Baharda Yurt Dışına Tatile Gidilecek En Yakın Yerler

Bahar Ayları

Aslında dünyada her şehrin, her bölgenin gezilebilecek bazı dönemleri oluyor. Örneğin muhteşem bir denizi ve eşsiz plajları olan bir şehre, kışın soğuğunda gitmek hiç de doğru bir tercih olmayacaktır. Bu yüzden hangi mevsimde nerede olmanız gerektiğini iyi bir şekilde araştırmanızda fayda var.
Özellikle insanların seyahat etmekten en çok hoşlandıkları dönemlerden bir tanesi de kesinlikle bahar ayları. Doğanın yeniden uyandığı, hemen her canlıya mutluluk ve sevinç aşılanan bu mevsimde yurtdışına çıkmak da güzel bir alternatif olabilir. Özellikle havaların bunaltıcı sıcaklardan uzak olduğu bu dönemde, yurtdışının bazı bölgeleri bahar için ideal yerlerden oluyor. Aslında henüz yaz gelmediği için ve turizm yoğunlaşmadığı için bahar aylarında seyahat etmek çok daha keyifli oluyor. Bunu konakladığınız otelde, sabahın erken saatlerinde havuza ya da denize ilk kez girmişsiniz gibi düşünebilirsiniz. En güzel halini kimseler yokken siz yaşıyorsunuz. Özellikle havaların ne sıcak ne de soğuk olduğu dönemde gideceğiniz şehirde her şeyi en layıkıyla yapabilirsiniz.

 


Barselona-İspanya
Barcelona
Ülkemize oldukça yakın sayılabilecek bir yerde bulunan Barcelona bahar ayında gidilmesi en güzel olan yerlerden. Barselona'nın muhteşem bir atmosferi olduğunu, birbirinden keyifli ve orjinal sokakları bulunduğunu, görülmeye değer eşsiz tarihi eserlere ve yapılara ev sahipliği yaptığını herkes biliyor. Ancak şehir, özellikle sık sık tercih edildiği gibi yaz aylarında gidildiğinde hava sıcaklığından dolayı biraz bunaltıcı olabilir. Bu nedenle eğer Barselona'ya gitmek isterseniz en ideal hava sıcaklığının olduğu bahar aylarını tercih etmenizde yarar var.

 

Tiflis - Gürcistan

Tiflis
Hemen yakınlarımızda olan ve kesinlikle bahar aylarında efsane bir güzelliğe sahip olan şehir ise Tiflis. Üstelik oldukça kısa sürede gidebildiğimiz bu ülke bizden hem vize istemiyor hem de çok ucuz bir şehir. Daha ne olsun? Bahar geldiğinde kendinizi Tiflis'e atmamak için hiçbir sebep olamaz. Tiflis, eğlenceli ve şaşırtıcı derecede ucuz gece hayatı, muhteşem bir tarihe ev sahipliği yapan sokakları ve dinlendirici bir tatil yaşamak isteyenler için ideal ortamı ile harika bir bahar rotası olabilir. Ayrıca zaten yemyeşil olan bu ülke, bahar aylarında güzelliğine daha da güzellik katıyor.

 

Beyrut-Lübnan
Beyrut
Vizesiz gidebileceğiniz ve bahar aylarında gerçekten de muhteşem görünen bir diğer ülke ise Beyrut. Her daim insanların aklında masalsı bir görüntüyle var olan Beyrut, bir dönem doğunun Paris'i olarak görülürken, 90'lı yıllarda yaşayan kaos ile oldukça karışmış ancak bugünlerde kendini tekrar toparlıyor diyebiliriz. Akdeniz sahilinde keyifli vakit geçirmek için muhteşem bir alternatif olan Beyrut, baharın yeni yeni geldiği dönemde yeniden uyanan doğasıyla gerçekten de sizi çok etkileyecek. Beyrut'a gittiğinizde mutlaka; Hamra Caddesi, Mohammed Al-Amin Camii, Yıldız Meydanı, Beirut Souks, Zaitunay Bay ve Pigeon Rocks'ı görmenizi öneriyoruz.

 

Amsterdam-Hollanda
Amsterdam
Yalnızca 3 saatlik bir uzaklıkta bulunan Amsterdam da bahar aylarında gidilmesi şiddetle tavsiye edilen şehirlerden bir tanesi. Çünkü Amsterdam da yaz aylarında turist akınına uğrayan bir şehir. Araç trafiğinden ziyade insan trafiğinden sıkılmanız mümkün olabilir. Ancak bahar geldiğinde şehir yeni yeni çiçek açmaya, uyanmaya ve kendini güzelleştirmeye başlıyor ve henüz o kadar da turist olmuyor şehirde. Bu nedenle keyifli bir tatil için gidilebilecek güzel yerlerden olduğunu söyleyebiliriz Amsterdam'ın. Hatta Kraliçe günü olarak bilinen kutlamalar da genellikle bahar aylarında yapılıyor. Özellikle o dönemde şehri mutlaka görmelisiniz. Tüm şehrin bir festival ortamını yaşadığı bu yerde, bahar ayları keyifli vakit geçirmek için ideal dönemler. Ancak Kraliçe/Kral Günü'nün her sene hangi tarihe denk geleceğini kontrol etmenizde fayda var. Bunun dışında cıvıl cıvıl bir hal olmuş olan bahar aylarında, şehrin yemyeşil parklarında dinlenmek kadar keyifli bir şey daha olamaz.

 

Kahire - Mısır
Kahire
Mısır eşsiz piramitleri ile tüm dünyanın hayran olduğu ülkelerden bir tanesi. Elbette güzel şehri Kahire de öyle. Ancak çöl ikliminin görüldüğü Kahire'de yaz ayları şehri gezmeye gelen turistler için fazlasıyla bunaltıcı olabiliyor. Bu yüzden muhteşem bir tatil için bahar aylarında Kahire'ye gitmek harika bir alternatif olabilir. Hatta şehirdeki muhteşem Nil Nehri kenarında keyifli bir akşam geçirmek bu tatili eşsiz kılacak aktivitelerden olacaktır. Ancak Mısır'a gitmek için maalesef ki vize almanız gerekiyor. Yine de uçak biletlerinin çok pahalı olduğunu söyleyemeyiz. Günlük hayat için de ortalama bir rakamın cebinizde olması yeterli gelecektir.

 


Üsküp - Makedonya
Üsküp
Hem ülkemize çok yakın bir konumda olan hem de özellikle bahar aylarında muhteşem bir atmosfere bürünen Üsküp de bahar rotası için ideal yerlerden. Özellikle şehrin muhteşem doğal güzellikleri ile eşsiz insanının yanı sıra tarihi yapılarını da görmek için bu şehre gidilebilecek en güzel zaman bahar. Şehre gittiğinizde, Vardar Nehri üzerindeki Taşköprü'yü, ülkenin bağımsızlığını simgeleyen Zafer Takı'nı, Üsküp manzarası için ideal bir yer olan Üsküp Kalesi'ni, şehrin kalbi olan ve her daim kalabalık olan Şehir Parkı'nı mutlaka görmeniz gerekir. Şehirde gece hayatı ve alışveriş ortamı da oldukça hareketli diyebiliriz. Özellikle bahar aylarında şehirde pek çok festival ve kutlama da gerçekleştiriliyor. Bunlara katılmak da harika bir deneyim olabilir.

 


Yunan Adaları - Yunanistan
Yunan Adaları
Yunanistan özellikle yaz aylarında biraz kurak bir yapıya bürünür. Ancak bahar aylarında mis gibi çiçeklerle ve otlarla kaplı olan ülke, güzel bir seyahat için ideal bir yer olur. Özellikle Girit'te muhteşem vadilerde yeşilin her tonunu inceleme fırsatını bulabilirsiniz. Aynı zamanda bu dönemde Girit'te yemyeşil çimlerle ve rengarenk çiçeklerle dolu olan yamaçlarda dolaşmak, muhteşem nehirlerinde rafting yapmak kesinlikle harika bir deneyim olacaktır. Bunun yanı sıra tüm ülke bahar aylarında nehir kenarında yürüyüş yapmak için de ideal. Ayrıca eğer at biniciliği, kano ve rafting gibi sporlardan hoşlanıyorsanız da adrenalini bu dönemde tüm ülkede keyifli bir şekilde yaşayabilirsiniz. Özellikle bahar aylarında ülkede yaşayan insanlar ve ülkeye gelen turistler açık hava sporlarını sık sık tercih ederler. Üstelik ülkemize çok yakın olan Yunanistan'a ister deniz yolu ile, ister hava yolu ile isterseniz de kara yolu ile kısa bir sürede gitmeniz mümkün. Özellikle aracınız yoksa İstanbul'dan kalkan otobüsler ile Yunanistan'a giriş yapabiliyorsunuz. Hatta ülkede bahar aylarına girildiğinde oldukça keyifli kutlamalar da yapılıyor. Üstelik bu dönemde şehir, yaz aylarında olduğu gibi aşırı sıcak ve kurak da değil. Güzel bir şekilde gezmek ve keyifli bir tatil yaşamak için ideal olduğunu söyleyebiliriz.

 


Kyoto-Japonya
Kyoto
Dünyanın en güzel şehri olan Japonya'nın Kyoto şehri, mis gibi çiçeklerle dolu bir cennet adeta. Bahar aylarında da eşsiz bir yere dönüşüyor. Özellikle Sakura adı verilen kiraz çiçeklerinin yeşerdiği dönemde buraya giderseniz kendinizi çok ama çok şanslı hissedebilirsiniz. Etkileyici sokakları, büyüleyici dini tapınakları ve birbirinden lezzetli yemekleri ile Kyoto, kesinlikle bahar ayı rotası için ideal bir yer. Ancak çok yakın bir yerde olmasa da, yine de bu listede yer alması gerektiğini düşündük. Eğer biletinizi önceden satın alırsanız oldukça uygun fiyatlara da seyahat edebilirsiniz. Şehirde günlük 50 Dolar'a keyifli bir şekilde vakit geçirmek mümkün.
 

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder