Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Yaklaşık Seyahat Süresi

Maldivler hakkında hazırladığımız şehir rehberi ile Maldivler şehri hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
Maldivler'de gece hayatı nasıldır? Sanıldığı gibi canlı ve hiç bitmeyen gece hayatı var mıdır? Maldivler gece hayatı hakkında daha detaylı bilgi için hemen rehberimize göz atmalısınız.
Maldivler genellikle deniz ürünleri, ahşap balık figürleri ve deniz kabukları'nın satıldığı dükkanları ile meşhurdur. Maldivler'de alışveri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için hemen rehberimize göz atın.
Maldivler mutfağı okyanus ve deniz mahsulleri ağırlıklıdır. Uzakdoğu'nun ve ülkeye en yakın komşu olan Sri Lanka yemek kültüründen etkilenmiştir. Peki Maldivler'de ne yenmelidir? Daha detaylı bilgi için hemen yazımıza göz atmalısınız.
Maldivlerde şehir diyebileceğimiz iki merkez vardır. Bunlardan biri ülkenin başkenti Male’dir. Diğeri ise Abdu kentidir. Peki Maldivler seyahati esnasında yapmadan dönmemeniz gerekenler nelerdir? Daha detaylı bilgi için hemen rehberimize göz atın.
Maldivler otelleri her bütçeye uygun olmaktadır. Başkent Male’de otellerin büyük çoğunluğu havaalanı ve şehir merkezi yakınlarındadır. Peki Maldivler'de nerede kalınmalıdır? Daha detaylı bilgi için hemen rehberimize göz atın.
Yağmurların bol olduğu ülkede özellikle muson yağmurlarının olduğu dönemlerde deniz ve tur tatilleri için pek uygun zamanlar yaşanmamaktadır. Maldivler ne zaman gidilmeli sorusuna yanıt verirken buna dikkat edilmelidir. Peki Maldivlere ne zaman gidilmedilir? Detaylar İçin tıkayın.
İki farklı firma, sahip olduğu deniz uçakları ile birlikte havalimanına adım atan yolculara gün boyu hizmet veriyor. Tercih edebileceğiniz az sayıdaki alternatiflerden bir tanesi de deniz uçaklarıdır. Konforlu ve bunun yanı sıra gayet keyifli bir seyahat sizleri bekliyor olacaktır.
10 Mrf ödeyerek sizler de feribotları kullanabilir ve 10 dakika gibi kısa bir sürede şehir merkezinde olabilirsiniz. Deniz uçaklarına göre bilet fiyatlarının çok daha uygun olması da feribotların insanlar tarafından daha fazla tercih edilmesine neden oluyor. Havalimanında yer alan feribot terminalini ziyaret ederek sizler de bu araçları kullanabilirsiniz. Yine eğlenceli ve oldukça konforlu bir seyahat sizlere sunuluyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 600 Otogar -Antalya Havalimanı ve 800 Sarısu –Antalya Havalimanı güzergâhını izleyen halk otobüslerine binerek Antalya Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. 600 numaralı otobüs, her yarım saatte bir Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali üzerinden kalkış yapmakta ve Dumlupınar Bulvarı – Antalya Spor Kavşağı – Dumlupınar Bulvarı – Meltem Bulvarı – Tarık Akıltopu Caddesi (Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi) - Yüzüncü Yıl Bulvarı - Yener Ulusoy Bulvarı – Adnan Menderes Bulvarı – Mevlana Caddesi – Ali Çetinkaya Caddesi – Aspendos Bulvarı – Serik Caddesi güzergâhını izleyerek Antalya Havalimanı’na ulaşmaktadır. Hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte; ortalama 45 dakika gibi bir sürede aktarmasız olarak havalimanına ulaşım sağlanmaktadır.
600 numaralı otobüsün ulaşım ücreti Antalya Kart ile 4,20 TL’dir. 800 numaralı otobüs ise her 2 saatte bir, Sarısu - Gürsu - Atatürk Bulvarı - AKM - 100. Yıl Bulvarı - Eski Otogar - Fahrettin Altay Caddesi - Doğu Garajı - Metin Kasapoğlu - Güzeloba - Ermenek - Kentler Bulvarı güzergâhını izleyerek Antalya Havalimanı’na ulaşmaktadır. Hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte; ortalama 2 saat gibi bir sürede aktarmasız olarak havalimanına ulaşım sağlanmaktadır. 800 numaralı otobüsün ulaşım ücreti Antalya Kart ile 4,20 TL’dir. Antalya Kart’ı otobüs şoförlerinden 5 TL kart bedeli karşılığında temin edebilirsiniz. Aldıktan sonra bakiye yüklemelisiniz. 600 ve 800 numaralı otobüslerde çift bilet uygulaması yapılmaktadır.
Ayrıca karışıklığa mahal vermemek adına belirtmekte fayda var, 800 numaralı hattın eski adı 600A’dır. Antalya Havalimanı’na ulaşım için bir diğer seçenek de HAVAŞ servisleridir. 5M Migros AVM’de yer alan kalkış noktasından hareket eden servisler, 5M Migros AVM - Atatürk Bulvarı - Akdeniz Üniversitesi - Antalya Otogarı - Sakarya Bulvarı - Gazi Bulvarı güzergâhını izleyerek Antalya Havalimanı’na her 1 saatte bir ulaşım sağlamaktadır. Sefer süresi ortalama 45 dakika olup, trafik ve hava durumuna göre değişiklik gösterebilir. HAVAŞ Antalya Havalimanı servis bilet ücreti 10 TL’dir.
2010 yılında hizmete sunulan Antray (hafif raylı sistem), Antalya Havalimanı’na ulaşmak bir diğer alternatif ulaşım seçenekleri arasında yer alıyor. Kepez Fatih – Antalya Havalimanı yönünde giden tramvayı kullanarak havalimanına kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Tramvay kullanım ücretleri; tam 1,60 TL, öğrenci 1 TL şeklindedir.
Antalya Havalimanı’na ulaşmak için diğer bir seçenek ise taksidir. Merkezi noktalardan taksiye bindiğinizde; Kepez Fatih’ten Antalya Havalimanı’na 45-50 TL ücretle ortalama 25 dakika içerisinde, Kemer’den Antalya Havalimanı’na 155-160 TL ücretle ortalama 1 saat içerisinde, Konyaaltı’dan Antalya Havalimanı’na 100-110 TL ücretle ortalama 50 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. (Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)
Ayrıca, tüm bu ulaşım seçenekleri dışında, Antalya’da bulunan araç kiralama şirketlerinden de hizmet alabilirsiniz. En uygun Antalya uçak bileti fırsatını yakalamak için ucakbileti.com üzerinden yapacağınız sorgulamayla tüm havayollarını karşılaştırabilir ve size en uygun bileti hemen satın alabilirsiniz. Ucakbileti.com olarak İyi uçuşlar dileriz.