Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Yaklaşık Seyahat Süresi

Kharkiv'de ne yenir, nereler gezilmelidir ne alınmalıdır. Sizler için hazırladığımız Kharkiv Şehir Rehberi'nde tüm bunların cevabını kolay şekilde edinebilirsiniz.
Mükemmel ve soğuk bir tatilden sonra Kharkov’dan geri dönüş yapmadan önce, Kharhov’un kendine özgü ürünlerini, hediyelik eşyalarını ve daha pek çok yöresel ürününü alarak yanınızda birkaç hatıra götürmeniz, Kharkov gezinizin belki de en heyecanlı ve en güzel anlarını size yaşatabilir.
Kharkov geceleri oldukça soğuk olsa da şehir gece hayatında yaz mevsimi ya da kış mevsimi fark etmeksizin eğlencenin doruklarda yaşandığı bir şehirdir. Kharkiv'de Gece Hayatı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için hemen rehberimize göz atabilirsiniz.
Ukrayna bulunduğu coğrafya göze alındığında oldukça zengin bir medeniyeti üzerinde barındırmış ve bölgenin tarıma en uygun arazilerinin üzerinde kurulmuş bir ülkedir. Kharkiv'de Ne Yenir? Daha detaylı bilgi için hemen rehberimize göz atabilirsiniz.
Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti olarak kabul edilmekte olan Kharkov, son zamanlarda tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği yerler arasında kendisini göstermektedir. Kharkiv'e Ne Zaman Gidilir? Daha detaylı bilgi için hemen rehberimize göz atmalısınız.
Kharkovda otel konusunda istediğiniz fiyata, istediğiniz koşullara göre birçok kharkov otelleri mevcuttur. Kharkov otelleri son derece konforlu ve lüks seçeneklerinin yanı sıra ucuz kharkov hotel seçenekleri de bulunmaktadır. Daha detaylı bilgiler için hemen rehberimize göz atın.
Şehir içi ve metro istasyonu olmak üzere farklı güzergahlara otobüs ile gidebiliyorsunuz. Havalimanı oldukça küçük ve otobüs duraklarına ulaşmanız da çok uzun sürmeyecektir. Görevli personelden yardım alarak durakların yerini bulabilirsiniz.
Otobüsler sizi metro istasyonuna ulaştırıyor. Şehir merkezine yaklaşık olarak 15 km gibi bir mesafe söz konusu ancak havalimanından direkt olarak şehir merkezine raylı sistem mevcut değil, bu yüzden otobüs ve metro şeklinde aktarma yapmak durumundasınız. Şehir içinde ise her noktaya raylı sistem ile kısa sürede ulaşmanız mümkündür.
Otopark binası ya da yolun hemen karşısında sizleri bekleyen taksileri tercih ederek şehir merkezine daha kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Ödeyeceğiniz rakam ortalama olarak 15 ila 25(75-100 UAH) lira arası değişiklik gösterebilir. Trafik yoğunluğuna bağlı olarak 15 ila 20 dakika gibi bir sürede şehir merkezine ulaşıyorsunuz. Pazarlık yapma gibi bir alternatifiniz var ve taksiciler bu duruma fazlasıyla alışkın.
Havalimanı fazlasıyla küçük ve araç kiralama işlemi için hizmet veren firmaların temsilcikleri de çoğu zaman aktif olmayabiliyor. Bunun için seyahat öncesinde rezervasyon şeklinde araçlarınızı kiralayabilir ve firmaların servisleri ile birlikte araç kiralama merkezilerine ulaşarak aracınızı teslim alabilirsiniz.
Otel rezervasyonu yaptırmışsanız ve otelin böyle bir hizmeti söz konusu ise ortalama 120-140 UAH gibi bir rakam karşılığında servis talebinde bulunabiliyorsunuz. Bunun dışında firma ya da havalimanı özel servis hizmeti yer almıyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 159 ve 135 numaralı belediye otobüslerini kullanarak havalimanından şehir merkezine, şehir merkezinden havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir merkezinden Adana Şakirpaşa Havalimanı’na ulaşım sağlamak için 159 numaralı belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Her 45 dakikada bir kalkan 159 numaralı belediye otobüsleri; Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi – Süleyman Demirel Bulvarı – Türkmenbaşı Bulvarı – Mavi Bulvar – H. Ömer Sabancı Caddesi – Baraj Caddesi – Mustafa Kemal Paşa Bulvarı – Bakımyurdu Caddesi – Barış Bulvarı – Adana Şakirpaşa Havalimanı güzergâhını izleyerek yaklaşık 1 saat gibi bir sürede havalimanına ulaşmaktadır.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için ise Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın dışındaki duraklardan kalkan 135 numaralı belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Her 1 saatte bir kalkan 135 numaralı belediye otobüsleri; Adana Şakirpaşa Havalimanı – Bakımyurdu Caddesi – Sefa Özler Caddesi – 5 Ocak Meydanı – Çakmak Caddesi – Atatürk Caddesi – Cevat Yurdakul Caddesi – Dr. Mithat Özsan Bulvarı güzergâhını izleyerek Adana Balcalı’ya ulaşmaktadır. Şehir merkezinde inmek için Atatürk Parkı yakınlarındaki ya da Atatürk Caddesi üzerindeki duraklarda inmeniz gerekmektedir. 159 ve 135 numaralı belediye otobüslerinin Adana Kent Kart ile ulaşım ücreti; öğrenci 1.20 TL, tam 2.00 TL’dir. Adana Kent Kart’ı havalimanındaki büfelerden boş kart ücreti olan 10 TL karşılığı edinebilirsiniz. Kartınıza bakiye yüklemeyi de ihtmal etmeyiniz.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’na ulaşım için diğer alternatif seçenek ise dolmuşlardır. Şehir merkezinden hareket eden Şakirpaşa dolmuşlarına öğrenci 1.75 TL/tam 2.25 TL ödeyerek Şakirpaşa Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Şehir merkezine ulaşmak için ise havalimanı dışındaki dolmuş duraklarından hareket eden dolmuşları kullanabilirsiniz.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’na ulaşmak için diğer bir seçenek ise taksidir. Merkezi noktalardan taksiye bindiğinizde; Seyhan Atatürk Parkı’ndan Adana Şakirpaşa Havalimanı’na 15-20 TL ücretle ortalama 15 dakika içerisinde, Tarihi Küçük Saat’ten Adana Şakirpaşa Havalimanı’na 10-15 TL ücretle ortalama 10 saat içerisinde, Çukurova Üniversitesi’nden Adana Şakirpaşa Havalimanı’na 40-45 TL ücretle ortalama 30 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. (Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)
Ayrıca, tüm bu ulaşım seçenekleri dışında, Adana’da bulunan araç kiralama şirketlerinden de hizmet alabilirsiniz. En uygun Adana uçak bileti fırsatını yakalamak için ucakbileti.com üzerinden yapacağınız sorgulamayla tüm havayollarını karşılaştırabilir ve size en uygun bileti hemen satın alabilirsiniz. Ucakbileti.com olarak iyi uçuşlar dileriz.