Avrupa'nın En İyi Sahilleri

Avrupa genel anlamda kültürel gezi amaçlı gezilen yerler olarak bilinse de aslında bu güzel kıtada oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz ve benzersiz güzellikteki denize girebileceğiniz pek çok sahil de bulunuyor. Hani eğer Avrupa'ya kültür turizmi için gidecek olursanız (ve tabii ki alışveriş için) sakın bu güzel sahillerde vakit geçirmeyi ihmal etmeyin.

 

1.Plage de Notre Dame - Fransa
Avrupa Sahilleri
Kültürü, mimarisi ve şaraplarıyla meşhur Fransa aslında plajlarıyla da çok ünlü. Fransa'da plaj deyince aslında akla ilk olarak Cannes plajları gelse de Akdeniz'de bulunan Porquerolles Adası da küçük ama çok güzel plajların olduğu yerlerden. Hatta Avrupa'nın en özel plajları arasında gösteriliyor Plage de Notre Dame. Muhteşem yeşillikler arasında ve bembeyaz kumlarda Akdeniz'e girme keyfi bir başka olmalı.

 


2. Magaluf - İspanya
Avrupa Sahilleri
Avrupa'da plaj deyince akla Mayorka Adası'nın gelmemesi imkansız. Üstelik adada bulunan Magaluf Plajı muhteşem partileri ile de çok ünlü. Hatta en iyi DJ'lerin de burada çıktığını söyleyebiliriz. Çılgın bir plaj arıyorsanız, artık aramanıza gerek kalmadı. Magaluf, size eğlencenin en çılgınını, denizi en güzelini ve plajın en temizini vaat ediyor.

 


3. Kırmızı Plaj - Santorini - Yunanistan
Avrupa Sahilleri
Ünü tüm dünyaya yayılmış olan Yunanistan'ın güzel adası Santorini, dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak gösteriliyor. Ancak burayı bu kadar güzel yapan şeylerden bir tanesi de kırmızı kumlarıyla ünlü Kırmızı Plaj. Gerçekten görülmeye değer ilginç bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Tabii Santorini'de plajlar bu kadarla sınırlı değil. Bunun dışında Kamari, Perisaa ve Perivolos da çok ilgi gören plajlar arasında.

 


4. Kuzey Plajı - Sinemorets - Bulgaristan
Avrupa Sahilleri
Kapı komşumuz olan Bulgaristan, kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle gerçekten de çok güzel bir ülke. Üstelik de burada tatil yapmak gerçekten çok ucuz. Ayrıca Bulgaristan'ın birbirinden güzel plajlarını da atlamamak gerek. Bir tatilinizde güneye inmek yerine kuzeye gittiğiniz zaman neden bahsettiğimizi çok iyi anlayacaksınız. O gün geldiğinde Sinemorets'te bol bol vakit geçirmeyi ihmal etmeyin.

 


5. Praia del Fuoco - İtalya
Avrupa Sahilleri
Eğer güzel bir sahil ararken olmazsa olmazlarınız arasında romantizm de varsa sizi İtalya'daki Praia del Fuoco'ya alalım. Burası çizmenin en ucunda bulunan Güney Calabria'daki Capo Vaticano'da bulunuyor. Romantizm dedik ama bu muhteşem duyguyu yaşamak için buraya ya botla denizden gitmeniz ya da dağı tırmanmanız gerekiyor. Romantizme ulaşmak her zaman kolay olmayabilir.

 


6. Luskentyre Plajı
Avrupa Sahilleri
Eğer sıradışı bir plaj düşünüyorsanız kesinlikle İskoçya'daki Luskentyre Plajı'nı görmelisiniz. Burası Outer Hebrides Adaları'nda bulunuyor. Aslında adanın tüm sahilleri enfes. Kumlar bembeyaz, deniz pırıl pırıl. Ancak bazen ciddi anlamda soğuk olabiliyor. Bu yüzden doğru tarihlerde gitmenizde fayda var. Üstelik kite sörfü seviyorsanız da başka yer düşünmeyin deriz.

 


7. Ramla Bay Plajı - Malta
Avrupa Sahilleri
Küçük ama bir o kadar da sevimli ülke Malta'nın bir adası olan Gozo'daki Ramla Bay Plajı muhteşem turuncu renkteki kumlarıyla dikkat çekiyor. Üstelik eğer akşam güneşinin olduğu bir vakitte giderseniz güneşin vurduğu kumların yarattığı alev görüntüsüne hayran olabilirsiniz.

 


8. Rabbit Beach - Sicilya - İtalya
Avrupa Sahilleri
Sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen Tavşan Plajı, ismini de orada yaşayan deniz tavşanından alıyor. Ancak bu plajın dünyanın en iyi plajları arasında üst sıralarda yer almasını sağlayan şey ise benzersiz kumsalı ve muhteşem manzarası. Ayrıca plaj, Sicilya Adası'nda Etna Yanardağı ile çevrili. Gerçekten de kusursuz bir atmosferi olduğunu söyleyebiliriz.

 


9. Elafonissi Plajı – Yunanistan
Avrupa Sahilleri
Muhteşem denizi, enfes doğası ve benzersiz tarihi ile tatil yapmak isteyenlerin en güçlü alternatifleri arasında bulunan Yunanistan, ayrıca Avrupa'nın en güzel plajlarına da sahip. İşte bunlardan bir tanesi de Elafonissi'de bulunan Elafonissi Plajı. Muhteşem pembe kumlarla dolu kumsalını ve hemen ardındaki mavinin her tonunu barındıran denizini gördüğünüzde buraya aşık olabilirsiniz. Üstelik denizinin de çok sığ olduğunu belirtelim.

 


10. Playa de Ses Illetes - İspanya
Avrupa Sahilleri
Eğer daha önce İspanya'ya, daha doğrusu Barselona'ya gittiyseniz, plajlarının ne kadar güzel olabileceğini Barcelonata'da bulunan plajdan anlamışsınızdır. Ancak Playa de Ses Illetes, orada gördüğünüzden çok daha enfes. Zaten Avrupa'nın en iyi plajları arasında gösteriliyor. Zaten bu plajın İbiza'da bulunduğunu söylememiz yeterli herhalde. Bembeyaz kumlar ve berrak bir denizin olduğu bu plaj, denize girmenin ve güneşlenmenin en keyifli halini sunuyor.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder