Bayramı Evde Geçireceklere Özel Nostaljik Tavsiyeler

Nerede o eski bayramlar

Biz büyüyoruz ve değişiyor dünya. Bayramlar da eskisi gibi olmuyor tabii artık. Önceden bir görev gibi sorumluluk sahibi şekilde geçirdiğimiz bayramların yerini şimdilerde tatiller ya da yoğun çalışma hayatları aldı. Yine de hala daha ben o eski bayramları yaşamak istiyorum diyorsanız işte size nostaljiyi sonuna kadar yaşatacak tavsiyeler.

 

 

1. Bugün bayram erken, kalkın çocuklar.

Barış Manço'nun da dediği üzere bayram geldi mi erken kalkılır. Hem hemencecik en güzel giysiler giyilir. Taze kır çiçeklerine de kadar işi uzatmanıza gerek yok tabii ama öyle "Öğlen kalkarım, bir bayram tatilimiz var şunun şurasında." demek de yok.

 

 

2. Hadi yine iyisiniz; alışverişe çıkın, yeni kıyafetler alın.

Bayram küçüklüğümüzden beri en yeni kıyafetlerin giyildiği zamanlardı. Tabii o zamanlar, zaten yeni ve güzel kıyafetler sadece bayramlarda alınırdı ama olsun, o ritüeli yeniden canlandırmak için alışveriş yapabilirsiniz. Kırmızı rugan ayakkabı bile neden olmasın ki? Ha bir de satın alınan ayakkabıyla o gece uyursanız, tam olur.

 

 

3. Kapı kapı dolaşıp şeker toplama ritüelinin şeker tedarikçisi siz olun bu kez.

Çocukluğumuzda bizler kapıları gezip şeker ve çikolata toplardık, ancak yaş itibariyle artık kapının diğer tarafındayız. O zaman en güzel çikolata ve şekerleri ayarlayın, kocaman kase ile zilin çalmasını bekleyin.

 

 

4. Bayramda evde oturmak olmaz, öpülecek eller sizi bekliyor.

Bayramın tüm eğlencesi, neşesi ve keyfi el öpmekte. Yaşlıların bundan gerçekten hoşlandığını biliyoruz. Bu durumda onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Bir de nihayetinde o öpücüğün sonunda lezzetli bir baklava oluyor.

 

 

5. Misafirler için kahve-likör-badem şekeri üçlüsünü hazırlayın.
Bayram Kahvesi
Eskiden kahve içmek de çok büyük bir hareketti. Uzun uzadıya sunum yapılır, şöyle aheste aheste tadı çıkarılarak keyifle içilirdi. Bu bayram bunu da yeniden canlandırmak çok güzel olmaz mı?

 

 

6. Uzaktaki sevdiklerinizin bayramını kutlamak için kartpostal atın.

Bayramın en nostaljik olayı belki de kartpostal. Hatta şimdi bile eski kartpostallara bakılıp, hüzünlenilir. Bu güzel ve duygusal haberleşme yöntemini de yeniden canlandırmaya ne dersiniz?

 

7. Yaprak sarması yediğimiz tek kahvaltıyı; yani bayram sabahı kahvaltısını da etmeyi unutmayın.
Nostaljik bayramlar
Ailenizle edilecek mükellef bayram sabahı kahvaltısının yerini gerçekten başka hiçbir şey tutmuyor.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder