Balayı Tatilinizi Fırsata Çevirmenin Yolları

Balayı Tatili

Balayı tatili yeni evlenen çiftler için en önemli dönemdir. Çünkü birlikteliklerini evlilikle taçlandırdıktan sonra belki de hayatlarındaki en güzel zamanları yaşayacakları balayında, her şey onlar için özel ve kusursuz yapılmaya çalışılır. Çiftlerin düğünden itibaren gelen mutlulukları balayı tatilinde de devam eder. Özellikle uzun yıllardır evli olan çiftlerin en unutulmaz hatıraları arasında balayı tatilleri yer alır. Ancak balayı tatilini de fırsata çevirmenin yolları vardır. Özellikle seçilecek yer, alışveriş imkanları, uygun fiyatlar, dinlendirici ve keyifli bir tesis sizin için en kıymetli dönem olan balayını müthiş bir fırsat haline çevirecek. Listemizde balayı tatilinizi fırsata çevirecek yolları sizin için derledik.

 

1. Daha önce hiç gitmediğiniz ve hep merak ettiğiniz bir lokasyon seçin.

Balayı tatili romantik anlar yaşamanın yanı sıra yoğun çalışan çiftler için harika bir tatil fırsatı da oluyor. Çünkü günlük hayattaki işleri düzene sokmak ya da iş yerinden uzun süreli izin almak her zaman mümkün olamayabilir. Ancak düğün ertesi planlanan balayı tatilleri herkes için genel bir tatil dönemidir. Bu nedenle yıllardır gitmenin hayalini kurduğunuz noktaları balayı tatili için tercih etmenizde fayda var. Klasik olarak, her yaz kısa süreliğine seyahat ettiğiniz yerlerdense uzun zamandır merak ettiğiniz ve belki de bir daha gitmeye vakit ya da imkan bulamayacağız o özel yere gitmek sizin için harika bir deneyim olacaktır. Üstelik bunu yapmak, hem balayı tatilinizden çok daha fazla keyif almanızı hem de balayını asla unutulamayacak bir anıya dönüştürmenizi sağlayacaktır. Ayrıca ilk kez gittiğiniz bir şehirde çok daha romantik anlar yaşayabilirsiniz. Özellikle yeni bir hayata adım atılan dönemde, yeni yerler görmek de çok keyifli bir şey. Kim bilir, belki de şanslı bile gelir.

 


2. Seçeceğiniz tesisin her sene gittiğiniz konaklama tarzından farklı olmasına dikkat edin.

Elbette bu yapacağınız tatil, evli olarak eşiniz ile ilk kez yapacağınız bir tatil olacağı için mutlaka farklı olacaktır ancak sürekli gittiğiniz benzer tarzda bir tesise giderseniz bu özel balayı tatilini sıkıcı bir hale sokabilirsiniz. Bu nedenle eğer sürekli camping tarzı, pansiyon tarzı ya da bungalow evler tarzı tesislere gidiyorsanız bu kez içerisinde her türlü imkanın bulunduğu bir kompleksi tercih ederek bu özel balayı tatilini daha da özel kılabilirsiniz. Aynı şekilde sürekli pek çok imkanın olduğu kompleksleri tercih ediyorsanız da tam tersi olarak daha önce hiç deneyimlemediğiniz bir konaklama tarzını tercih ederek, romantik anların yanına bir de ilginç tatil deneyimi ilave edebilirsiniz.

 


3. Uçak bileti alırken en ucuz bileti almak için iyi araştırma yapın.

Eğer balayı tatili yapacağınız yeri uçak ile seyahat edeceğiniz bir yer olarak belirlediyseniz uçak bileti alırken en uygun fiyatlısını tercih etmeye özen gösterin. Çünkü her uçak biletinin bir ucuz hali daha bulunabilir daima. Özellikle evlilik dönemleri çiftlere; düğün masrafları, ev masrafları ve gelinlik/damatlık masrafları nedeniyle oldukça yüksek bir ödeme çıkartıyor. Bu durumda balayı tatiliniz için en azından uçak biletine çok yüksek rakamlar ödememelisiniz. Ucuz uçak bileti bulmak için, özellikle otel rezervasyonundan önce uçak biletinizi almaya bakın. Çünkü tek bir tarihe değil de esnek tarihlere göre uçak bileti araması yaptığınızda çok daha uygun fiyatlı biletlere rastlayabilirsiniz. Ayrıca uçak bileti alırken direkt olarak tek bir havayolunun biletlerini incelemeyin. İstediğiniz destinasyona uçan, başka pek çok havayolu firması daha bulunur. Bunlar içerisinde size en uygun fiyatlı gelecek bir tanesi mutlaka vardır. Özellikle bu tip aramalar yapmak için belirli internet sitelerini kullanabilirsiniz. Esnek tarih alternatifleri ile birlikte dilediğiniz noktaya uçan her havayolunun bilet fiyatlarını önünüze sereceklerdir. Bir de kesinlikle biletinizi erken almaya bakın. Çünkü uçacağınız dönemde eğer çok fazla yoğunluk olursa, bilet fiyatları da otomatik olarak artacaktır. Bu sayede bilete vereceğiniz standart fiyatın çok daha altında bir bilet alarak, önemli bir kar ve fırsat elde etmiş olacaksınız. O kârı ister balayı tatilinizde isterseniz de yeni eviniz için harcayabilirsiniz.

 


4. Balayı için gideceğiniz yerin alışveriş açısından uygun fiyatlı bir bölge olmasına dikkat edin.

Balayı dönemi artık yepyeni ve bambaşka bir ev hayatının başlaması anlamına da gelir. Bu nedenle yeni evinizin sürekli yeni ihtiyaçları da olacaktır. Özellikle yeni evinizin tüm ihtiyaçlarını düğün öncesinde karşılamadıysanız balayı tatili sizin için harika bir fırsat olabilir. Gittiğiniz lokasyonu, alışveriş yapma konusunda da uygun fiyatlı bir yer olarak seçerseniz, evinizin hem günlük ihtiyaçlarına yönelik hem de dekoratif ihtiyaçlarına yönelik pek çok eşya satın alabilirsiniz. Hatta bazı çiftler yemek takımlarını bile balayı tatili için gittikleri ucuz yerlerden satın alabiliyorlar. Tabii bunun için uçağa ekstra bagaj bedeli ödemeniz gerekebilir ancak çok yüksek bir rakam olmayacaktır. Bunun haricinde gideceğiniz yerlerden, mini elektronik eşyalar, mutfak robotları, dekoratif süsler ve ev tekstili ürünleri de satın alabilirsiniz. Bunlar da yeni eviniz için harika bir katkı olacaktır. Hem de evin içinde o güzel ürünleri kullanırken her daim balayı tatilinizi hatırlama şansınız olacak. Bu sayede balayı tatiliniz gerçekten de unutulmaz olabilir.

 

5. Balayı tatilini size sunulan fiyatlardan çok daha uygun bir fiyata satın alabileceğinizi unutmayın.

Özellikle çiftler balayı tatilleri için fazla uğraşmamak adına direkt olarak bir acentayla anlaşıp, tatili onlardan satın alıyorlar. Ancak standart bir tatil yerine bu seyahat bir balayı tatili olunca normal olarak fiyatlar bir anda yukarılara çıkıyor. Oysa bu tip durumlarda acentaların çok büyük bir zahmete girmediklerini hatırlayın. Acentaların sizin için sağladıkları olanakları, siz de basit bir kaç yöntem ile kolayca organize edebilir ve tatilinizi çok daha uygun fiyatlara getirebilirsiniz. Örneğin, otel rezervasyonu için yapmanız gereken en önemli şey rezervasyonunuzu erken bir tarihte yapmak. Hem erken dönemde rezervasyon yaparsanız idealinizdeki oteli çok daha uygun fiyatlara bulma şansınız hem de konaklama bütçeniz için ayarladığınız paraya beklentinizin çok daha üstünde bir otelde konaklama imkanınız olacaktır. Bunun haricinde havaalanından otelinize ulaşım sağlanması açısından da pek çok alternatif yöntemine kendiniz de ulaşabilirsiniz. Bu konuda en büyük yardımcı otel olabileceği gibi, havaalanı ya da tren istasyonundan şehrin hemen hemen her yerine giden şehir içi ulaşım araçlarıyla rahat bir şekilde ulaşımınızı tamamlayabilirsiniz. Şehir içerisinde turistik gezi konusunda da yine şehirlerin belirli noktalarında bulunan turizm masalarından istediğiniz gibi bir turu çok daha uygun fiyatlara satın alma şansınız daima vardır.

 


6. Kendinize ve sevdiğiniz kişiye ayırdığınız bu dönemi bol bol dinlenerek geçirin.

Özellikle çalışan çiftler, hem iş stresi hem de düğün ve yeni ev stresi ile fazlaca yorgun düşerler. Balayı tatilini de fazlaca hareketli geçiren çiftlerin evlerine ve işlerine döndüklerine yeniden o yoğun ve stresli tempoya başlamaları fazlasıyla yıpratıcı olur. Bu nedenle balayı tatili yapacağınız yerde bol bol dinlenebileceğiniz olanaklar arayın. Belki de bu büyük yorgunluğu atabileceğiniz bir başka seyahat imkanı bulamayacaksınız.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder