Çini Görmeniz için 10 Neden

Çin, Asya’da bulunmakta olan bir Uzakdoğu ülkesidir. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olması sebebiyle, farklı iklim özelliklerini barındırmaktadır. Genel olarak ise güneyde tropikale doğru giden bir iklim göz önüne gelmekteyken, kuzeyde subarktike doğru ilerleyen iklim özellikleri görülmektedir.
Büyük bir alana yayılmakta olan Çin Halk Cumhuriyeti;
• Pekin
• Hong Kong
• Şanghay
• Guangzhou
• Guilin
• Kowloon
• Sanya
• Wyhan
• Xian
• Yunnan
gibi birbirinden güzel şehirleriyle, sizlerin Çin’e yolculuk yapmanız için eşsiz sebepler barındırmaktadır.

 


1) Yasak Şehir
Çin hanedanlığına ev sahipliği yapmış olan imparatorluk sarayı Pekin’de bulunmaktadır. Giriş kısmında biri dişi biri erkek olmak üzere iki aslan bulunmaktadır. 500 yıl boyunca dış dünyaya kapalı kalması sebebiyle Yasak Şehir ismini almıştır.

 

2) Çin Seddi
Dünya’nın yedi harikasından biri olan Çin Seddi’ni görmek için her yıl binlerce turist, dünyanın dört bir yanından Çin Halk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmektedir. Tarih içerisinde ülke sınırlarını Hunlara karşı korumak için yapılan bu eşsiz savunma duvarı, uzaydan görülebilen tek yapı olarak bilinmektedir. İnsan eliyle yapılmış olan bu duvarı görmek isteyen sizlerin, en güzel kısmını incelemek adına Çin’in başkenti Pekin’e gitmenizi tavsiye ederiz.
Bu eşsiz yapıyı çoğu insan, ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesine eklemektedir.
 

Çine Gitmek İçin 10 Neden

 

3) Detian Şelalesi
Çin- Vietnam sınırında bulunmakta olan bu şelale görüntüsüyle sizleri kendine hayran bırakacaktır. Asya kıtasının en büyük şelalesi olmasının yanı sıra dünyanın da en büyük ikinci büyük şelalesidir. 
Şelalenin genişliği 100 m yüksekliği ise 50 m olarak bilinmektedir. Yılın dört mevsiminde değişik görüntüler yansıtmakta olan Detian Şelalesi, üç basamaktan oluşmaktadır. İlkbahar aylarında, iki yakasında da binlerce hatta on binlerce kızıl kapok çiçeği açan şelale, gümüş bir mendil gibi gözükmektedir. 
Yaz aylarında ise akıntının oldukça kuvvetli olması sebebiyle, gök gürültüsünden daha fazla ses çıkarmaktadır. Sonbahar aylarında oldukça berrak bir dönem yaşamakta olan şelale, kış aylarının gelmesi ile birlikte akıntının azalmasına sahne olmaktadır. 
Detian Şelalesine gelmek istemeniz durumunda, akıntının en yoğun olduğu Temmuz- Eylül aylarını seçmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle eşsiz doğa harikasının keyfini çıkarabilirsiniz

 

Çine Gitmek İçin 10 Neden

 

4) Yangtze Nehri
Uzun ırmak anlamına gelen bu nehir, Asya kıtasının en uzun nehri olarak kabul edilmektedir. Dünyanın ise Nil ve Amazon Nehirlerinden sonra gelen üçüncü en büyük nehridir. Uzunluğu 6370 km olan Yangtze Nehri; Çin’in batısından başlayarak Doğu Çin Denizine kadar akmaktadır. Ortalama su miktarının, saniyede 32 bin m³ olduğu belirtilmektedir.
Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitmek istiyor fakat karar veremiyorsanız, bu nehrin resimlerine bakmak bile yeterli olabilecektir. Zira eşsiz doğal güzelliği, yerinde görülmesi isteğini uyandırmaktadır.
 

Çine Gitmek İçin 10 Neden

 


5) Nanjing Caddesi 
Çin’e gitmek için geçerli sebeplerden bir tanesi de yaklaşık 6 km uzunluğunda bulunan alışveriş caddesinden alışveriş yapabilme ihtimalidir. Şanghay’da bulunmakta olan Nanjing Caddesi; doğuda Bund’da başlamakta ve batıda Jing tapınağında son bulmaktadır. Günümüzde tüm dünyada önde olan markaları bu caddede görmek mümkündür.
Daha önceleri geleneksel kültürlerine göre ürünler sunmakta olan mağazalar, zamanın değişmesi ile birlikte gelişim göstermiştir. Modern alışveriş merkezleri arasından istenilen ürünlerin rahatlıkla bulunabileceği bu caddede aynı zamanda bar, restoran, tiyatro ve sokak müzisyenleri görülmektedir. Bu özellikleri sebebi ile İstanbul İstiklal Caddesi’ne benzetilmektedir.

 

6) Şanghay Hayvanat Bahçesi
Çin’in en büyük hayvanat bahçesidir. 890 bin m²’lik bir alana kurulmuş olan hayvanat bahçesi içerisinde 6000 den fazla hayvan bulunmaktadır. Bunlardan yaklaşık 600 tanesi ise nadir bulunan hayvan türleridir. 
Soyu tükenmekte olan dev pandalar, altın maymun, Mançurya kaplanları, Yangtze timsahları, penguen, su aygırı gibi hayvanlar bu hayvanat bahçesi içerisinde görmek mümkün olacaktır. 
 

Çine Gitmek İçin 10 Neden

Oldukça büyük bir alan olduğundan, hayvanat bahçesi 5 ana sergi alanına ayrılarak kategorileşmiştir. 
Buraya gelecek olanlar için sergi alanları şöyledir; 
- Primatlar
- Otçullar
- Etoburlar
- Kuşlar
- Amfibiler
Bu hayvanat bahçesinde hemen her turistin ilgisini, pandalar ve altın maymunlar çekmektedir. Bu hayvanları görmek için Otçullar bölgesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bambu ağaçları ve yapraklarla beslenmekte olan bu hayvanlar dahil her hayvana, doğal yaşam koşullarının devam ettirilmesi imkanı sağlanmaktadır.

 

7) Tianmen Dağ Yolu
Çin’in Zhangiajie şehri üzerinde, Tianmen dağı uzanmaktadır. Bu dağ Cennet Kapısı Dağı olarak bilinmektedir. Buraya ulaşmak amacında olanların 11 m’lik bir tırmanış yapmaları gerekmektedir. 
Buraya gelmek istemeniz durumunda, eğer tırmanmak size göre değilse dünyanın en uzun teleferiğini kullanmanız gerekmektedir. 7455 m mesafeyi 1279 m yükseklikten geçen teleferiğe katlanabilmek yeterli olmayacaktır. Teleferikten indikten sonra da merdiven çıkmanız gerekecektir. 
1432 m rakımda olan dağ yolu 60 m uzunluğundadır. En çok ilgi çeken yanı ise cam tabanlı patikasıdır. Eşsiz bir manzara imkanı sunan cam köprü bazılarının korkulu anlar geçirmelerine neden olabilmektedir.
Doğanın bizlere sunduğu bu eşsiz güzelliği, ayaklarınızın altında kırılmaz camdan ilerleyerek tatmak için Çin’e gelmek başlı başına yeterli bir sebep olacaktır.
 

Çine Gitmek İçin 10 Neden


8) Zhangye
Çin’in bir diğer doğa harikasıdır. Gansu eyaletinde Zhangye şehrine bağlı olan Nantaizi köyünün yakınlarında bulunan geniş alan, eşsizliği ile Dünya Mirasları listesine girmiştir. Arazi şeklinin yapısına Danxia adı verilmektedir. Ayrıca bölgenin petrografik jeomorfoloji sınıfında yer alması nedeniyle, milyon yıllık kum ve kumtaşlarından oluşmasına şahit olunmaktadır. Renk çeşitlerinin canlılığı görenlerin, bu doğa harikasına hayran kalmaları oldukça doğaldır. 
Özellikle kimi bölgelerde yatay devam eden kum ve kumtaşlarının görüntüsünde önce kırmızı, altında sarı ve hemen onun altında mavi ile yeşil kumtaşlarının bulunması; bir tablo ile karşılaştığınızı düşünmenize neden olabilecektir.
Böyle eşsiz bir doğa harikasını, yakından görmek ve orada nefes alabilmek isteyenlerin Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitmek için daha fazla beklememeleri tavsiye edilir.
 

Çine Gitmek İçin 10 Neden


9) Kırmızı Sahil ( Panjin Red Beach ) 
Kırmızı sahil; Çin’in Parjin şehrinin 30 km güney batısında bulunmakta olan, Liaohe Nehri Deltasında bulunmaktadır. Tuzlu ve alkali topraklarda yayılan deniz otu türünün görünümünden dolayı, kırmızı rengindedir.
İlkbahar aylarında büyümeye başlayan bu otlar, yaz boyunca yeşil rengindedir. Sonbaharda ise kırmızı- alevli renge dönmektedir. 
Burası bir doğa rezervi olduğundan, sadece küçük bir bölümü hariç diğer yerleri halka kapalıdır.
 

Çine Gitmek İçin 10 Neden


10) Şanghay Okyanus Akvaryumu
Dünyanın en büyük akvaryumlarından biridir. Piramit şeklinde tasarlanmış iki binadan oluşmakta ve 20.500 m²’lik bir alanda bulunmaktadır. İçerisinde restoran, sergi alanları, hediyelik eşya dükkanları da bulunmaktadır.
Ana bina tamamen sergilere ayrılmıştır. Burada Güney Afrika, Avustralya gibi soğuk su bölgeleri ve derin okyanus dipleri canlıları sergilenmektedir.
Ayrıca dünyada nesli tükenmek üzere olan deniz canlılarını bu sergide görmek mümkün olacaktır. 
Buraya gitmeye karar vermeniz halinde biletinizi almanızın ardından, alt katlara doğru bir gezi planı yapmanız en doğrusu olacaktır. İlk katta sergi alanları, ikinci katta soğuk su bölgesi deniz canlıları yer almaktadır. Üçüncü katta ise akvaryum alanının en can alıcı bölgesi olan, derin okyanus akvaryumu yer almaktadır.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder