Bayramda Tatilin Tadına Varacağınız 11 Alışveriş Noktası

Bayram Alışverişi

Bayramda tatilde olmak kadar alışveriş yapmak da şahane. Yani kimse özellikle ilk kez gittiği bir yerden, bir şeyler satın almadan dönemez. Bu yüzden özellikle gideceğimiz şehirlerdeki en güzel alışveriş yerlerini de detaylı olarak inceler, neler alacağımıza daha uçak biletini satın almadan karar veririz. İşte sizin için, bayram tatilinizde alışverişinizi en eğlenceli şekilde yapabileceğiniz yerleri derledik.

 


1. Siam Paragon, Bangkok

Siam Paragon
Siam Paragon, Bangkok'ta yer alan Asya'nın en büyük 9. alışveriş merkezi. İçinde devasa sinema salonları, opera salonu, bowling salonu, karaoke salonları, 5 yıldızlı otel, sanat galerisi ve Siam Ocean World Akvaryumu'nu barındıran alışveriş merkezi, 2005 yılında açıldı. Yüzlerce mağazanın yanı sıra birçok restoran ve lokanta da burada yer alıyor. Siam Paragon, tam 8000 metrekarelik bir alanı kaplıyor.
Adres: 1 991/1 Rama I Rd, Bangkok 10330, Tayland
Telefon: +66 2 690 1000

 


2. Mall of America, Minnesota

Mall Of America
1992 yılında hizmete açılan Mall of America tam 390.000 metrekarelik devasa alanıyla Amerika'nın en büyük 3. alışveriş merkezi. Yılda 40 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan mekanda alışveriş mekanlarının yanı sıra, sinema salonları, Nickelodeon Universe Tema Parkı, devasa akvaryumlar ve uçuş simülatörleri barındırıyor. Ayrıca bünyesinde yer alan düğün salonunda da şimdiye kadar 5000'in üzerinde çift hayatlarını birleştirdi. Kendilerine de buradan mutluluklar diliyoruz.
Adres: 60 E Broadway, Bloomington, MN 55425, ABD
Telefon: +1 952-883-8800

 

 

3. Mall of Emirates, Dubai

Mall Of Emirates
On dört sinema salonu, oyun alanları ve mağazaların yanı sıra özellikle Ski Dubai adı verilen Ortadoğu'nun ilk kapalı kayak pistine ev sahipliği yapan Mall of Emirates'te ayrıca Sihirli Gezegen isminde bir tema parkı yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilk 4 boyutlu sahnesi olarak kabul edilen bu parkta ayrıca Robocoaster adı verilen değişik bir rollercoaster da bulunuyor. Eğlence ve alışveriş bir arada yani.
Adres: Al Barsha 1 - Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri
Telefon: +971 4 409 9000

 


4. The Dubai Mall, Dubai

The Dubai Mall
The Dubai Mall, kapladığı alan açısından dünyanın en büyük alışveriş merkezi. 2008'de açılan alışveriş merkezinde 1200 mağaza bulunuyor. Aynı zamanda 250 yataklı lüks bir oteli de içinde barındıran alışveriş merkezinde dünyanın en büyük akvaryumlarından biri de var.
Adres: Cen tre Near - Financial Centre Road - Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri
Telefon: +971 800 382246255

 


5. GUM, Rusya

The Gum
Alışveriş yaparken tarihe de doymak için en harika yer kesinlikle Rusya'daki GUM alışveriş merkezi. Burası tam 120 yıllık bir alışveriş merkezi. Zaten dillere destan mimarisini de bu tarihe borçlu. İçerisinde yaklaşık 1200 mağaza bulunuyor. Yani alışveriş seven biri için cennete düşmek gibi bir şey bu. GUM, Moskova, Kızıl Meydan'da bulunuyor. Dünyaca ünlü markaların mağazalarını burada bulmak mümkün.
Adres: Red Square, 3, Moscow, Rusya, 101000
Telefon: +7 495 788-43-43

 


6. Champs Elysees, Fransa

Champs Elysees
Paris'in ünlü caddesi Champs Elysees, hem şehrin en uzun caddesi hem de en popüleri. Aynı zamanda da alışveriş için ideal noktalardan bir tanesi. Ancak burada ağırlıklı olarak lüks markaların bulunduğunu hatırlatalım. Alışveriş yapmasanız bile vitrinleri gezmek de çok eğlenceli olur.

 


7. Strøget, Danimarka

Stroget
Kopenhag'da bulunan bu alışveriş bölgesi aynı zamanda tüm Avrupa'nın da en çok sevdiği alışveriş noktası. İçerisinde hediyelik eşya dükkanlarından dünyaca ünlü markaların mağazalarına kadar hemen hemen her şeyi bulmak mümkün. Üstelik her bütçeye uygun bir alışveriş noktası olduğunu da söyleyelim.

 


8. Beijing Lu, Çin

Beijing Lu
Alışveriş denilince ilk akla gelen yerlerden bir tanesi de Çin. Eğer yolunuz Çin'e düşecekse Guangzhou'daki Beijing Lu alışveriş adına hemen hemen her ürünün satıldığı uzun bir yol. Üstelik burası gece boyunca da açık. Hatta burada hem her şey çok ucuz hem de inanılmaz pazarlık yapma imkanınız var. 

 


9. Bond Caddesi, İngiltere

Bond Street
Londra'da bulunan Bond Caddesi, moda tutkunlarının İngiltere'deki bir numaralı alışveriş noktası. Hatta burası 1700'lerden beri popüler bir alışveriş caddesi. Caddede, mücevherden aksesuara, kıyafetten ayakkabıya pek çok tasarım ürünü bulmanız mümkün. Haliyle fiyatlar da biraz yüksek.

 


10. Via Montenapoleone, İtalya

Via Montenapoleone
Alışveriş demişken Milano'dan bahsetmemek olmaz. Çünkü bildiğiniz üzere zat-ı şahaneleri modanın baş şehri oluyor. Milano'daki Via Montenapoleone de şehirde en iyi alışveriş yapılacak yerlerden bir tanesi. Burada dünyaca ünlü markaların en iyi vitrinleri var. Kesinlikle lüksün ve modanın en iyi örnekleri burada toplanmış durumda. Maalesef pahalı olduğunu da söylemek gerekir ancak anlamışsınızdır zaten.

 


11. Zlote Tarasy Mall, Varşova

Zlote Tarasy Mall
Polonya’nın en büyük alışveriş merkezi olan Zlote Tarasy Mall, dalga şeklinde görünen pencereleriyle dikkat çekiyor. Çatısını 4800 üçgen cam bölmenin oluşturduğu değişik mimarisiyle de dikkat çeken mekanda yüzlerce mağaza alışveriş için sizleri bekliyor. Ayrıca alışveriş merkezinin konumu sayesinde terasından Varşova manzarasını da izleyebilirsiniz.

Adres: Złota 59, 00-120 Warszawa, Polonya
Telefon: +48 22 222 22 00

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder