir mimariye sahip. Şehirde göreceğiniz en muhteşem yapı UNESCO tarafından korunan Castel del Monte. Şatoya girdiğinizde muhteşem bir kır manzarası sizi bekliyor olacak.

 

16. Bilbao

İspanya’nın en az nüfusuna sahip bu şehre turistlerin akın etmesinin nedeni Çağdaş sanat müzesi ile tüm şehrin havasının değişmesi. Eski yapılar ile modern yapıların bir arada oluşturdukları zıtlığın cazibesi giden herkesi büyülüyor.

 

17. Carcassonne

Güney Fransa’da yer alan şehir tam bir Orta Çağ şehri. 52 kule ve surları ile UNESCO listesinde yer alan şehir Orta Çağ ve yeni kesim olarak ikiye ayrılmıştır. Bu arada gezerken Avrupa’da tek burada göreceğiniz Türk şehitliğini göreceksiniz.

 

18. Bangkok

Bangkok denilince akla ilk gelen tapınaklar. Buddha heykelleri, 7 başlı yılanlı heykel, altından süslemeler ve devasa sütunlar sizi hayran bırakacak. Yatan, yan duran, çok sayıda Budhha heykelinin olduğu şehirde yüzen Pazar da görülmeye değer.

 

19. Beyrut

Lübnan’ın başkenti olan şehrin her sokağında barış işaretleri göreceksiniz. 24 saat hareketli olan Hamra Caddesi Beyrut’un en ünlü mekanı. Müslüman ve Hristiyan Beyrut olarak ikiye bölünmüş şehir keşfedilmesi gereken birçok güzelliği barındırıyor.

 

20. Venlo

Hollanda’nın en küçük ve en şirin şehri Venlo. Festivalleri, sanat müzeleri, karnavalları ile sakin bir şehir. Sokaklarında gezerken insanların samimiyetini, şehrin temizliğini fark edeceksiniz.

 

21. Cape Town

Afrika’nın incisi dense yeridir. Muhteşem sahili, botanik bahçeleri, Ümit Burnu’nun harika manzarası ile mutlaka görülmesi gereken bir yer. Gittiğinizde Nelson Mendela’nın tutuklu kaldığı hapishaneyi görmeden dönemeyin. O hapishanede bir tarih yattı.

 

22. Helsinki

Biraz İskandinavya havası almak isteyenler için biçilmiş kaftan. Finlandiya’nın başkenti olan bu şehir tam anlamıyla medeniyetler şehri. Muhteşem doğası, parkları ve evlerini gezip göreceğiniz Helsinki’de tüm mimari bembeyaz granit taşlarındandır. Meydandan başlayacağınız turla harika vakit geçireceksiniz.

 

23. Ubud

Asya’nın en güzel spa masajını bulabileceğiniz destinasyonlardan biridir. Ubud köyü spa merkezi olmasının yanında uzun kuyruklu şempanzelere ev sahipliği yapan bir Maymun Orman Parkı’na sahiptir.

 

24. Sochi

Rusya’nın güneyinde yer alan şehir adını kış olimpiyatları ile daha çok duyurmuştur. Önemli mimari eserlere sahip olan şehirde çiçek pazarını gezmeyi unutmayın. Çılgınlar gibi eğleneceğiniz büyük eğlence merkezinde de trenlere binip keyifli vakit geçireceksiniz.

 

25. Shangay

Çinlilerin yarını yaşamak istiyorsan gidin dediği Shangay Çin’in en egzotik şehridir. Eski ve yeni olarak ikiye ayrılan Shangay iş ve ekonomi üzerine kurulmuştur. Gökdelenlerin hakim olduğu şehir Çin’in geleceği olarak görülüyor.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder