Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Yaklaşık Seyahat Süresi

Korfu hakkında hazırladığımız şehir rehberi ile Korfu şehri hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
Corfu’nun en eski yerleşim yeri olan Corfu Town, Venedik mimarisini yansıtan eski binaları, tavernaları, tarihi yapıları ve geleneksel hediyelik eşya mağazalarıyla Corfu’nun kalbini oluşturmaktadır. Detaylı bilgi için hemen rehberimize göz atın.
Taverna eğlenceleri corfu gece hayatı denilince akla ilk gelen şeydir. Adada gece hayatı akşam yemeğiyle başlar sabahın ilk ışıklarına kadar devam eder. Rengârenk, capcanlı geceler Corfu’da sizleri bekliyor. Detaylar için hemen tıklayın.
Korfu'da Ne Yapılır? Korfu sizlere yapmanız için birçok seçenek ve gitmeniz için birçok mekan sunmaktadır. Daha detaylı bilgi için hemen tıklayın.
Akdeniz’in kolu olan İon Denizi’nde bir Yunan adası olan Korfu mutfağında genellikle deniz ürünleri vardır. Korfu eskiden beri bir balıkçı adasıdır ve balıkçı kasabaları çoğunluktadır. Korfu'da Ne Yenir Ne İçilir? detaylı bilgiler için hemen tıklayın.
Korfu'da Nerede Kalınır? Korfu'ya gitmeden önce mutlaka bu rehberi okumalasınız. Detaylar için hemen tıklayın.
Yunanistan’ın gezilecek en güzel yerlerinden biri olan Corfu şehrine gitmeden önce hava tahmin raporlarına göz atmakta fayda vardır. Corfu hava durumu hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.
Havalimanından Cofu’ya seyahat etmek için sunulan alternatiflerden bir tanesi ancak hiç konforlu değil ve araçların büyük bir kısmının klimasız olması da yaz aylarında büyük bir sorun yaratıyor. Sezon boyunca havalimanından seferler düzenleniyor ve fiyat bilgisi için havalimanı personelinden yardım alabiliyorsunuz.
Blue Bus otobüslerine göre çok daha konforlu ve çok daha hızlı olan bu otobüsleri de kullanarak adaya seyahat edebilirsiniz. Tek yön için 2 Euro gibi bir bilet ödemesi yapmanız gerekiyor. Günlük bilet sistemi mevcut değil ve bu konuda da şoförlerden bilgi alabiliyorsunuz.
Havalimanında hizmet veren taksilerin fiyatları oldukça yüksek ve şehir merkezine yapacağınız ödeme de bir hayli fazla olacaktır. Konforlu ve hızlı olmalarının yanı sıra günün her saati hizmet veriyor olmaları da ziyaretçileri bu alternatife yönlendiriyor. Havalimanında resmi olarak hizmet veren taksilerin yanı sıra korsan taksiler de bulunuyor ancak bu taksilere resmi taksilerden çok daha fazla ödeyeceğiniz kesin.
Ada seyahatini daha sorunsuz, daha hızlı ve daha konforlu kılmak adına dilerseniz araç kiralayabilirsiniz. Kiralayacağınız araçlar ile ilgili detaylı bilgiler almak isterseniz eğer firmalara ait kurumsal web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Araç kiralama için havalimanındaki ofisleri ziyaret etmenize de gerek yok çünkü firmalar online rezervasyon hizmeti de sunuyor ve limana adım attığınızda araçlarınız hazır bir şekilde ayaklarınıza kadar getiriliyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 600 Otogar -Antalya Havalimanı ve 800 Sarısu –Antalya Havalimanı güzergâhını izleyen halk otobüslerine binerek Antalya Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. 600 numaralı otobüs, her yarım saatte bir Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali üzerinden kalkış yapmakta ve Dumlupınar Bulvarı – Antalya Spor Kavşağı – Dumlupınar Bulvarı – Meltem Bulvarı – Tarık Akıltopu Caddesi (Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi) - Yüzüncü Yıl Bulvarı - Yener Ulusoy Bulvarı – Adnan Menderes Bulvarı – Mevlana Caddesi – Ali Çetinkaya Caddesi – Aspendos Bulvarı – Serik Caddesi güzergâhını izleyerek Antalya Havalimanı’na ulaşmaktadır. Hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte; ortalama 45 dakika gibi bir sürede aktarmasız olarak havalimanına ulaşım sağlanmaktadır.
600 numaralı otobüsün ulaşım ücreti Antalya Kart ile 4,20 TL’dir. 800 numaralı otobüs ise her 2 saatte bir, Sarısu - Gürsu - Atatürk Bulvarı - AKM - 100. Yıl Bulvarı - Eski Otogar - Fahrettin Altay Caddesi - Doğu Garajı - Metin Kasapoğlu - Güzeloba - Ermenek - Kentler Bulvarı güzergâhını izleyerek Antalya Havalimanı’na ulaşmaktadır. Hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte; ortalama 2 saat gibi bir sürede aktarmasız olarak havalimanına ulaşım sağlanmaktadır. 800 numaralı otobüsün ulaşım ücreti Antalya Kart ile 4,20 TL’dir. Antalya Kart’ı otobüs şoförlerinden 5 TL kart bedeli karşılığında temin edebilirsiniz. Aldıktan sonra bakiye yüklemelisiniz. 600 ve 800 numaralı otobüslerde çift bilet uygulaması yapılmaktadır.
Ayrıca karışıklığa mahal vermemek adına belirtmekte fayda var, 800 numaralı hattın eski adı 600A’dır. Antalya Havalimanı’na ulaşım için bir diğer seçenek de HAVAŞ servisleridir. 5M Migros AVM’de yer alan kalkış noktasından hareket eden servisler, 5M Migros AVM - Atatürk Bulvarı - Akdeniz Üniversitesi - Antalya Otogarı - Sakarya Bulvarı - Gazi Bulvarı güzergâhını izleyerek Antalya Havalimanı’na her 1 saatte bir ulaşım sağlamaktadır. Sefer süresi ortalama 45 dakika olup, trafik ve hava durumuna göre değişiklik gösterebilir. HAVAŞ Antalya Havalimanı servis bilet ücreti 10 TL’dir.
2010 yılında hizmete sunulan Antray (hafif raylı sistem), Antalya Havalimanı’na ulaşmak bir diğer alternatif ulaşım seçenekleri arasında yer alıyor. Kepez Fatih – Antalya Havalimanı yönünde giden tramvayı kullanarak havalimanına kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Tramvay kullanım ücretleri; tam 1,60 TL, öğrenci 1 TL şeklindedir.
Antalya Havalimanı’na ulaşmak için diğer bir seçenek ise taksidir. Merkezi noktalardan taksiye bindiğinizde; Kepez Fatih’ten Antalya Havalimanı’na 45-50 TL ücretle ortalama 25 dakika içerisinde, Kemer’den Antalya Havalimanı’na 155-160 TL ücretle ortalama 1 saat içerisinde, Konyaaltı’dan Antalya Havalimanı’na 100-110 TL ücretle ortalama 50 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. (Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)
Ayrıca, tüm bu ulaşım seçenekleri dışında, Antalya’da bulunan araç kiralama şirketlerinden de hizmet alabilirsiniz. En uygun Antalya uçak bileti fırsatını yakalamak için ucakbileti.com üzerinden yapacağınız sorgulamayla tüm havayollarını karşılaştırabilir ve size en uygun bileti hemen satın alabilirsiniz. Ucakbileti.com olarak İyi uçuşlar dileriz.