Harika Bir Yılbaşı Geçirmeniz İçin En İyi 10 Tatil Güzergahı

1 - Paris: Yeni yıla girmek için en romantik alternatiflerden biridir. Eğer yeni yıla Paris’te girmeyi düşünüyorsanız birkaç farklı mekanda yeni yılı karşılayabilirsiniz. Eiffel Kulesi’nin bulunduğu meydan en popüler kutlama mekanı olmayı sürdürüyor. Dünyanın her yerinden binlerce insan yeni yıla Eiffel Kulesi yakınlarda girmek için Paris’e akın ediyor. Muhtemelen kalabalıktan dolayı kuleye çıkamayacaksınız ancak binlerce insanla birlikte orada bulunmak yeterince heyecan verici olacaktır. Bir diğer mekan ise Champs-Elysees Bulvarıdır. Burada da çok fazla insan olduğunu unutmamak gerekiyor. Eğer kalabalığı sevmiyorsanız bu kutlama size göre olmayabilir. Belki de meydanın etrafındaki cafe ve barları tercih etmek isteyebilirsiniz. Bu iki mekana da kalabalıktan dolayı çocuklarla gelmemeniz tavsiye ediliyor. Mümkünse yürüyerek gidebileceğiniz yakınlarda bir otelde kalmanız, kutlamalar sonrası otelinize dönüşte size kolaylık sağlayacaktır. Uzak bir otelde konaklamak, toplu taşıma araçları izdihamdan dolayı binilemez hale geleceğinden size sorun yaratacaktır. Eğer yanınızda çocuk varsa Disneyland’daki kutlamaları da tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

2 - Roma: İçinde bulunan Vatikan nedeniyle Noel ve Yeni Yıl kutlamalarının daha bir özenle hazırlandığı 3000 yıllık bir şehir. Her tarafı tarih kokan şehrin caddeleri, sokakları, meydanları yeni yıl nedeniyle özel olarak ışıklandırılıp süslenirken Navona meydanına kurulan yeni yıl pazarı da ilginizi çekebilir. Âşıklar şehri olması nedeniyle romantik bir yılbaşı geçirmek isteyenlerin öncelikli tercihi Roma, ister yıldızlı otelleri ister butik otelleriyle sonsuz konaklama seçenekleri sunuyor. Roma içinde veya Roma’ya çok yakın yerlerde günlük ya da haftalık oda kiralama imkânlarıyla Roma’da her keseye uygun yılbaşı seçenekleri mevcut. Aşk Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Popola Meydanı, Kolezyum, Pantheon, Villa Borghese, Roma’da gezilecek en önemli yerler arasında.

 

 

 

 

 

3 - Venedik: 118 adet adanın üzerine kurulmuş Avrupa’nın en romantik şehri Venedik, aynı zamanda kanallar ve köprüler şehridir. 170 kanal ve 400 köprü bulunmaktadır Venedik’te. San Marco Meydanı, yeni yıla Venedik’te girmek için en çok tercih edilen yerlerden biridir. Venedik sadece tarihi eserleri, kanalları, köprüleriyle değil maskeleri ve karnaval kostümleriyle de ünlü bir şehir. Venedik’te yeni yıla maskesiz girilmez diyebiliriz! Akşam vakti San Marco Meydanı’na yürürken sıcak şarap satın alabilir, saat 00:00’ı gösterdiğinde inanılmaz güzellikteki havai fişek gösterilerini izleyebilirsiniz. Yılbaşı akşamı çeşitli konserler ve etkinliklerin düzenlendiği Venedik’te ertesi sabah San Marco Bazilikası, Büyük Kanal, Rialto Köprüsü, Dükler Sarayı, Aziz Mark Çan Kulesi, Ahlar Köprüsü, Accademia gibi Rönesans döneminden çok etkilenmiş bu eşsiz su şehrinin tarihi eserlerini gezebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

4 - Portofino: “I found my love in Portofino” şarkısıyla ünlenmiş, pastel renkli evleri, yemyeşil ağaçları, sardunyalarıyla Portofino; Cenova yakınlarında küçük, şirin bir balıkçı kasabasıdır. Sahile ve kasabanın içine araç girişinin yasak olduğu Portofino’yu yürüyerek gezmeniz, her sokağı aşk kokan kasabayı hissetmeniz açısından önemlidir. Chiesa di San Giorgio Kilisesi ve Portofino limanını tepeden görebileceğiniz Castello Brown Kalesi, kaleye çıkarken Museo del Parco işaretleriyle ulaşabileceğiniz bir tarafı açık hava heykel müzesi bir tarafı dünyanın her yerinden gelmiş bitki, ağaç ve çiçeklerin bulunduğu botanik bahçesi, görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. San Fruttuoso di Camogli ise mutlaka görmeniz gereken harika bir koy. Koyun içinde bulunan Abbazia di San Fruttuoso, 8. yüzyıldan kalma tarihi bir manastır. Sessiz, sakin bir yeni yıl düşleyenler için en uygun yerlerden biri olan Portofino size unutulmaz anlar yaşatacak… Aklınızda karpostal güzelliğinde fotoğraflarla içiniz buruk bir şekilde döneceksiniz ülkenize.

 

 

 

 

 

5 - Barcelona: Picasso, Dali ve Gaudi’nin şaheserleriyle bezeli Barcelona’da yeni yıla girmek, tüm Barcelonalı ailelerle birlikte İspanyol şampanyası cava eşliğinde yeni yılı kutlamak demek. Trafiğe kapalı La Rambla caddesi üzerindeki cafe, pub, bar ve gece kulüplerinde sabaha kadar süren eğlenceler, yeni yıl ışıklarıyla süslü La Sagrada Familla ve La Pedrera gibi tarihi eserler ve şehrin dört bir yanından ateşlenen havai fişek gösterileri hareketli bir yılbaşı isteyenlerin gözdesi.

 

 

 

 

 

 

6 – Edinburg: Yeni yıla oldukça farklı etkinliklerle girmek isteyenler için İskoçya’nın başkenti Edinburg’da yılbaşı; Hogmanay Yılbaşı festivali, İskoç dans gösterileri, sokak partileri, ceilidh dansları, dünyanın en görkemli havai fişek gösterileri ve konserleriyle sizi bekliyor. Yeni yılın ilk günü ise Loony Dook kostüm şöleninde buz gibi sulara girebilir ya da Edinburg’u gezebilirsiniz. Orta Çağ mimarisine sahip eski şehirdeki Edinburg Kalesi’nden başlayan Royal Mile yolu, Holyroodhouse Sarayı’na kadar sürüyor. Parlamento Binası ve İskoç Ulusal Müzesi, eski şehrin görülmeye değer yerleri arasında bulunuyor.  Georgian mimariye sahip yeni şehir ise Princess Strett Bahçeleri, dünyanın en büyük koleksiyonlarından birine sahip olan İskoç Ulusal Galerisi, Yazar Sir Walter Scotts Anıtı, Scottish Portre Galerisi’ni bünyesinde barındırıyor. Edinburg’un doğusunda yer alan Leith ise Michelin yıldızı almış restoranlarıyla ünlü gurme bölgesi. Limanda bulunan Leith Royal Yacht Britannia adlı yat, Viktorya dönemine ait bir müze. Leith bölgesini bisikletle de gezebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

7 – Rio de Janeiro: Brezilya’nın karnavallar şehri Rio de Janeiro’da yeni yıla girmek demek, yaz mevsimi olmasının da etkisiyle binlerce kişiyle birlikte 4 km uzunluğundaki dünyanın en ünlü plajlarından Copacabana’da sabahlamak demektir! Yılbaşı nedeniyle tüm Rio şehri ışıklandırılırken yeni yılın ilk dakikalarına inanılmız güzellikteki havai fişek gösterileriyle gier Rio şehri. Yeni yılın ilk saatlerini ister okyanusun sesini dinleyerek ister serin sularda serinleyerek isterseniz yeni yıl konserlerini izleyerek geçirebilirsiniz. Copacabana’da yılbaşında sabahlamanın ardından Rio’yu gezebilir, unutulmaz anılarla eve dönebilirsiniz. Teleferikle çıkacağınız Sugar Loaf Tepesinden tüm Rio’yu görebilirsiniz. Cristo Redentor heykelinin (kollarını açmış İsa heykeli) bulunduğu 771 m yüksekliğindeki Corcovado Tepesi, Rio’yu yukardan görebileceğiniz ikinci alternatif. Rio plajları ve Maracana Stanyumu, Rio’da gezilecek diğer yerler arasında. Ayrıca Rio’yu 7 dakikalık helikopter turuyla da gezebilirsiniz. Favella denilen gecekondu bölgelerinden güvenliğiniz sağlanamayacağı için uzak durmanızda yarar var.

 

 

 

 

 

 

8 - Sidney: Dünyada yeni yıla ilk önce giren şehirlerden biri olan Avustralya’nın Sdney şehrindeki yılbaşı kutlamaları, çok uzaklardan bile görülebilen havai fişek gösterileriyle ünlü. Yeni yıla yaz mevsiminde giren Sdney’deki Liman Köprüsü ve Opera Binası, en ünlü kutlama mekânlarından. Sdney’in parkları, masmavi gökyüzü manzaraları, okaliptüs kokuları, okyanus kenarındaki şehrin bembeyaz kumsalları, sörfçüleri ve dünya mutfağından muhteşem tatlar ve Yeni Dünya’nın eşsiz şarapları da Sdney’de sizi bekleyen güzelliklerden. Sdney şehrinin tarihi bölgesi olan The Rocks, geçirdiği restorasyon sayesinde iç içe geçmiş caddeleriyle cafe, restoran ve mini müzeler cennetine dönüşmüş. Ulusal Deniz Müzesi, Çin Bahçeleri, Akvaryum, Eğlence Merkezi ve Tumbalong parkının bulunduğu Darling Limanı ilk etapta gezebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

9 - Prag: Çek Cumhuriyetininin başkenti olan ve Masallar Şehri olarak adlandırılan Prag, II. Dünya Savaşı sırasında hiç zarar görmediği için tarihi dokusunu olduğu gibi koruyabilmiş şanslı şehirlerden. Prag’da yılbaşı kutlamaları, Charles Köprüsü üzerinde patlayan havai fişeklerle başlıyor. Dilerseniz elinizde içkinizle tarihi sokaklarda gezebilirsiniz. Yılın ilk gününü Prag’daki tarihi yerleri gezerek geçirebilirsiniz: Dünyanın en büyük tarihi kalesi olan Prag Kalesi, 14. yüzyıldan kalma Tyn Kilesesi, 15. yüzyıldan kalma dünyanın en eski Yahudi Mezarlığı, dünyanın en dar sokağı, Gotik mimarinin başarılı örneği Saint Vitus Katedrali, 1410 yılında yapılmış olan şehrin simgesi Astronomik Saat, Prag’da görebileceğiniz yerlerden bazıları.

 

 

 

 

 

 

10 - Strasbourg: Avrupa’nın başkenti olan Strasbourg yeni yıla Notre-Dame Katedrali’nin ihtişamıyla giriyor. Strasbourg’da kurulmuş 300 kadar Noel çadırı; sıcak şarap, geleneksel Alsace eşyaları, yöresel yemek ve hediyelik eşyalar için oldukça uygun. Fransa’nın en uzun tramvay ağına sahip Strasbourg’da şehri turlayabilir, Kleber Meydanına kurulan 20 metrelik çam ağacının nasıl süslendiğini izleyebilirsiniz. Yeni yıl kutlamalarının yapıldığı yerde bulunan Notre-Dame Katedrali’ne 250 merdiven ile çıkabilir, muhteşem Strasbourg manzarasına âşık olabilirsiniz. Ayrıca Bataroma denilen botlarla şehri gezebilirsiniz.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder