Dubai'de Alışveriş Çılgınlığı

Dubai alışveriş merkezi

Buranın en büyük özelliği alışveriş yaparken hiçbir şekilde vergi ödemiyor oluşunuz. Dünya’nın tüm ürünlerini ve markalarını Dubai’de bulabilirsiniz.

Dubai’de alışveriş yaparken saatlere dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü Gold Souk ve Spice Bazaar gibi açık alan çarşıları sabah 09.00 – 13.00 arası ve 16.00 – 21.00 arası açık. Cuma günleri ise tamamen kapalı, Cumartesi günleri de öğleden sonra açık. Alışveriş merkezleri Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 10:00 arası 22:00, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri ise 10:00 arası 24:00 açık oluyor.

dubai gold souk

 

Flickr: Jimmyweee

Gold Souk

Burada ATM gibi para yükleyip karşılığında altın alabileceğiniz makineler mevcut olduğundan her türlü altın çeşidini satın alabilirsiniz. Tüm dünyada som altın fiyatı aynıdır ancak bu bölgede alışveriş yaparken dikkatli olmalısınız çünkü orijinal olmayan kopya ürünler ile kandırılabilme ihtimaliniz çok yüksek. Ayrıca bölgede bir çok gümüş satan dükkan ve hediyelik eşya satan mağazalar bulunuyor.

Spice Bazaar
Gold Souk’un hemen yanında bulunan bu baharat çarşısında dünyanın farklı bölgelerinden gelen her türlü baharatı bulabilirsiniz. Ayrıca hediye olarak alabileceğiniz çikolata ile kaplanmış, içleri badem gibi kuruyemişlerle doldurulmuş hurmalar da oldukça popüler.

Banyas Square
Elektronik eşya dediğimizde Banyas Square ilk akla gelenlerden. Ancak Dubai’de alışveriş yaparken en dikkat etmeniz gereken yerlerden biri de burası. Orijinal olmayan cep telefonları, fotoğraf makinaları gibi bir çok elektronik cihaz ile karşılaşabilirsiniz. O yüzden buraya gelirken yanınızda mutlaka Dubai’de yaşayan deneyimli biri olmalı.

Mina Bazaar
Burası tam anlamıyla bir kumaş çarşısı. Metresi 3$’dan 100$’a kadar geniş bir yelpazeye sahip. Ayrıca hint elbiseleri, yöresel kıyafetler gibi alışverişlerinizi de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Dubai Mall
Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olma özelliği taşıyan Dubai Mall’da toplamda 1200 mağaza bulunuyor. Bu yüzden hızlı hızlı gezerek boşuna kendinizi yormayın çünkü bu alışveriş merkezini bir günde gezip bitirmeniz mümkün değil. Ancak günleriniz kısıtlıysa dev boyuttaki akvaryumu, olimpik buz pateni pistini ve dünyanın en ünlü markalarının oluşturduğu Fashion Avenue’yu görmeden Dubai Mall’dan ayrılmayın.

Mall Of The Emirates

mall of the emr

Flickr: Rick’s Images

Dubai Mall’dan önce burası Dubai’nin en büyük alışveriş merkeziydi. Dubai Mall kadar büyük olmasa da tüm markaları her bütçeye uygun olarak bulabilirsiniz. Mağaza ve restoranların yanı sıra Mall Of The Emirates’te kapalı bir kayak merkezi de var. Ayrıca alışveriş merkezinin içinde bir de Carrefour bulunmakta. Ancak Türkiye’deki gibi değil. İhtiyaçlarınızın yanı sıra kıyafet, mobilya, beyaz eşya ve elektronik ürünler de satılıyor.

Deira City Center
Bu alışveriş merkezinin içinde Carrefour ve Ikea gibi 240 farklı firmanın dükkanı bulunuyor. 5000 araçlık bir otoparkı da mevcut. Ancak bu alışveriş merkezinin her gün çok kalabalık olduğunu belirtmemizde fayda var. Deira City Center’da ünlü markalardan, tanesi 3$’a satılan hediyelik eşyalara kadar her şeyi bulabilirsiniz.

Wafi Center
Burası Dubai’nin en şık ve kaliteli ürünlerini bulabileceğiniz bir alışveriş merkezi. Dünya’nın en ünlü markaları tek çatı altında toplanmış durumda. Wafi Center dekorasyonu bakımından da oldukça dikkat çekiyor. Binaların çatıları Mısır’daki piramitler örnek olarak yapılmış. Çatılar beton yerine vitraylarla, Mısır resimleriyle süslenmiş durumda. Bu alışveriş merkezinde aklınıza gelen her ürünün altın kaplamalı halini bulabilirsiniz. Buranın diğer bir özelliği ise belli miktarlarla alışveriş yapanlara Lexus marka jeep hediye ediliyor olması. Tabii bu miktarın oldukça yüksek olduğunu hatırlatmamızda fayda var.

Her bütçeye uygun alışveriş imkanı sağlayan Dubai ziyaretiniz için sizi bekliyor. Siz de ucakbileti.com web sitesini ziyaret ederek Dubai uçak bileti alternatiflerini inceleyebilirsiniz.

Flickr: George Shahda

 

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Blog ile ilgili Şehirler

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder