Eşsiz Tasarımıyla Kapadokya

Kapadokya gündoğumunda balonlar

Kapadokya 1985 yılında doğal ve kültürel varlık olarak UNESCO Dünya Miras Listesine dahil olan doğasına ve tarihine hayran kalacağınız bir yerdir. Daha ilk gördüğünüzde sizin aklınızı başınızdan alıp dilinizin tutulmasına neden olur. Kilometrekarelerce genişliğinde bir alana yayılmış aklınıza bile getiremeyeceğiniz güzellikte olan bu coğrafya sizleri büyüleyecektir. Karşınızdaki bu manzara sayesinde bir an bu dünyada olduğunuzu unutacak başka bir dünyada olduğunuzu düşüneceksiniz. Nobel ödüllü şair Seferis bölgeyi anlaşılmaz oyuncaklarla dolu bir yayla olarak tanımlamıştır.

Yanardağların yeryüzüne hediyesi olan Kapadokya’nın oluşumu milyonlarca yıl öncesinde, Erciyes ve Hasan Dağı’nın püskürttüğü lavların çevreye yayılarak soğuması ile başlar. Rüzgâr, yağmur ve sellerin etkisiyle aşınarak taştan şapkası olan Peribacaları ortaya çıkmıştır. İnsanlar kolay kazılan tüv yüzeylerini oyarak kendilerine evler, kiliseler ve yer altı şehirleri yaparak tarihi bir müze ortaya çıkarmışlardır. Dört mevsimde de müthiş doğasıyla sizlere iyi ki yaşıyorum dedirtecek bir yerdir. Kapadokya’ya geldiğinizde görmeniz gereken yerler arasında manastırlarla dolu Ihlara Vadisi, Derinkuyu ve Kaymaklı yer altı kentleri, Avcılar’daki kaya mezarları, ünlü şaraplarıyla Ürküp, birçok tarihi kilise, Hacı Bektaşi Veli’nin türbesi peribacalarının toplandığı Zelve Vadisi, güvercin yuvası olarak kullanılan Uçhisar Kalesi, açık hava müzesine dönüşmüş Göreme bunların başlıcalarıdır.

Ayrıca Kızılırmak’ın yatağından elde edilen kırmızı toprak ile yapılan çömleklerle dolu Avanos uda gezmelisiniz. Dilerseniz Avanos da bulunan çömlek atölyelerinde sizde kendi çömleklerinizi yapmayı deneyebilirsiniz. Kapadokya’yı kuş bakışı görmek için balon ile gökyüzünde dolaşarak harika bir görsel şölene şahitlik etmiş olursunuz. Yılın 300 günü balon uçuşu yapılan bu görkemli coğrafyaya gelip de balon turu yapmadan gidemezsiniz. Bu muhteşem doğanın tabiki yemekleri de bir başka lezizdir. Yörenin geleneksel yemekleri arasında tandırda kuru fasulye, testi kebabı, güveçte patatesli köfte, pastırmalı makarna, yufkaya sarılı bıldırcın, kalamarlı ve mürekkepli mantı, firik pilavı, pekmezli kabak tatlısı mutlaka tatmalısınız.

Adı Güzel Atlar Ülkesi anlamına gelen bu bölgeye daha önce neden gelmediğinizi düşünecek ve kendinize çok kızacaksınız. Yeraltı şehirlerini gezmenin, peribacalarının içlerine girmenin, balon ile uçmanın, Kızılırmak kenarında balık ve gözleme yemenin tadını unutmayacak tekrar gelmenin özlemiyle Kapadokya’dan ayrılacağınıza eminiz.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Blog ile ilgili Şehirler

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder